monitor (Vyřešeno)

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Odpovědět
Zpráva
Autor
Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 238
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#71 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 22:07

neměl bych ještě vypálit bitovou kopii disku viz. příloha.
Přílohy
IMG_0108.JPEG

Uživatelský avatar
labeent
Vezír Mintu
Příspěvky: 531
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#72 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 22:37

No, to je právě ten problém.

1) Musíš se pokusit spustit ten systém z flashky. Pokud je vše v pořádku objeví se to okno.

Pokud se neobjeví, může to znamenat dva problémy:
a) Nenastavil jsi správně spuštění pc z flashky. Přečti si znovu tu kapitolu z toho odkazu a zkoušej další popsané možnosti.

b) Nepodařilo se správně vytvořit to instalační médium. Musíme ho zkusit vytvořit znovu.

Tak jako tak musíme zjistit, co je špatně a to opravit.
Tento obrázek znamená, že se normálně spustil systém místo z flashky z disku jako při běžném zapnutí. Tomuto oknu se říká Grub.

Zkus další možnosti nastavení bootování (spuštění) až si budeš jistý, že to bootuje z flashky ...
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Vezír Mintu
Příspěvky: 531
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#73 Příspěvek od labeent » 22 lis 2020, 22:39

Salus píše: 22 lis 2020, 22:07 neměl bych ještě vypálit bitovou kopii disku viz. příloha.
Ne, ten Ventoy normálně funguje tak, že se nic nerozbaluje ...
Obrázek

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 238
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#74 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 22:43

Díky, už to necháme na zítra a uvidíme.

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 238
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#75 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 23:22

Jsi ještě vzhůru. Asi jsem to všechno pokazil. Nedalo mi to a v Linuxu jsem dal ten instalační systém Linux 20 rozbalit. To byla asi chyba.

Salus
Poradce Mintu
Příspěvky: 238
Registrován: 25 říj 2015, 09:57

Re: monitor

#76 Příspěvek od Salus » 22 lis 2020, 23:43

ještě jedna poznámka. Ten Linux 20 jsme měl stažený v Linuxu a ne ve "Windows", taky jsem to přes Linux instaloval do toho "Ventoy". Jestli to nebyla chyba, že jsme to nedělal vše ve "Windows".

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 662
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: monitor

#77 Příspěvek od alojz » 23 lis 2020, 00:57

...rufus alebo etcher pre zaciatocnika je lepsia volba...asitaknijak...ventoj je este cerstvy,a potrebuje trocha zrucnosti...to som musel dokecnút... :roll: :roll: :roll:
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

Uživatelský avatar
labeent
Vezír Mintu
Příspěvky: 531
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#78 Příspěvek od labeent » 23 lis 2020, 05:33

Salus píše: 22 lis 2020, 23:22 Jsi ještě vzhůru. Asi jsem to všechno pokazil. Nedalo mi to a v Linuxu jsem dal ten instalační systém Linux 20 rozbalit. To byla asi chyba.
Když píšu nerozbalovat, tak nerozbalovat.
Smazat a dát nerozbalený.
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Vezír Mintu
Příspěvky: 531
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#79 Příspěvek od labeent » 23 lis 2020, 06:36

Takže až to tam dáš znovu nerozbalené, tak pak se znovu pokus spustit systém z flash disku dle uvedeného odkazu.
Dokud si nebudeme jistí, že to máš spuštěné skutečně z flash disku, tak se nikam nehneme, ani kdybys to udělal pod jakýmkoliv jiným programem.

Pokud zjistíme, že to z flash disku nenaběhne kvůli chybě instalačního média, tak teprve budeme řešit další.

Hlavně nic nedělej jinak než je napsáno. Nesnaž se dělat něco jinak, Windows. který ti psal něco o rozbalení neví, co ve skutečnosti děláš.
Jinak se nehneme dál!
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Vezír Mintu
Příspěvky: 531
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: monitor

#80 Příspěvek od labeent » 23 lis 2020, 06:43

alojz píše: 23 lis 2020, 00:57 ...rufus alebo etcher pre zaciatocnika je lepsia volba...asitaknijak...ventoj je este cerstvy,a potrebuje trocha zrucnosti...to som musel dokecnút... :roll: :roll: :roll:
Já si právě myslel, že to bude jednodušší. Ventoy má tu výhodu, že když ho spustíš a vytvoříš s ním médium, tak se tam ty image jen kopírují a může jich být víc.
Použil jsem ho u kamaráda ve Windows, vytvořil instalační médium s Win 10 a Mintem a to stále používám.

Rufus nebo Etcher nepoužívám, návody na webu jsou, ale nemám to možnost ověřit ... Tam by ho krok po kroku musel protáhnout někdo jiný. Pokud se nehneme dál, tak to bude muset někdo udělat.

Zatím to vidím tak, že ještě nebootujeme z flashky. To musí zvládnout nastavit sám. Návod tam je dost podrobný https://www.linux-mint-czech.cz/2018/06 ... x-mint-02/ Takže problém v softu být nemusí.
Obrázek

Odpovědět