Musím přenastavit kódování dokumentů?

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zpráva
Autor
BUTAN
Příspěvky: 83
Registrován: 27 úno 2017, 16:57

Musím přenastavit kódování dokumentů?

#1 Příspěvek od BUTAN » 01 bře 2017, 13:14

:poop:
Naposledy upravil(a) BUTAN dne 17 črc 2018, 07:49, celkem upraveno 1 x.
:poop:

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 196
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#2 Příspěvek od RadekD » 01 bře 2017, 18:12

Problém bude v kování, Widle používají Windows1250, LM UTF8. Řešením je nepoužívat v názvech souborů diakritiku.
AS8940G, Intel i7 1.8GHz, 8GB RAM, 250 GB SSD + 620GB HDD, NVidia 240, LM18 Cinnamon
Acer Swift 1, Pentium N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64GB SSD, Intel graphic, LM19 Cinnamon

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#3 Příspěvek od lombardo1981 » 01 bře 2017, 19:33

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 18:51, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 744
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#4 Příspěvek od Ventero1 » 01 bře 2017, 20:56

Pro upresneni: Pricemz 1250 je stredoevropska lokalizace ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

BUTAN
Příspěvky: 83
Registrován: 27 úno 2017, 16:57

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#5 Příspěvek od BUTAN » 02 bře 2017, 11:20

:poop:
Naposledy upravil(a) BUTAN dne 17 črc 2018, 07:50, celkem upraveno 1 x.
:poop:

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#6 Příspěvek od lombardo1981 » 02 bře 2017, 12:33

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 18:51, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

BUTAN
Příspěvky: 83
Registrován: 27 úno 2017, 16:57

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#7 Příspěvek od BUTAN » 02 bře 2017, 13:52

:poop:
Naposledy upravil(a) BUTAN dne 17 črc 2018, 07:50, celkem upraveno 1 x.
:poop:

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3032
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#8 Příspěvek od redhawk » 02 bře 2017, 14:20

BUTAN píše:Aha, dík za radu. Takže když už se mi povedlo odemknout TrueCryptem ve Windows šifrovaný oddíl, kde mám celý svůj archiv 20GB a budu tedy muset do Windows, všechno pootvírat, přejmenovat bez diakritiky a uložit s kódováním UTF-8 ? Nebo si otevřít třeba http://petrfaltus.net/petr-faltus-zmena ... ouboru.php a jeden po druhém překonvertovat na netu?
Uf!
Vyzkouším, jestli to umí překsichtit také jiné formáty. Kdyby to tak člověk věděl při vytváření souborů kdysi ve Win, tak bych to hned dával do správného kódování pro pozdější Linux. Možná to jde bve Win udělat nějak hromadně, globálně?Ale to není dotaz pro toto fórum.
tak linux by nemal mat problem otvorit aj win kodovanie.
i ked s tym skusenost nemam, kedze kvoli eng verzii som nepouzival a nepouzivam diakritiku na subory a priecinky
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

BUTAN
Příspěvky: 83
Registrován: 27 úno 2017, 16:57

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#9 Příspěvek od BUTAN » 02 bře 2017, 15:56

:poop:
Naposledy upravil(a) BUTAN dne 17 črc 2018, 07:50, celkem upraveno 1 x.
:poop:

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Musím přenastavit kódování dokumentů?

#10 Příspěvek od lombardo1981 » 02 bře 2017, 19:21

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 18:51, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Odpovědět