Obrovské GUI u VLC v LM19

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 315
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Obrovské GUI u VLC v LM19

#1 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 12:39

Ahojky, nevíte co s tím? Kromě VLC je tímhle postižený i Qbittorrent. Ostatní programy vypadají normálně. Děkuji.


Obrázek

Obrázek

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#2 Příspěvek od lombardo1981 » 06 srp 2018, 13:22

Možné riešenie: https://ubuntuforums.org/showthread.php ... st13760709

Vytvorenie súboru s názvom gnome-qt.sh vo /etc/profile.d, ktorý bude obsahovať:

Kód: Vybrat vše

export QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=0 
A ak to v LM nepomôže, možno to súvisí s tým, že oba programy sú v Qt5.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 315
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#3 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 13:39

To řešení zkusím, díky. Jinak zajímavé je, že v KDE se oboje zobrazuje normálně (i když v KDE pro změnu zlobí jiné věci, začínám docházet k závěru že LM 19 je dost nedodělaný :-( ). Jinak VLC je výchozí přehrávač, měl by fungovat normálně.


Obrázek

edit: ten postup zabral, díky moc :-) Teď ještě si to budu muset někam zapsat do budoucna :-)

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 06 srp 2018, 14:03

Abby píše:
06 srp 2018, 13:39
To řešení zkusím, díky. Jinak zajímavé je, že v KDE se oboje zobrazuje normálně (i když v KDE pro změnu zlobí jiné věci, začínám docházet k závěru že LM 19 je dost nedodělaný :-( ). Jinak VLC je výchozí přehrávač, měl by fungovat normálně.


Obrázek

edit: ten postup zabral, díky moc :-) Teď ještě si to budu muset někam zapsat do budoucna :-)
Cinnamon je postavený na GTK3+, Kde je postavené na Qt5. Kombinácia oboch knižníc pri zobrazovaní robieva problémy.
Táto chyba sa vyskytla aj v Ubuntu. Veď riešenie je od nich.
Rado sa stalo. :)
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 315
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#5 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 14:09

Důležité je že se to dá snadno vyřešit :-) Nevěděla bys ještě vyřešit ten natural scrolling viewtopic.php?f=16&t=3838 ? Bez něj je používání děs běs když jsem už asi osm let zvyklá na obrácený posuv, všude to mám správně jenom v LM to mám špatně a nejde mi to změnit...

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 144
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#6 Příspěvek od alojz » 07 srp 2018, 20:19

...ja na vlc mám malé GUI...postup funguje aj obrácene???

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 315
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#7 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:29

Já nevím, můžeš to zkusit a dát vědět :-)

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 144
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#8 Příspěvek od alojz » 07 srp 2018, 21:37

...nefungujeee!!!...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#9 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 18:02

alojz píše:
07 srp 2018, 20:19
...ja na vlc mám malé GUI...postup funguje aj obrácene???
Skús vyskúšať ten istý postup.

Ak je to len u VLC, skús toto:

Kód: Vybrat vše

export QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=0 vlc
Eventuálne toto:

Kód: Vybrat vše

export QT_SCALE_FACTOR=1
Akú verziu používaš? Nie je vyššia?

Nejaké informácie z Arch Wiki: https://wiki.archlinux.org/index.php/HiDPI#Qt_5
Blog o zmenách: https://blog.qt.io/blog/2016/01/26/high ... in-qt-5-6/
Dokumentácia: https://doc.qt.io/qt-5/highdpi.html
Debian bud report ohľadom VLC 3: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugrepo ... bug=884956
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 144
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#10 Příspěvek od alojz » 08 srp 2018, 20:26

...nefungujeee...skusil som aj 1.5,anitak...dam vypis o kompu...
System: Host: lazlo-Aspire Kernel: 4.15.0-30-generic x86_64 bits: 64
Desktop: MATE 1.20.1 Distro: Ubuntu 18.04.1 LTS
Machine: Device: laptop System: Acer product: Aspire A315-31 v: V1.09 serial: N/A
Mobo: APL model: Ivysaur_AP v: V1.09 serial: N/A
UEFI: Insyde v: V1.09 date: 10/17/2017
Battery BAT1: charge: 32.8 Wh 100.0% condition: 32.8/37.0 Wh (88%)
CPU: Quad core Intel Pentium N4200 (-MCP-) cache: 1024 KB
clock speeds: max: 2500 MHz 1: 959 MHz 2: 1231 MHz 3: 1077 MHz
4: 1002 MHz
Graphics: Card: Intel Celeron N3350/Pentium N4200/Atom E3900 Series Integrated Graphics Controller
Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.05hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 505 (Broxton)
version: 4.5 Mesa 18.0.5

Odpovědět