síťový kabel nepřipojen [vyřešeno]

Dotazy k instalaci a případné problémy se spouštěním systému Linux Mint
Odpovědět
Zpráva
Autor
SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

síťový kabel nepřipojen [vyřešeno]

#1 Příspěvek od SirAnthony » 20 srp 2014, 18:48

Zkouším live verzi na hlavním počítači doma, s budoucím dual boot s Wni7 ale jde o to že po rozjetí Linux Mint 17 64bit mi systém hlásí že síťový kabel je odpojen, mám sice na desce (ABIT IP35) 2 siťové karty, ale at strčím kabel od routeru do jakékoliv síťovky, systém mi hlásí že je kabel odpojen, ve Woknech mi to jede a na obou. Dělám někde chybu prosím?
Na notebooku kde již mám Linux Mint vše jelo hned i z LIVE verze. :-)

Uživatelský avatar
Allconius
Vezír Mintu
Příspěvky: 819
Registrován: 06 čer 2013, 18:42
Bydliště: Brno

Re: síťový kabel nepřipojen

#2 Příspěvek od Allconius » 22 srp 2014, 08:57

Ahoj, nakopíruj sem co ti vypíše z terminálu příkaz "inxi -Nx"
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64

SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

Re: síťový kabel nepřipojen

#3 Příspěvek od SirAnthony » 22 srp 2014, 10:40

Kód: Vybrat vše

mint@mint ~ $ inxi -Nx 
Network:   Card-1: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: ce00 bus-ID: 06:00.0 
           Card-2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: cc00 bus-ID: 06:01.0

SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

Re: síťový kabel nepřipojen

#4 Příspěvek od SirAnthony » 31 srp 2014, 00:26

Nikdo nemá radu prosím?

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1829
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: síťový kabel nepřipojen

#5 Příspěvek od menom » 31 srp 2014, 13:46

Network: Card-1: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: ce00 bus-ID: 06:00.0
Card-2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: cc00 bus-ID: 06:01.0
S tym ovladacom r8169 su problemy.
Kukni sem a nahrad ho tym r8168 ako sa tam pise:

http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... f=20&t=917

Kukni aj druhu stranku, ako odstranit error pri kompilacii:
Ak ten error vypise (podla verzie jadra - kernelu, ktory aktualne pouzivas)

http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... 7&start=10

SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

Re: síťový kabel nepřipojen

#6 Příspěvek od SirAnthony » 31 srp 2014, 17:11

Ok. Jak budu doma vyzkouším. Jak jsme psal, zkoušel jsem zatím jen live verzi. Hlavně jsem ještě lama v Linuxu a učím se. :-) Díky ale za radu.

SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

Re: síťový kabel nepřipojen

#7 Příspěvek od SirAnthony » 02 zář 2014, 08:43

Tak jsem se do toho pustil. Ale mám docela halvu v pejru. Jak vlastně mohu nainstalovat ten ovladač? Mám stažený soubor r8168-037.00.tar.bz2 , rozbalím a v něm je další složka. V readme je návod, ale já starej woknař jsem z toho nějaký janek. :-(

Bohatyr
Příspěvky: 87
Registrován: 16 kvě 2014, 10:03

Re: síťový kabel nepřipojen

#8 Příspěvek od Bohatyr » 02 zář 2014, 11:26

Ahoj,

toto vlákno by tě mělo jak se říká " nakopnout " :

http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... it=realtek
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB

SirAnthony
Příspěvky: 83
Registrován: 01 bře 2014, 08:47

Re: síťový kabel nepřipojen

#9 Příspěvek od SirAnthony » 02 zář 2014, 11:35

Tento odkaz už je výš. :-) Ano, podle toho právě jedu, ale tam spíš je ten problém u mě v základu. Instalace toho ovladače.

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1829
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: síťový kabel nepřipojen

#10 Příspěvek od menom » 02 zář 2014, 13:00

Tu verziu mas z ineho zdroja ?
Pisem k verzii r8168-8.038.00 :

Na tom odkaze pod Unix (Linux) v druhom riadku mas verziu 8.038
Takze po stiahnuti a rozbaleni spusti Terminal a prikazom cd sa presun do adresara r8168-8.038.00

Kód: Vybrat vše

cd ~/Stažené/r8168-8.038.00
Spusti instalacni skript cez sudo (zadaj heslo):

Kód: Vybrat vše

sudo ./autorun.sh

Odpovědět