monitor

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 627
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: monitor

#61 Příspěvek od alojz » 22 lis 2020, 08:13

...media creation tool...pre win... :geek: :geek: :geek:
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 198
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#62 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 19:10

labeent, a je tu další problém viz příloha. Dostal jsem se jen sem s tím "Ventoy" a konec. Máš to se mnou trápení co?
PS: jinak jsem se rozhodl do toho jít bez těch "Win". Jen doufám, že s tím nebude nějaký problém, když tam byly dány jako výchozí systém. Někde jsem četl, že s tím měl snad někdo problém.
Přílohy
IMG_0101.JPEG
IMG_0100.JPEG

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 461
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#63 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 19:25

Pokud dobře chápu, tak tohle se Ti objevilo po spuštění toho Ventoy.

Tak teď vložíš prázdnou flashku, co z ní chceš udělat instalační médium, do pc.
Pak ji vybereš tam, jak je ta šipka (pod nápisem zařízení).
A pak se Ti zviditelní tlačítko instalovat.
Tak ho odklepneš a program udělá z Flash disku Ventoy instalační disk.
Až ho pak spustí počítač, tak se Ti objeví dvě jednotky. Jedna bude mít tu strukturu, jako máš na tom obrázku (ventoy2disk) a druhá bude jen prázdné okno. Tak do té s prázdným oknem nakopíruješ tu instalačku Mintu.
Pak by to mělo být hotové ...

Já myslel, že už dávno jedeš v novém pc, piš hned, jak se vyskytne problém, ať můžeme poradit ...
Obrázek

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 198
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#64 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 20:07

a co s tím to. Asi to není dobře co?
Přílohy
IMG_0102.JPEG
IMG_0103.JPEG

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 461
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#65 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 20:28

Zkus do tohoto prázdného disku nakopírovat ten stažený mint a pak zkus restartovat počítač.
Pak spustit systém z flashky (vše máš tady popsáno).
Pokud naběhne ta obrazovka Ventoy a uvidíš tam Mint 20 Cinnamon, tak je vše OK a pokud už máš vše zazálohováno, tak můžeš instalovat ...
Obrázek

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 198
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#66 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 20:41

mám pocit, že se to povedlo. viz. příloha. Jestli je to tak to správně, tak bych měl vysunout flešku zavřít PC, pak jí opět vsunout, zapnout PC a postupovat dle návodu. Pokud ano. Pokračování bude zítra, protože musím koupit ještě jednu flešku na ty zálohy.
Přílohy
IMG_0107.JPEG
IMG_0106.JPEG

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 461
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#67 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 21:21

Ještě to vyzkoušej, jestli se Ti podaří nastartovat z té flashky ten Ventoy.
Pokud ano, tak pak restartuj a zítra si kup zálohovací médium.
Pokud ne, tak to budeme muset řešit dál.

Možná by místo flashky byl vhodný externí disk. To už si musíš rozhodnout sám.
Obrázek

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 198
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#68 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 21:27

promiň, ale jak to nastartování mám provést?

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 461
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#69 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 21:34

1) Nejdříve vypneš počítač.
2) Připojíš do něj flash disk s instalací Linuxu
3) Zapneš počítač a hned se pokusíš spustit bootovací menu počítače, popis je zde https://www.linux-mint-czech.cz/2018/06 ... x-mint-02/
Pokud by to nešlo, musíš skočit do BIOSu a nastavit tam vše dle tohoto článku, dokud se Ti nepodaří nabootovat z flash disku

Pokud se Ti vše povedlo, tak se Ti ukáže ta obrazovka Ventoy, co jsem Ti sem dával.

Pokud ano, tak je vše fajn.
Pokud ne, nepovedl se správně udělat instalační disk a musíme ho udělat jinak ...
Obrázek

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 198
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#70 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 22:01

vypnul jsem PC, pak jsem vsunul flešku a PC zapnul a objevilo se to to. viz. příloha. Žádný to okno jak to tam máš v tom odkazu. Asi dělám něco špatně.
Přílohy
IMG_0110.JPEG
IMG_0109.JPEG

Odpovědět