Screenshot aktivního okna

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
pavel56jh
Příspěvky: 98
Registrován: 01 lis 2016, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Screenshot aktivního okna

#1 Příspěvek od pavel56jh » 21 zář 2017, 19:22

Mám primitivní problém - potřebuji screenshot aktivního okna. NTB má ale PrtScr u klávesy Home, tzn. s Fn Už jsem zkusil všechny kombinace dvoj-troj-čtyř a vícehmatů a nic. (HP Premio Book 8570p)
HP EliteBook 8570p i5,16GB RAM, 256 SSD, Mint Cinnamon 18.3

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2218
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Screenshot aktivního okna

#2 Příspěvek od juhele2014 » 21 zář 2017, 19:48

Mrkni se do Menu - Příslušenství, jestli tam něco nebude ...

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 251
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Screenshot aktivního okna

#3 Příspěvek od RadekD » 22 zář 2017, 01:35

Menu > Příslušenství > Snímek obrazovky, tam si vybereš příslušné: Obrazovku, okno, vybranou část
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 10 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 10 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1197
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Screenshot aktivního okna

#4 Příspěvek od kamowski » 22 zář 2017, 06:15

v nastaveniach si vyhľadaj klávesové skratky, položku xfce4-screenshooter a ak ti tá predvolená nevyhovuje, zmeň si ju
že ty tam nemáš xfce4-screenshooter? no, asi nemáš xfce prostredie, hľadaj niečo podobné

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 302
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: Screenshot aktivního okna

#5 Příspěvek od labeent » 22 zář 2017, 13:30

Ahoj, fce "Snímek obrazovky" můžeš nahradit pěkným programem Shutter.
Pustíš Synaptic, zadáš Shutter a nainstaluješ. Před prvním zachycením je nutné nastavit - má předvoleny maximální komprimace - pak není obrázek moc kvalitní. Umí jpg i png.
Obrázek

Uživatelský avatar
pavel56jh
Příspěvky: 98
Registrován: 01 lis 2016, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Screenshot aktivního okna

#6 Příspěvek od pavel56jh » 22 zář 2017, 19:06

Dík, to vím, potřebuji ale střídat a takto je to milion kliků navíc a zvyk je železná košile. Myslel jsem,jestli to nepůjde ošidit nějakou kombinací, nebo předefinovat jinou klávesu, kterou nepotřebuju jako třeba sysreq, která ani nevím k čemu je :-)
HP EliteBook 8570p i5,16GB RAM, 256 SSD, Mint Cinnamon 18.3

Uživatelský avatar
pavel56jh
Příspěvky: 98
Registrován: 01 lis 2016, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Screenshot aktivního okna

#7 Příspěvek od pavel56jh » 22 zář 2017, 19:09

redhawk píše:
22 zář 2017, 15:00
Fn + Alt + PrntSCR funguje na HP v pohode.
To je divný, tohle je samozřejmě první, co jsem zkoušel.
HP EliteBook 8570p i5,16GB RAM, 256 SSD, Mint Cinnamon 18.3

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1197
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Screenshot aktivního okna

#8 Příspěvek od kamowski » 24 zář 2017, 08:11

pavel56jh píše:
22 zář 2017, 19:06
... Myslel jsem,jestli to nepůjde ošidit nějakou kombinací, nebo předefinovat jinou klávesu, kterou nepotřebuju jako třeba sysreq, která ani nevím k čemu je :-)
presne to ti píšem o niekoľko riadkov vyššie

Odpovědět