Ventero1 - dík za pomoc. Moc toho neumím to přiznávám. Proto se ptám. A jsem ráda, že mi ochotně odpovídáš.
- já jsem myslela, že labeent napsal
"použij rady z programu na Printscreen a vyfoť svoje rozložení hdd" tak jsem se a) zeptala co je Printscreen s velkým P (samozřejmě vím, že mám na NB klávesu PrtScr a na co je

Za b) jsem tedy vyfotila co jsem mohla. Ty snímky co jsem se pachtila s foťákem jde udělat prtscreenem? Jak? Ty jeho odkazy mi nešly, nebo jsem je nepochopila, protože nepotřebuji řešit pošťáka. To je ale nepodstatné.
- co je Gparted ? Ve svém nainstalovaním LM18.3 jsem nic takového nenašla. To musím zase něco instalovat pro jedno použití? Co je tedy Gparted?
- založila jsem nové vlákno z diciplinovanosti, protože se mi zdálo že vlákno
"Nefunguje multiboot" nesouvisí s tématem
"Jak přejít z LM18.3 na vyšší verzi bez ztráty nastavení?" Příště se polepším.
- co je to
"via postimage"? Jj té záložky "Přílohy" pod odesílanám příspěvkem jsem si všimla až teď. Díky za radu. Mám ten první post opravit tak jak chceš? Nebo úplně vymazat a vložit to celé do vlákna
"Nefunguje multiboot" ?
-------------
A teď k věci:
- píšeš že
"Upgrade na vyšší verzi, ale to nedoporučuji - většinou to udělá nějakou neplechu. " - to myslíš tu první volbu z pátého snímku "Typ instalace"? To nedoporučuješ pro neplechu?
- No a to co píšeš dál, tak to už se mi zdá být v tuto chvíli složité. Až budu mít čas tak to prostuduji a budu se ptát dál, jestli je to takto zde dovolené.
- sda3 je oddíl pro mnoho osobních dat zašiftovaný TrueCryptem. Zde ho otvírám VeraCryptem. ... Ještě bych potřebovala mít DCryptor pro přenosnou SD kartičku. Ta nejde používat zašifrovaná TrueCraptorem (v jiném PC se ten zašifrovaný díl nezobrazí)
Edit1: Heh. Už vím co je Gparted
Edit2. Uf! Aptik jsem se pokoušela rozběhat marně. Mohu snadněji překopčit všechno pomocí DubleCommandera s povolenými skrytými a systémovými soubory třeba na USBflash? Jenže nevím co.