Google a Huawei už nejsou kámoši.

Témata mimo Linux, o dění okolo světa PC a o moderních technologiích

Moderátor: Ventero1

Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#11 Příspěvek od juhele2014 »

Tak to je dobrej vtip: Stanice pro testování automobilů Jinggang oznámila všem zaměstnancům: od této chvíle je zakázáno nakupovat americké zboží. Nelze používat telefony iPhone, řídit americká auta, obědvat v amerických zařízeních rychlého občerstvení, nakupovat americké spotřební zboží, zejména kosmetiku a plenky. Je to odtud : http://www.protiproud.cz/politika/4457- ... vrovat.htm :lol: :lol: Jasně, sem pro, já taky ten hnus z mekáče nepapám ... :D
ps: Abby, do Číny na dovču nejezdi ... :mrgreen:

Obrázek

Uživatelský avatar
Ragiowan
Příspěvky: 81
Registrován: 23 zář 2017, 18:16
Bydliště: u Kladna
Kontaktovat uživatele:

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#12 Příspěvek od Ragiowan »

Zdravím,
to juhele2014, tak ta mapa není kompletní. U nás stojí vykrývač cca rok. Každé ráno, když odtáhnu závěsy na okně, tak na něj čučím. Vzdušnou čarou asi 250-300 m.
Mobil nepoužívám. Tedy téměř vůbec. Manželka má dva a já žádný ;) . Jestli někam telefonuji, tak dvakrát až třikrát za rok. A přijmu asi tak tři až pět telefonátů za rok. Nějak ho nepotřebuji k životu.
to munu nemám rád mikrovlnku. Nevěřím ji. Nevím co to děla na buněčné úrovni. Raději si ohřívám normálně na sporáku.
Dell Latitude D610, CPU:1.6 GHz, RAM:1280MB, HDD:40GB, VGA: Intel 915GM, LinuxMint 17.3, Xfce
TOSHIBA Satellite L450-16N, CPU:dual-core 2,2 GHz, RAM:3 GB, HDD 500 GB, VGA:Intel integrovaná, MX Linux 18.2_x64, Xfce

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#13 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Ragiowan
Aby si měl kompletní přehled všech BTS, v mapě v první roletce zvol -- vše -- (je to až dole) a zafajfkuj pikocely. Pak by tam mělo být všechno. Jestli to v mapě není, tak pokud dohledáš kontakt na tvůrce mapy, tak jim info pošli, že tam máte novou základnovku. Osobně pár "lovců BTS" znám, mají v mobilu extra zpřístupněné menu na přesné ID béteesky a další parametry.
:arrow: munu
Na bunečnej úrovni zabíja, gmo sa vyrába pomocou mikrovlnky, takže nemusíš nič geneticky manipulované kúpiť v obchode, stačí ked si ohreješ obed a večeru a už máš gmo na stole :) dobrú chuť! Tak to asi nebude, resp. určitě. Princip mikrovlnky je zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba Vf záření rozkmitá molekuly vody uvnitř pokrmu a od toho se to ohřeje. Geneticky modifikovaná potravina je uměle a cíleně pěstovaná rostlina, kde se manipuluje s jejím genetickým kodem tak, aby se eliminovali nežádoucí účinky a vypíchli se (zabudovali do gen. kodu rostliny) ty pozitivní, např. odolnost proti škůdcům. I když to ta rostlina normálně nemá. Je to ovšem furt ještě v plenkách, a je to docela nebezpečný. GMO fakt nebrat. Mrkni třeba sem: https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazo ... nebezpecne ,cituji :Odborníci priznali, že technológia na vývoj GMO produktov je ešte príliš primitívna a nepresná. Robí sa to rôznym hrubým mechanickým spôsobom, alebo zavedením baktérie ako dopravného prostriedku pre roznášanie cudzieho DNA. Nemajú žiadnu kontrolu nad tým, koľko cudzích génov sa zaradí do zdravej štruktúry a kde a aké nové gény sa vytvoria. Ohledně GMO je toho na webu docela dost, stačí hledat ...

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#14 Příspěvek od West »

No je vidieť, že sa ľudia začínajú pomaly prebudzať. Ešte pred pár rokmi by každého, kto uvažuje v tendenciach nejakého poškodzovania zdravia od mobilných vysielačov vyhlásili za konšpiračného teoretika. Inak veľmi podobnú funkcionalitu ako tie nové mobilné 5G siete má každé novšie wifi. Hladajte termín beamforming.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#15 Příspěvek od juhele2014 »

Číňani? Naprostý blázni! Máš recht ... :) https://www.youtube.com/watch?v=4-XDxCb92X4

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#16 Příspěvek od juhele2014 »

Hezky je to napsaný na blistech, cituji: V pozadí každodenních mediálních diskusí o premiéru Babišovi se tak nerušeně odehrává pokus privatizovat zájmy české společnosti ve prospěch jiné oligarchie. Oligarchie se software od společnosti Huawei. A je to tady - Huawei je fujky fujky ... :) To sme to dopracovali. Tak nevim. Objevil se novej bambula, nějakej Bohumil Kartous, a hned upozorňuje na závadný produkty z Číny. https://www.blisty.cz/art/95982-bohumil ... krast.html Tyhle produkty z Číny nabízí cca stovka bezvýznamných i významných webů na svých stránkách, dokonce i zelenej skřet! Jasně, Kartous je vocas, netřeba ho brát vážně. Ale proč si nesmim koupit Huaweje? Co je na něm tak hroznýho, že se to furt omílá? Kola byznysu se musí točit, a ne že bude Kartous do převodovky sypat písek. To by nebylo hezký ... :(

Rozumíte někdo tadytomu divadlu? :?:

ps: O Kartousovi se tady https://1url.cz/eMZME píše, cituji: Jediné, k čemu jsou takovíto jedinci dobře připraveni, je stát se užitečnými idioty pro režimy postavené na čemkoli, jen ne na demokracii.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#17 Příspěvek od juhele2014 »

Já už se chtěl Abby zastat včera, ale není to fakt jednoduchý. Který telefon, nebo OS je vlastně bezpečný, a co si pod tím slovem "bezpečný" uživatel představuje. Jde o to, že lidi prostě přestávají věřit některým médiím, resp. zprávám od určitých firem. Někdo nevěří internetu jako celku (starší neinformovaný důchodci), já zásadně ignoruju ČT. Kolega v práci odmítá veškerý info od webů, který se označují jako alternatíva. Nechce si zatěžovat palici jinou pravdou, než tou od čétéčka a jim podobných. Je snadno manipulovatelnej, ale přitom hloupej není. To je každýho věc. A nepředěláte je. Nevím, co by se muselo stát, aby se lidem tzv. otevřely oči.

Co se týká Huaweye, tak mám takový nutkání si na blbnutí nějakej bazarovej kus pořídit, tak za 2000.-+-, a prubnout ho, jak se to bude chovat. Ale stejně prd poznám, jestli to někam bonzuje, nebo ne. Ale jedna pani povídala :) https://www.zive.cz/clanky/hackeri-tise ... comments=1 že prej Nicmene kdyz uz jste to nakousl, podle meho nazoru jeden z duvodu boje proti huawei, je sireni zarizeni, do kterych USA nemaji pristup. Ostatne tak se i vyjadril google, kdyz varoval pred akcemi proti huawei - proste prestanou mit moznost smirovat uzvatele vyrobce telefonu, ktery je #2 na trhu. , což mě připadá jako blbost, bo Android je od Gůglu a výrobce by si "kontrolu svýho systému" jistě dobře ošetřil ... :)

ps: aktualizace 18:05 Máme záložní plán, říká Huawei. Odříznutí od Googlu se prý nebojí Více na: https://www.zive.cz/clanky/mame-zalozni ... fault.aspx
Vypadá to, že do mobilního rybníčku číňani pořádně fláknou ... :) Obrázek

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#18 Příspěvek od Ventero1 »

Myslim, ze skutecny duvod by mohl byt ten, ze jde o pokus snizit ekonomickou silu Ciny s tim, ze se proste zacalo u Huaweie jakozto silneho producenta. No a bud Trump vubec nebyl schopen pojmout a dohlednout, ze Cina a USA se jiz par desetileti drzi v ekonomickem sachu a nebo to proste jen prubl, co to udela. Zatim to vsak vypada, ze zcela v duchu logiky zde popsaneho se ozyvaji americky filmy jako napr. Googl, Qualcom, AMD (ty zase nesmi dodavat jine cinske firme) atd. s tim, ze je to ekonomicky poskozuje takovym zpusobem, ze v konecnem dusledku to ekonomice USA skodi stejne jako te cinske. Jinak je naprosto nepopiratelnou skoutecnosti, ze ty americke firmy smiruji a zneuzivaji soukroma data mnohem horsim zpusobem, nez kdokoliv jiny.

Dale Huawei uz nekolik let pracuje a touto dobou finisuje vlastni operak ARK OS, ktery ma mit podle vseho optimalizovane nektere systemove komponenty tak, ze bude az o 60% vykonejsi, nez Android.

Redhawk: Trochu me prekvapuji informace o konfidenststvi Jablka - vzdyt prece odmitali vladnim slozkam poskytnout klic k rozsifrovani dat v mobilu s tim, ze za kazdou cenu brani soukromi uzivatelu, at je to kdokoliv. Byla to komedie pro zakazniky? Byla to snaha jen ochranit sve now-how a mit do budouciho mocenskeho lamani chleba vyhody? Neprekvapilo by me to ...

Pravda je, ze kdo to mysli poctive, tak pouzije end to end sifrovani, ale na toho je tak silny tlak a pouzity takove paky, ze to nakonec musi zmenit, tak aby to nakonec nekdo precist mohl. Napr. nedavna informace o Whatsapp.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#19 Příspěvek od West »

To, čo sa deje s Huawei (samozrejme nejde len o nejaký Huawei) je dôsledok súčasnej ekonomiky založenej na raste bez ohľadu na okolnosti a môže to byť začiatok konca, pretože teraz si každá krajina začne uplatňovať sankcie voči inej a vzájomne sa budú držať v šachu až niekomu povolia nervy. Rastová ekonomika predpokladá nevyčerpateľný prísun zdrojov (akýchkoľvek). Treba si položiť otázku či je to vôbec možné. Ďalším dôležitým faktorom súčasného srabu je monetárna politika založená na dlhu.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Google a Huawei už nejsou kámoši.

#20 Příspěvek od juhele2014 »

Víte, jaký je rozdíl mezi T-mobilem a Huaweiem?

T-mobile vám na základě údajů ze sítě řekne, že na Letné bylo v neděli 284 000 lidí.
Huawei vám dá i jejich jména.

:) zdroj: http://www.rouming.cz/roumingJokes.php

Zamčeno