Redshift na mint 18 mate nefunguje

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Redshift na mint 18 mate nefunguje

#1 Příspěvek od mint_18_mate » 20 črc 2016, 09:03

Hlasí to problem s geoclue2, nevim co to znamena jsem začatečník asi problem s geolokací. Nicméně už jsem vyzkoušel desitky linuxových distribucí (manjaro, ubuntu mate, xubuntu, ubuntu studio, peppermint, ....) na stejném desktopu a všude redshift fungoval v pohodě tak nevim.....

mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#2 Příspěvek od mint_18_mate » 20 črc 2016, 09:23

redhawk píše:na akej lokacii je nastavene prostredie?
aka je presne dana hlaska.

Problem moze byt v konflikte WiFI location a IP location

mimochodom vacsinou sa vychytavaju az do verzie 18.0.1 chyby, tak sa oplati vzdy prechadzat na novu verziu neskor.
česká lokace europe/prague, hlaška: Traying location provider geoclue2 ..., unable to connect to geoclue. unable to get location from provider. poslal bych screen hlašky ale forum to nepodporuje.

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 412
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#3 Příspěvek od vxmery » 20 črc 2016, 09:41

forum to nepodporuje
Fórum to podporuje ;)
Linux Mint 19.2 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#4 Příspěvek od mint_18_mate » 20 črc 2016, 09:48

vxmery píše:
forum to nepodporuje
Fórum to podporuje ;)
a jak? možna jako odkaz na nejaký server kde je ta fotka uložená ale přímo vložit obrazek nikde nejde.

mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#5 Příspěvek od mint_18_mate » 20 črc 2016, 11:54

Ja takové možnosti nemam, žadne okno s nabidkou vložení obrazku ve firefoxu nemam

mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#6 Příspěvek od mint_18_mate » 20 črc 2016, 12:00

redhawk píše:
mint_18_mate píše:
redhawk píše:na akej lokacii je nastavene prostredie?
aka je presne dana hlaska.

Problem moze byt v konflikte WiFI location a IP location

mimochodom vacsinou sa vychytavaju az do verzie 18.0.1 chyby, tak sa oplati vzdy prechadzat na novu verziu neskor.
česká lokace europe/prague, hlaška: Traying location provider geoclue2 ..., unable to connect to geoclue. unable to get location from provider. poslal bych screen hlašky ale forum to nepodporuje.
mozno je problem s geoclue treba skusit viac krat.
osobne redshift poznam ale nepouzivam, radsej si manualne znizujem jas
Že by byl opravdu problém s geoclue? No super to rad slyším. :D Ručně dělám jine věci. Počitač mam od toho aby mi sloužil !!! :oops:

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 199
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#7 Příspěvek od RadekD » 23 črc 2016, 18:41

mint_18_mate píše:Ja takové možnosti nemam, žadne okno s nabidkou vložení obrazku ve firefoxu nemam
Je třeba kliknout na "Upravit v editoru", pak tam ta možnost je
AS8940G, Intel i7 1.8GHz, 8GB RAM, 250 GB SSD + 620GB HDD, NVidia 240, LM19 xfce
Acer Swift 1, Pentium N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, LM19 Cinnamon

mint_18_mate
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2016, 08:43

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#8 Příspěvek od mint_18_mate » 24 črc 2016, 15:18

RadekD píše:
mint_18_mate píše:Ja takové možnosti nemam, žadne okno s nabidkou vložení obrazku ve firefoxu nemam
Je třeba kliknout na "Upravit v editoru", pak tam ta možnost je
NENÍ


kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1122
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Redshift na mint 18 mate nefunguje

#10 Příspěvek od kamowski » 02 črc 2017, 08:44

V LM 18.x sa vám možno objavila chybová hláška:

Kód: Vybrat vše

Failed to run Redshift
Trying location provider `geoclue2’…
Unable to connect to GeoClue.Failed to run Redshift
a program sa nespustil.

Doinštalujte si ten balíček geoclue2 a bude to ok:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install geoclue-2.0

Odpovědět