Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

Diskuze o tématech i mimo svět Linuxu, o dění okolo světa PC a vůbec o moderních technologiích
Odpovědět
Zpráva
Autor
rko
Příspěvky: 2
Registrován: 31 bře 2020, 19:19

Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

#1 Příspěvek od rko » 31 bře 2020, 19:20

Dobry den, mam dual boot windows 10 a manjaro. Ked pouzivam windows a chcem ist na manjaro tak restartujem PC zapnem manjaro ale zvuk nefunguje. Avsak ked kompletne vypnem pc a tak zapnem manjaro tak zvuk funguje. Vie niekto kde je problem?

Adem
Příspěvky: 104
Registrován: 20 dub 2016, 13:21

Re: Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

#2 Příspěvek od Adem » 01 dub 2020, 10:09

Máš ve W10 zakázaný Fastboot/Faststart v rozšířených (skrytých=neaktívních) vlastnostech vypínání?
https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1031533/
Něco takového je i v BIOSu.
LinuxMint 18.3 MATE 64b, i3-8100, RAM 16GB, SSD 240GB, nVidia GTX1050 2GB. - Kodi 17.6 Krypton

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1268
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

#3 Příspěvek od Ventero1 » 01 dub 2020, 11:29

Tohle je trochu záhada: Co se týče nastavení fastboot ve Win, tak ty nemají vliv na restart - bývá to spíše naopak, že při tomto aktivním nastavení jsou problémy u vypnutí, zatímco po restartu nikoliv. Zkusit se to ovšem může a v tom BIOS jistě také kouknout a zkoušet věci jako secureboot, tpm apod.

Máš to instalováno jako EFI nebo MBR?

Každopádně Win10 dělají nějaké svinstvo na této úrovni zařízení a tuším, že hlavně v případě EFI. Jako příklad - 2 stejné ntb, 2 stejné Xubuntu, 2 stejné wifikarty 1 dualboot Win7 MBR - 1 Win10 EFI. V dualbootu s Win7 po instalaci bcm ovladače wifi zcela funkční na ntb s Win10 po instalaci bcm se wifi tváří jako funkční, ale nedetekuje žádnou síť. Přes hodinu jsem zkoušel všechny kombinace nastavení různých hodnot v EFI a ve WIN - bez výsledku,
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

rko
Příspěvky: 2
Registrován: 31 bře 2020, 19:19

Re: Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

#4 Příspěvek od rko » 01 dub 2020, 13:36

Mam to nainstalovane ako EFI. Fast boot mam vypnuty aj secure boot som vypinal ale nic nepomohlo.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1268
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunguje zvuk po restarte z windows na linux

#5 Příspěvek od Ventero1 » 01 dub 2020, 18:44

Myslel jsem si to, že to bude EFI. Ne úplně jistá, pracná trochu nadějná možnost je to přeinstalovat do Legacy a jinak nevím. Jak jsem psal - kdyby to bylo obráceně, tak by nějaké nápady kde je problém mohly být - takto to na základě mých znalostí a zkušeností nedává smysl a je to pro mě záhada též.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Odpovědět