Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

Dotazy k instalaci a případné problémy se spouštěním systému Linux Mint
Odpovědět
Zpráva
Autor
RogiCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 24 říj 2018, 15:45

Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#1 Příspěvek od RogiCZ » 18 dub 2020, 13:29

Zdravím,
prosím Vás jak nainstalovat Mint 19.3 v UEFI aby boot taky fungoval v UEFI.
A druhá otázka po nainstalovaní ovladačů Nvidia mi zmizelo úvodní bootovaci logo, jak to vrátím zpět?
Díky.

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 460
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#2 Příspěvek od vxmery » 18 dub 2020, 13:37

jak nainstalovat Mint 19.3 v UEFI aby boot taky fungoval v UEFI
Keď nainštaluješ v Uefi, tak pochopiteľne bude bootovať v Uefi. Alebo nerozumiem reči tvojho kmeňa.
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1266
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#3 Příspěvek od Ventero1 » 18 dub 2020, 14:01

Ano - popiš prosím přesně, čeho chceš docílit.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

RogiCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 24 říj 2018, 15:45

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#4 Příspěvek od RogiCZ » 18 dub 2020, 17:32

Jo špatně jsem to napsal, potřebuji nainstalovat Linux v UEFI je tu nějaký podrobný návod?

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 497
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#5 Příspěvek od alojz » 19 dub 2020, 07:23

AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 228
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#6 Příspěvek od RadekD » 19 dub 2020, 07:31

Pro obnovu bootloga hledej "plymouth", někde to tu je (nebo na ubuntu fóru).
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 10 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 10 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1266
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Instalace v UEFI a Logo při spuštění?

#7 Příspěvek od Ventero1 » 19 dub 2020, 13:12

Zmizení bootloga po instalaci nvidia driveru je běžná věc - nikdy jsem to neřešil - nepovažoval jsem to za důležité. Kdysi bývalo nahrazeno logem nvidia, teď tam taky nemám žádné - ani původní ani nvidia ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Odpovědět