Linux Mint 17.2 ovladače [vyřešeno instalací LM 17.3]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
mahoma
Příspěvky: 3
Registrován: 28 lis 2015, 07:26

Linux Mint 17.2 ovladače [vyřešeno instalací LM 17.3]

#1 Příspěvek od mahoma »

Dobrý den ,tak jsem po několika pokusech dokázal alespoň nabootovat z live CD tohoto linuxu.

Dokonce jsem dokázal úspěšně nainstalovat systém ale to je tak všechno. Na LM nefunguje téměř nic.
Nefunguje zvukovka,síťovka,grafika,děsně se to trhá a bez internetu nedokážu s tím nic udělat. Hned po instalaci systém nedokázal nabotovat z boot manageru a musel jsem zvolit „Advanced options“ a tam jsem zvolil tu první možnost,to sice naběhlo a teď co s tím když nemohu na internet a nějak si s tím poradit. Když zvolím z bootmanageru první možnost tak to dokonce naběhne do nějaké příkazové řádky,vůbec netuším jak tento linux zprovoznit,jen upozorňuji že v Ubuntu mi vše fungovalo okamžitě aniž bych musel něco dělat nebo instalovat.

Mám tuto desku AMD E-350D APU,je tam vše integrované včetně procesoru,když jsem to koupil přidal sem jen ramku a byl pc,určeno pouze do kanclu. Grafika tam je AMD Radeon HD 6310,taky integrovaná. Z toho usuzuji že LM si s tímto integrovaným hardware neví rady,nebo spíše ho nerozpozná.

admin

Re: linux mint 17.2 ovladače

#2 Příspěvek od admin »

A kolik máš paměti a jaké jsi instaloval graf. prostředí?

mahoma
Příspěvky: 3
Registrován: 28 lis 2015, 07:26

Re: linux mint 17.2 ovladače

#3 Příspěvek od mahoma »

prostředí mám Cinnamon,a pamět 2.70GB Ram ,je sdílená s grafickou kartou. Doufám že jsi myslel ramku nejsem si jistý jakou paměť si přesně myslel.

Uživatelský avatar
paveha
Příspěvky: 17
Registrován: 07 zář 2015, 18:09
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: linux mint 17.2 ovladače

#4 Příspěvek od paveha »

Nepíšeš co je to za PC a jaký Linux 17.2. jsi vyzkoušel. Já mám Asus Dualcore , procesor AMD - 350 D x2, grafiku AMD Radeon HD 6310 M atd. Integrovaná je pouze grafika, vše ostatní je připojené . Linux jsem zkoušel spouštět z USB disku a fungoval. Odezva byla pomalejší z důvodu USB čtení a zápisu, ale fungoval. Jde také o to jak je nastaven Bios.
Mám instalovaný Linux Mint 17.2 Cinnamon 64 bitovou verzi a problém, jestli se to tak dá nazvat, je pouze ona zmíněná grafika. A to není problém s tím že by nefungovala, ale s tím že ovladače v Linuxu nejsou to pravé ořechové pro ATI/AMD. Takže žádné hraní super her.
Co ti doporučit, pokud opravdu chceš Linux používat tak vyzkoušej všechny verze - Xfce, KDE, MATE a Cinnamon. Pokud nahraješ Linux Live DVD na USB a necháš ho v portu USB tak po spuštění (restartu) počítače stiskni klávesu ESC. Měla by se ti objevit tabulka, kde si vybereš disk který chceš spustit. Vybereš USB (nemusíš vypalovat Linux na DVD). A spustí se ti Live Linux. Měl by být plně funkční včetně připojení k síti.
Přišel jsem, viděl jsem, přečetl jsem :o :o Nechápu, odcházím :D :D

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: linux mint 17.2 ovladače

#5 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: mahoma
Odsud http://www.linux-mint-czech.cz/ke-stazeni/ bych zkusil LM 17.2 xfce, nebo LM 17.3 Mate rc, nic jinýho zatím ne. Výkonem ta sestava asi neoplývá, zkus zadat do terminálu inxi -F a vložit to (zmačkni Code) uvidíme, co se s tím dá dělat. Kdyby to fakt neběželo, pořád je způsob, jak to využít :
:arrow: http://www.zive.cz/poradna/jakou-distri ... tanswers=1
:arrow: http://linuxos.sk/clanok/skusenost-ako- ... uty-noteb/

mahoma
Příspěvky: 3
Registrován: 28 lis 2015, 07:26

Re: linux mint 17.2 ovladače

#6 Příspěvek od mahoma »

Tak problém vyřešen,ale žádná verze 17.2 nefungovala a nepomohla ani změna grafického prostředí ani botování z usb.Pomohla pouze instalace verze 17.3 RC,tam vše funguje jak má a je to rychlé,což je celkem logické,když mi fungoval ubuntu tak jsem nechápal proč by LM něměl fungovat.Takže jediný problém byl v ovladačích při verzi 17.2.Jen upozorním že při instalaci 17.3 jsem musel pouze upravit ovladače ATI,toť celé.

všem děkuji za pomoc a když mi teď vše funguje ,mužu autorům jenom gratulovat k pěknému linuxu.

(PS:windows 10 nemá nárok :D)

Luciger
Příspěvky: 38
Registrován: 08 led 2015, 18:13

Re: linux mint 17.2 ovladače

#7 Příspěvek od Luciger »

Už je venku STABLE 17.3!
Registered Linux User #508428

Zamčeno