Ovladače grafické karty AMD

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
laxlo

Re: Ovladače grafické karty AMD

#21 Příspěvek od laxlo »

...v linuxu je tiez modra obrazovka,nie je bezne...nastastie som nasiel stranky ktore to riesili/dost podrobne,otvorenie terminalu,navrat do systemu,obnovenie atd/...mne to naskocilo pri manipulacii s ovladacmy grafiky AMD... :geek: :geek: :geek:

admin

Re: Ovladače grafické karty AMD

#22 Příspěvek od admin »

Modrá smrt (BSoD, Blue screen of death) v Linuxu prostě neexistuje - viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Modrá_obrazovka_smrti. Ona koneckonců už neexistuje ani v novějších verzích Win. Existuje tzv. Kernel panic, to ano. Neděs zde prosím potencionální nové uživatele.
Ještě jen dodám, že způsob, jak se vypořádat s pádem X serveru jsme řešili i na našem webu i zde na fóru, není třeba chodit na radu k oněm chytrým zahraničním hlavám...
U tohoto proprietárního ovladače je nejprve třeba zjistit, zda ho ten podporuje konkrétní GK a potom SPRÁVNĚ nainstalovat, jinak X server po restartu nenajede (to je to, co nazýváš modrou obrazovkou - nemá to s ní však nic společného).

laxlo

Re: Ovladače grafické karty AMD

#23 Příspěvek od laxlo »

...tak to premenujme na ciernu obrazovku s modrym oknom...mal som to,videl som padnut mint po odinstalacii libre office/aj pricinu/...je aj vo W10,s animaciou...treba byt objektivny,a upozornit aj na neprijemnosti...najma na ich priciny...nechcem nikoho odstrasit,ani predsviecat...ani otvorit konferenciu o teme...som len napisal ze co moze prist s manipulaciami ovladacov AMD...na zaver-ak bude potrebne,viem pomoct... :roll: :!: :roll:

admin

Re: Ovladače grafické karty AMD

#24 Příspěvek od admin »

Jestliže chceš pomoci tak, že doporučíš přechod na jiné distro, tak děkujeme za ochotu, ale nechceme. Jak už jsem psal výše - distrem to není.

premek
Příspěvky: 9
Registrován: 14 kvě 2016, 18:10

Re: Ovladače grafické karty AMD

#25 Příspěvek od premek »

laxlo píše:...tak to premenujme na ciernu obrazovku s modrym oknon...mal som to,videl som padnut mint po odinstalacii libre office/aj pricinu/...je aj vo W10,s animaciou...treba byt objektivny,a upozornit aj na neprijemnosti...najma na ich priciny...nechcem nikoho odstrasit,ani predsviecat...ani otvorit konferenciu o teme...som len napisal ze co moze prist s manipulaciami ovladacov AMD...na zaver-ak bude potrebne,viem pomoct... :roll: :!: :roll:
dobra kdyz si od tebe necham poradit co musim udelat aby mi opet vse slapalo jako predtim ale pamatuj ze nehodlam prijit jak o data tak o pristroj

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: Ovladače grafické karty AMD

#26 Příspěvek od AnickaT »

laxlo píše:...v linuxu je tiez modra obrazovka,nie je bezne..
OT: V Linuxu skutečně není BSOD čili tzv. "modrá obrazovka smrti". Ta existuje pouze ve Windows (Windows 10 včetně). Linux má tzv. "černou obrazovku smrti", popřípadě hlášku:

Kód: Vybrat vše

Kernel panic
"Goro bílý pes"

laxlo

Re: Ovladače grafické karty AMD

#27 Příspěvek od laxlo »

...nakoniec dojdeme k tomu,ze hlasku-CINNAMON HAVAROVAL-som videl len ja...a ze to neexistuje... :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: Ovladače grafické karty AMD

#28 Příspěvek od AnickaT »

laxlo píše:...nakoniec dojdeme k tomu,ze hlasku-CINNAMON HAVAROVAL-som videl len ja...a ze to neexistuje... :lol: :lol: :lol:
@laxlo: Docházím k závěru že jen prudíte, rejpete a neporadíte nic. Jen děláte chytrýho. :-/
"Goro bílý pes"

kodlz
Příspěvky: 11
Registrován: 24 čer 2016, 18:53

Re: Ovladače grafické karty AMD

#29 Příspěvek od kodlz »

takze kdyz dam novejsi kernel, tak automaticky mam (nebo aspon by sem mel mit) novejsi ovladace grafiky?

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Ovladače grafické karty AMD

#30 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Ne. Ovladače grafiky, např. AMD radeon mají velikost 177MB, např., viz http://support.amd.com/en-us/download/d ... nux+x86_64, kdežto kernel má velikost cca kolem 50MB. Takže je jasný, že v kernelu není všechno, na grafiku si ovladače dohledáš a nainstaluješ sám (Nvidia, AMD). Intel grafika má v jádru ovladače i915. Co je všechno v kernelu, zjistíš programem HardInfo. http://linoxide.com/ubuntu-how-to/insta ... info-tool/

Zamčeno