HP 4530s a Radeon 6490

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
admin

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#11 Příspěvek od admin » 08 pro 2012, 13:21

Napiš aktuální ovladač(přesně), který ti problémy způsobuje (nejlépe výpis z terminálu nebo informace z ATI centra)... :)

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#12 Příspěvek od ulo » 09 pro 2012, 11:52

satapouch píše:Napiš aktuální ovladač(přesně), který ti problémy způsobuje (nejlépe výpis z terminálu nebo informace z ATI centra)... :)
Jo přesně to jsem po něm chtel:-)
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#13 Příspěvek od Mojmec11 » 07 čer 2013, 23:29

Ahoj.
Mám Gigabyte AMD RADEON HD 6570,zkoušel jsem Ubuntu,sice jsem to rozchodil,ale je to hrozně pomalé a Mint mi jako windousákovi sedí líp.Ale mám problém:live z DVD mi systém jede,ale po instalaci a restartu končím blikající obrazovkou,můžu se leda přihlásit,ale to je všecko,pak konec a koukám růžové mléko.Jak spustím MInt v nouzovém grafickém režimu a jak tam pak nacpu nákej funkční ovladač?? Ptám se dopředu,instalovat budu nejdřív zítra.

admin

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#14 Příspěvek od admin » 08 čer 2013, 08:43

Ahoj,
a zbytek hardwaru je jaký?? A jaký Mint se pokoušíš instalovat (s jakým prac. prostředím)?? To jsou základní informace, které opravdu potřebujeme vědět, abychom s tvým problémem mohli něco dělat.....

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#15 Příspěvek od Mojmec11 » 09 čer 2013, 00:24

cpu:AMD X2 4600+,zvuk SB X-FI extreme gamer,RAM-4 GB.....dál z hlavy nevím.
Aktuální systém Mint Maya 13,prostředí....nevím jak to zjistit,ale je hezké a líbí se mi.
Ted mám po čisté instalaci,skončil jsem s blikající a překrývající se plochou.Nejde nic dělat,nikde žádná ikona,ani náhodné proklikání nepomohlo,HDD bez aktivity.
Momentálně jsem v (nevím jak se to jmenuje,při startu podržím SHIFT,něco jako nouzový režim ve widlích.Dal jsem zkontrolovat balíčky).Uvidíme co to provede.Takhle jsem rozchodil Ubuntu,ale tam byl v nabídce nějaký nouzový grafický režim,ve kterém to šlo a vybral jsem jiný ovladač grafiky a jakž takž to pak fungovalo,ale odezva systému byla pomalá a celkově mi Ubuntu nesedí,Mint je mi milejší.
Další info po akci.Napadlo mě taky co zkusit novější verzi ? ale nevím kterou vybrat?

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#16 Příspěvek od Mojmec11 » 09 čer 2013, 00:55

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
asi takhle bych to vyjádřil,tohle se ve widlích nestane!!!
Tyhle písmenka už píšu z Mintu.
Takže pro doplnění: vydání 13 maya edice: KDE 32-bit
Instalace je na jednom starším HDD 20GB.
V tom "záchranném" režimu či jak se to jmenuje,něco si to postahovalo,něco to nainstalovalo,pak se to kouslo a po resetu to funguje.Blikly na mě nějaké hlášky,že asi něco není jak má být,ale jsem rád,že Mint můžu používat a prozkoumávat a jak jsem už viděl v Ubuntu,věřím,že je schopnej s mou pomocí problémy odstranit.
Rád bych věděl,jak si např.nainstalovat ovladač,který si stáhnu.V Ubuntu se mi nedařilo,stačí mi link,jistě se to tady někde řešilo.

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#17 Příspěvek od Mojmec11 » 09 čer 2013, 02:24

Tak bohužel.
Děje se mi toto:
1.Po normálním startu mám blikající obraz.
2.Po startu z recovery konzole je všecko ok,ale pouze do restartu a normálního startu--zase blikačka
3.Nemůžu se nikde doklikat na grafickou kartu
4.Problém se zvukem: defaultně mi to nastavuje grafickou kartu přes HDMI,po nastavení na X-Fi a restartu je to všecko zase zpátky
Systém je zaktualizovaný a hlásí že všecko ok i když bliká a nehraje :( :?:
Ráno moudřejší večera,zkusím poslední verzi Mintu.

ranní edit:
Na dalším HDD mám Mint 15 Cinnamon 32-bit a jak říká doktor Chocholoušek---stále kvoká.Opět to samé,bliká to sice mín,ale po přihlášení šmytec,nic nevidím,jen bílé mléko.Zkouším postup jako u dřívějších verzí.To už není možný!!
Co je jinak oproti Live verzi ?? Ta jede krásně,namlsal jsem se nádherným prostředím a po instalu zase houby.

Ha,viva 15-tka,mám tu výpis,že to jede v software rendering modu,grafika nemaká,tak zkusím zabojovat s ovladačem.
Naposledy upravil(a) Mojmec11 dne 09 čer 2013, 10:34, celkem upraveno 1 x.

admin

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#18 Příspěvek od admin » 09 čer 2013, 10:19

No co popisuješ, vypadá poněkud chaoticky, ale něco málo jsme se dozvěděli. Nevíme jen , jakou máš grafiku, což je pro instalaci správného ovladače zásadní otázka. Zbytek HW by měl KDE bez problémů utáhnout. LM 13 je vrze s dlouhodobou podporou, takže též vyhovující. Ještě by mě docela zajímalo, jak si instaloval. Bylo vše bez problémů??

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#19 Příspěvek od Mojmec11 » 09 čer 2013, 10:47

grafika je Gigabyte AMD RADEON HD 6570 1GB videoRAM.
Radši bych se už dál bavil jen o verzi 15,jsem jí prostě unešen,cinnamon se fakt povedl.

Takže co potřebuji: návod na instalaci ovladače a popř. pokud na to do té doby nepřijdu,kde najdu grafickou kartu v systému? V Ubuntu jsem to našel,ale tady mi to nějak nejde.Večer jsem si ještě do 13-tky sthánul aspon prog.HW info,ten všecko vypsal dobře,ale s ovladačem mi nepomohl.

Omlouvám se,pokud moje psaní působí poněkud chaoticky,ale znáte to,sobota po práci,dneska zase na noční,hromada práce,mint nefunguje,přítelka furt něco chce,furt přemejšlím co a jak a čím to je,už se mi o tom dokonce i zdálo a vytáhlo mě to z postele hned ke komplům.

Mojmec11
Příspěvky: 49
Registrován: 07 čer 2013, 23:22
Bydliště: Dačice či co :-)

Re: HP 4530s a Radeon 6490

#20 Příspěvek od Mojmec11 » 09 čer 2013, 11:31

Tak jsem našel Správce ovladačů,funguje to jako v Ubuntu,systém je už používatelný,ale pomalý.
První doporučený ovladač nefunguje,třetí funguje,ale svítí mi tabulka že hw není podporován a druhý ovladač funguje,ale systém je pomalý,furt to není ono.
Tak zkusím stáhnout a nějak tam nacpat ovladač přímo od AMD,návod by se mi hodil. :roll:
třeba něco vygooglím

Odpovědět