"zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3018
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#31 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2017, 10:32

to vyzera na nejaky konflikt toho doplnku. i ked stale to nevysvetluje tu zram.
to by skor ukazovalo na posahany system alebo zle nastaveny.
otazka je co vyuziva alebo zaviedlo modul zram a preco su tam vytvorene 4 streamy na zram (0-3).
Ono totiz vyuzivanie zram modulu moze dost vytazit hdd aj ram, kedze to komprimuje a blokuje pamat.
co vypise:

Kód: Vybrat vše

cat /sys/block/zram0/comp_algorithm

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#32 Příspěvek od broukal » 08 srp 2017, 10:39

Kód: Vybrat vše

doma@doma-HP-Pro-3400-Series-MT:~$ cat /sys/block/zram0/comp_algorithm
[lzo] lz4 
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3018
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#33 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2017, 10:44

lzo je typ kompresie.
ale co to pouziva.
asi fakt bude najlepsie cista instalacia a sledovat kedy zacnu problemy.

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#34 Příspěvek od broukal » 08 srp 2017, 10:49

Nie som si isty ci som to tam nedostal ked som sa snazil naistalovat android, vtedy som pridaval dost veci cez terminal a moc som nesledoval co konkretne...
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3018
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#35 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2017, 10:55

aha to je dost mozne
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#36 Příspěvek od broukal » 08 srp 2017, 11:14

Instaloval som adb and fastboot podla viacerych navodou a tak som to asi nechtiac sputil... teraz som nasiel jeden prikaz tak to vyskusam ale kedze mam pusteny wget tak az ked dokonci co ma...
sudo swapoff /dev/zram0
Will not be persistent, just reboot to re enable, or:
sudo swapon -p 5 /dev/zram0
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3018
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#37 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2017, 12:03

broukal píše:
08 srp 2017, 11:14
Instaloval som adb and fastboot podla viacerych navodou a tak som to asi nechtiac sputil... teraz som nasiel jeden prikaz tak to vyskusam ale kedze mam pusteny wget tak az ked dokonci co ma...
sudo swapoff /dev/zram0
Will not be persistent, just reboot to re enable, or:
sudo swapon -p 5 /dev/zram0
hej to deaktivuje swap do zram. lenze problem je ze ak tam nieco upravilo veci kde to hladat.
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#38 Příspěvek od broukal » 08 srp 2017, 13:52

Teraz ma este napadla jedna vec, ked som naposledy preinstalovaval system tak sa mi automaticky nezapol swap, musel som ho rucne pripojit do systemu ale na to som prisiel asi az po 2 tyzdnoch. Je mozne ze system si vytoril zram miesto swapu ked nebol pripojeny. Nasiel som nejaky prikazy na odinstalovanie zram ale zistil som ze ja ho vlastne ani nemam naistalovany...

Kód: Vybrat vše

doma@doma-HP-Pro-3400-Series-MT:~$ sudo dpkg --purge zramswap-enabler
[sudo] heslo pre používateľa doma: 
dpkg: upozornenie: ignoruje sa požiadavka na odstránenie zramswap-enabler, ktorý nie je nainštalovaný
doma@doma-HP-Pro-3400-Series-MT:~$ sudo dpkg --purge zram-config
dpkg: upozornenie: ignoruje sa požiadavka na odstránenie zram-config, ktorý nie je nainštalovaný
Teraz normalne nechapem preco su teda tam a ako sa ich vobec zbavyt....
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#39 Příspěvek od broukal » 08 srp 2017, 14:31

Tak uz som urobil restrat po prikaze na odstavenie zram a uz su pre vsetky do jednoho... :)
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

broukal
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 31 črc 2014, 17:10

Re: "zamrznutie systemu" zapis citanie z disku

#40 Příspěvek od broukal » 10 srp 2017, 20:46

Tak uz je to jasne, facebook je to co zaplnuje nadmerne ramku a je jedno aky prehliadac na neho pouzijem... Je to sposobom akym sa nacitava stranka, neni to jedna stranka za druhou ale jedna stranka sa skrolovanim iba zvacsujem az dosiahne velkost aj par giga v pamati... Vsetko od rana pustene rovnako jednine co som zmenil ze som zacal pozerat novinky na fb a ako som skroloval stranku nizsie a nizsie tak iba pozeram system zacal byt zaneprazdneny a zas zacal zapisovat vo velkom do swapu.
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie. ;-) Nižšie ako 4.8.0 nemám. :)
HP-Pro-3400-Series-MT

Odpovědět