Tak hlásim zmeny. Mám tú druhú wifi kartu Intel Centrino N-6205 Advanced. Po vložení ju rozoznalo, nabehla. No rýchlosť bola aj tak mizerná.
Nedalo mi a flashol som BIOS podľa tohto návodu: https://www.bios-mods.com/forum/showthr ... 736&page=2 Dal som verziu s odblokovanými skrytými nastaveniami BIOSu. Tento BIOS má vymazaný whitelist kariet. To som aj vyskúšal s tou predošlou wifi kartou, ktorá sa javila ako unauthorized. Teraz to funguje.
Ďalej som reinštaloval systém. Už po reinštalácii karta hlási aj 5G rýchlosť a tiež pri meraní v speedteste to vyšlo na 93-94 pri downloade a tiež 93-94 pri uploade.
Tak som ešte vypol power management wifi karty. Overil som si to potom a vyšlo toto:
iwconfig: Power Management:off
cat /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf
-powersave-on.conf
[connection]
wifi.powersave = 2
Vyzerá to, že je to vyriešené. Aspoň dúfam. Budem to samozrejme testovať.
Všetkým zúčastneným ďakujem za pomoc a rady!
Wifi karta Intel Centrino Wireless N-1000_občasný problém s wifi Vyřešeno
Re: Wifi karta Intel Centrino Wireless N-1000_občasný problém s wifi
Naposledy upravil(a) MarekK84 dne 05 kvě 2024, 18:16, celkem upraveno 2 x.
Tvl - takze spraseny FW ntb - no, nikdy jsem nemel Lehovno rad ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Ventero1,
presne tak. Pôvodný BIOS mal aj málo možností nastavenia. Teraz po upgrade môžem ponastavovať mnoho vecí.
Heh Lehovno, tak aj ja volám tuto značku. Ono notebook to je dobrý. Veď parametrovo je to i7, 8GB RAM, grafika Intel/NVidia, SSD 80GB na systém, SSD 400GB dáta. Len ako píšeš, FW je na prd.
Žiadna sláva neni ani HP, lejno Pôjde. Mám aj to doma, je tam W11 a po 2 rokoch to už hlási baterku v p*deli. V tom Lenove má baterka cca 10-11 rokov a furt drží.
presne tak. Pôvodný BIOS mal aj málo možností nastavenia. Teraz po upgrade môžem ponastavovať mnoho vecí.
Heh Lehovno, tak aj ja volám tuto značku. Ono notebook to je dobrý. Veď parametrovo je to i7, 8GB RAM, grafika Intel/NVidia, SSD 80GB na systém, SSD 400GB dáta. Len ako píšeš, FW je na prd.
Žiadna sláva neni ani HP, lejno Pôjde. Mám aj to doma, je tam W11 a po 2 rokoch to už hlási baterku v p*deli. V tom Lenove má baterka cca 10-11 rokov a furt drží.
Predpokladam, ze ten BIOS, co jsi flesnul je alternativni komunitni uprava? nebo pro jiny stroj s obdobnym HW?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
.
V poslednych rokoch robia tie baterky do notebooku na spotrebu a nedaju tam malu gombikovu baterku na BIOS.
Potom ta baterka je stale vyzrata. Usetria malu a budes musiet kupit coskoro novu velku, svinstvo.
Ked sa ten notebook dlhsie nepouziva je lepsie baterku nabitu vymontovat.
.
V poslednych rokoch robia tie baterky do notebooku na spotrebu a nedaju tam malu gombikovu baterku na BIOS.
Potom ta baterka je stale vyzrata. Usetria malu a budes musiet kupit coskoro novu velku, svinstvo.
Ked sa ten notebook dlhsie nepouziva je lepsie baterku nabitu vymontovat.
.
.
Ventero1,
práveže je to oficiálna verzia, ale stránka Lenovo ju neponúkala. Táto verzia z tej stránky je navyše očistená od whitelistu.
menom,
hej, pozeral som do toho HPčka a ako píšeš, neni tam ani BIOS baterka. Takže ak odíde hlavná baterka, vypadáva aj BIOS(zrejme).
Je to o ničom, pretože to HP má vcelku dobré parametre. Len tá politika HP je otras. Ale to asi nie len oni majú také praktiky.
práveže je to oficiálna verzia, ale stránka Lenovo ju neponúkala. Táto verzia z tej stránky je navyše očistená od whitelistu.
menom,
hej, pozeral som do toho HPčka a ako píšeš, neni tam ani BIOS baterka. Takže ak odíde hlavná baterka, vypadáva aj BIOS(zrejme).
Je to o ničom, pretože to HP má vcelku dobré parametre. Len tá politika HP je otras. Ale to asi nie len oni majú také praktiky.
Po dlhšom čase testovania hlásim, že wifi maká ako má. Rýchlosť sa permanentne drží na tých 92-94 down a 92-94 up. Signál je stabilný.
Takže pomohla výmena tej wifi karty, upgrade BIOSu, reinštalácia systému a vypnutie power managementu wifi.
Ďakujem všetkým za cenné rady!
Takže pomohla výmena tej wifi karty, upgrade BIOSu, reinštalácia systému a vypnutie power managementu wifi.
Ďakujem všetkým za cenné rady!
-