Odinstalace Linux Mint Rebeca

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
iwana1982
Příspěvky: 2
Registrován: 23 črc 2015, 19:41

Odinstalace Linux Mint Rebeca

#1 Příspěvek od iwana1982 »

Dobrý den,

do svého nového počítače jsem na základě doporučení známých nechala z netu (USB) stáhnout Linux Mint. Bohužel ale na něj nemám asi dostatečné vědomosti, zkušenosti a asi i nervy, protože mě opravdu dost vytáčí, že cokoliv chci stáhnout, tak je buď problém s instalací (pro Linux toho tolik určeno neni) nebo to nejde vůbec a nebo musím sáhodlouze vyhledávat na netu v diskuzních forech a po všech čertech návody, jak se zbavit toho a toho problému apod.
Rozhodla jsem se vrátit k Windows 7, ale bohužel jak už tomu u Linuxu bývá, mám problém spustit bootovací CD. Ačkoliv jsem se snažila, nenašla jsem nikde, jak se dostanu do bootovacího menu. Odstranění oddílů jsem vzdala úplně a tak bych celý Linux ráda odstranila při instalaci widlí. Jen nevim, jak se do menu dostat. Linux jsem nikdy neužívala, asi jsem si ukousla moc velké sousto, když jsem si myslela, že když dokážu ovládat windows, tak tohle bude hračka. Bohužel není.
Můžete mi prosím poradit, jak na to?
Díky

Ladislav
Příspěvky: 5
Registrován: 29 led 2014, 21:46

Re: Odinstalace Linux Mint Rebeca

#2 Příspěvek od Ladislav »

Ahoj,odinstalace není problém.Klavesou delete hned po startu počítače koukneš do biosu a nastavíš v sekci boot na první místo dvd mechaniku,Pak jen uožíš klavesou f 10 a počítač načte instalaci sedmiček.ALE je tu opravdu velké Ale.Opravdu máš chuť pak stahovat tuny updatů ? Vážně Ti nebude vadit vlezlá upoutavka na rádoby dokonalé Windows 10 ? Já jsem kompletně přešel na Linux Mint.Zprovoznění internetu,grafické karty nebo tiskárny je už fakt otázkou pár minut.Všechny instalační balíčky různých prográmků jsou řešeny velice dobře,při jejich instalaci pokud se vyskytnou problémy se ihned nabídne řešení a system si je sám stáhne z netu a doplní.Samozřejmně se můžou vyskytnout problémy s ovladači ale upřímně můžu říci,že u sedmiček se mi to taky stalo.No ale opravdu to nechám na Tobě.Jedno je ale jisté,system Windows se ubírá směrem k cílené reklamě na uživatele a následným vnucováním určitých výrobků.O reklamou zanešeném prohlížeči ani raději mluvit nebudu.Přeji hodně štestí.

Uživatelský avatar
milhouse
Příspěvky: 272
Registrován: 03 úno 2015, 09:52

Re: Odinstalace Linux Mint Rebeca

#3 Příspěvek od milhouse »

Programy se nestahují ze stránek, ale z Centra pro programy. A samozřejmě né .exe soubory. Nechte si poradit nějakým linuxákem ve svém okolí, je to naprosto jednoduché.

Nejlépe sem dát, co nejde nainstalovat, pak můžeme poradit...
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Zamčeno