Nastavení jasu na noťasu

Dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint obecně
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ota
Příspěvky: 4
Registrován: 17 čer 2014, 21:10

Nastavení jasu na noťasu

#1 Příspěvek od Ota » 17 čer 2014, 21:42

Zdravím Vás všechny. Jsem nováčkem a potřeboval bych poradit jak nastavit jas na notebooku HP 250 G2 (F0Y78EA). Mám nainstalovaný Linux Mint 17 Cinnamon 64-bit, verze 2.2.13. Procesor Intel Celeron CPU N2810, graf. karta Intel Corporation ValleyView Gen 7. Ikonku jasu mám, ale nastavení nefunguje. Přesněji, jde nastavit, ale jas zůstává stále stejný. Moc děkuji!

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2173
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nastavení jasu na noťasu

#2 Příspěvek od juhele2014 » 17 čer 2014, 23:00

:arrow: Já mám taky hápéčko, a taky mě to zpočátku nešlo. Teprve až když sem abgrejdoval jádro, tak to šlo. Dle návodu zde http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... nux-mintu/ :idea:

Uživatelský avatar
KOLEGA
Poradce Mintu
Příspěvky: 365
Registrován: 01 lis 2012, 16:04
Bydliště: Nedaleko Mladé Boleslavi
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení jasu na noťasu

#3 Příspěvek od KOLEGA » 17 čer 2014, 23:49

Určitě by bylo fajn uvést, jaké máš ovladače ... Pravděpodobně v tom bude problém (menu->správce hardware)
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?

Ota
Příspěvky: 4
Registrován: 17 čer 2014, 21:10

Re: Nastavení jasu na noťasu

#4 Příspěvek od Ota » 18 čer 2014, 20:34

Omlouvám se, ale nevím kde to hledat. Mohlo by to být toto: GNU/Linux 3.13.0-24 generic x86_64 ? Do jádra se bojím jít, nejsem v tomto moc zručný. Jinak samozřejmě moc děkuji.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2173
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nastavení jasu na noťasu

#5 Příspěvek od juhele2014 » 18 čer 2014, 23:52

Do jádra se bojím jít, nejsem v tomto moc zručný Jde to lehce. Jestli si viděl film Desperado, tak v jedné scéně šéf banditů Bučo ukazuje svým lidem, jak je jednoduché a snadné odprásknout cizince ve městě. Tak snadné to je ... ;)

Ota
Příspěvky: 4
Registrován: 17 čer 2014, 21:10

Re: Nastavení jasu na noťasu

#6 Příspěvek od Ota » 19 čer 2014, 00:46

"Po restartu počítače si v Grubu vyberete spuštění Mintu s jádrem 3.15.0 a mělo by vše běhat." No, vše jsem udělal, jen nevím kde najdu ten Grub, abych si ho vybral. Zatím to nechodí. :-(

albion66
Příspěvky: 2
Registrován: 20 bře 2014, 08:00
Bydliště: Jeseník

Re: Nastavení jasu na noťasu

#7 Příspěvek od albion66 » 19 čer 2014, 07:15

No nevím kam až ta diskuze půjde. Nicméně, zkusil jsi nastavení jasu v Nastavení systému-Správa napájení ? Tam je posuvník pro nastavení jasu. A ten GRUB, máš-li nainstalován jeden OS tedy např. MINT musíš si ještě doinstalovat např. Grub Customizer a tam si nastavíš že chceš před spuštěním OS vidět jaké jádro se spouští, popřípadě si vybereš, které spustit chceš.

Ota
Příspěvky: 4
Registrován: 17 čer 2014, 21:10

Re: Nastavení jasu na noťasu

#8 Příspěvek od Ota » 19 čer 2014, 19:47

Nastavení systému-Správa napájení jsem zkusil a nic. Posunu jas a reakce žádná. Grub Customizer jsem si stáhl a v "Seznamu nastavení" mám toto:
Linux Mint 17 Cinnamon 64-bit, 3.15.0-031500-generic (/dev/sda2),
Linux Mint 17 Cinnamon 64-bit, 3.15.0-031500-generic (/dev/sda2) -- recovery mode,
Previous Linux versions,
Linux Mint 17 Cinnamon 64-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda2),
Linux Mint 17 Cinnamon 64-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda2) -- recovery mode
System setup
Jen nevím co s tím. :-(

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2173
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nastavení jasu na noťasu

#9 Příspěvek od juhele2014 » 26 čer 2014, 19:44

:| Hápéčko nebrat :roll: ! I když na něm nyní píšu, tak bych tuhle značku v současné době na nákup nedoporučil. Kvalita starších modelů je o level vyšší než současná produkce, (toto je můj soukromý názor), což trochu podporuje tato diskuze http://www.zive.cz/poradna/nejde-wifi-u ... tanswers=1 Zpět k problému - grafika je tady pouze intelácká, bude nutné asi hodně abgrejdovat a stahovat aktualizace. Jádro 3.15.0-031500 je v pořádku, mě to právě s tímto typem začalo korektně fungovat.(Fn + F9) Jako drobnou útěchu ještě uvedu, že než sem "zaparkoval" u LM17, tak sem prubnul celou řadu jiných live distribucí (na USB flešce), Mandrivu, Slax, Puppy, a pod. a v nich korekce jasu fungovala okamžitě, tuším bylo to v Mandrivě ... http://distrowatch.com/table.php?distri ... enmandriva Takže to chce pevný nervy a doufat, že příští balíček aktualizací tento problém snad vyřeší . ;)

Odpovědět