Applet Spravce aktualizaci [vyřešeno] Vyřešeno

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zpráva
Autor
virtus

Applet Spravce aktualizaci [vyřešeno]

#1 Příspěvek od virtus »

Mozna mam hodne hloupy dotaz, ale nemohu prijit na reseni. Prestoze bude asi hodne jednoduche.

Po instalaci je applet se Spravcem aktualizaci zobrazeny jako preposledni, respektive druhy zprava.
Nedopatrenim jsem applet odstranil a po jeho naslednem zapnuti se jiz zobrazuje jako zcela prvni a nelze ho nijak presunout. Jde sice o drobnost, ale straslive me stve, ze je to v tomto poradi. :?

Nevite nekdo, jak zmenit poradi appletu, ktere neumoznuji presun ani v rezimu uprav panelu?
DarthVADERr

Re: Applet Spravce aktualizaci

#2 Příspěvek od DarthVADERr »

Zdravím.
Neviem či je aj iná možno, to nechám na skúsenejších uživateloch, ale ja to robím tak že ho presúvam po jednej pozícii, čiže chytím posuniem o jednu pozíciu, pustím a tak ďalej, alebo presuniem ostatné applety pred ten ktorý chcem aby bol vzadu.
Je to síce riešenie "A je to" ale u mňa to funguje. :)
Alebo si počkať na aktualizáciu ktorá to opraví :)
virtus

#3 Příspěvek od virtus »

Dekuji za tip. Verte me, ze to jsem zkousel. Jakmile dropnu applet razeny za nim a pretahnu ho pred tento, tak se odpoji, reloadne a zobrazi vzdy opet jako prvni. Chova se to skoro jako applety na gnome3 ve Fedore, ktere se zobrazuji pres Javu.

Neni to problem jenom tohoto konkretniho pocitace s LM17.3 se Cinnamon 64-bit. Zkusil jsem to na druhem ntb, kde mam 32-bit a udelalo me to same.

Snazim se vygooglit v kterem conf souboru se definuji starty appletu, ale zatim smolik. Nekde preci musi byt nastavene poradi startu jednotlivych appletu. :?:
DarthVADERr

#4 Příspěvek od DarthVADERr »

Fuha tak to je zaujímavé...
Ešte ma napadá, ale je len z brucha vytiahnuté, skúsiť sa prihlásiť ako root a vyskúšať to tak...
virtus

#5 Příspěvek od virtus »

Zkusim a dam vedet. Bohuzel musim pockat. Bezi me prave rsync a nemam ho ve screene, takze logout nemuzu udelat. :?
virtus

#6 Příspěvek od virtus »

Dneska uz blbnu. Do X-serveru se neda prihlasit jako superuser. Uz me dosli napady. Nemam rad, kdyz na neco nemuzu prijit. Hlavne kdyz je to takova blbost, co na LM nema zadny vliv.
Proste to jen blbe vypada. :x
DarthVADERr

#7 Příspěvek od DarthVADERr »

V systémových nastaveniach-prihlasovacie okno-možnosti-povoliť prihlásenie ako root, by to potom malo ísť prihlásiť ako root.
Ja to mám v slovenčine ale v češtine by to malo byť podobne, je to úplne na spodku okna nastavení druhé zľava.
Tiež som na tom tak, to aj dve cigarety dám naraz od nervov :D
menom

#8 Příspěvek od menom »

.

Co skusit obnovit panel do default nastavenia zadanim prikazu v terminali:

Kód: Vybrat vše

gsettings reset-recursively org.cinnamon
Potom restart a nanovo si to nastavit.

.
.
broukal

#9 Příspěvek od broukal »

Vyskusaj ist podla tohto navodu, ja som riesil nieco podobne.... ;)
http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... =16&t=1823
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 19.3 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 5.4.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT
virtus

#10 Příspěvek od virtus »

Dekuji mnohokrat. Totalni restart do defaultu celeho panelu Cinnamonu pomohl. Akorat jsem ho musel jen cely nastavit, ale to uz je brnkacka.

Cim dal tim vic mam LM rad. Presel jsem z Ubuntu, diky Unity, ktere fakt nemusim a gnome3 me nevyhovuje.
Dalsim cool bonusem je LM forum. Takhle dobre fungujci forum u jakehokoliv jineho distra opravdu neni. :shock:
Zamčeno