Chtěla bych jít s dobou a přeinstalovat Petru na Qianu, zvláště kvůli delší podpoře.
Mám to docela jednoduché v tom, že mám mint16 na samostatném disku. Můj prioritní OS je w7 z několika důvodú a přiznám se, že na učení se Linuxu jsem už poněkud přestárlá květinka
Takže k věci.
Při spouštění PC mám podezření, že mi PC startuje dva dualboot výběry. První je myslím už známý výběr mezi w7 a Petrou kde je cca 25 sekund na výběr. Standartně je nastavený jako prioritní OS w7, takže ikdyž nejsem u PC tak vše pokračuje tam. Pokud však vyberu druhý řádek s Petrou (mint16) a spouštím Linux tak se na pár vteřin zobrazí anglicky psaný druhý výběr (grub bych řekla). Znatelně drobnějším písmem něž předchozí boot se zobrazí několik řádků k výběru a mezi nimi jako aktivní řádek Linux Mint Petra, druhý řádek totéž s recovery mode. Dále opět i w7. Kdysi jsem zkoušela jen tak cvičně ty windowsy spustit, ale nic se nestalo a vše pokračovalo do Linuxu.
A protože mám už sklerózu, tak si bohužel nepamatuji, jestli jsem neinstalovala někam do w7 ještě nějakou další dualboot utilitu... při prvoinstalaci Mintu 16.
A můj dotaz tedy je, jestli mohu bez obav provést čistou reinstalaci na Mint 17.2 bez obav o w7 - aby šel vůbec spustit?
Jak jsem uvedla, Linux mám na samostatném disku. Mimochodem, před nějakým časem mi Petra zachránila instalaci w7 i s daty ale to je jiná kapitola
Trochu mne mate jen ten dvojí výběr, 2x dualboot.
Děkuji za případnou pomoc.