Nefunční aplet počasi v panelu

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Nefunční aplet počasi v panelu

#1 Příspěvek od becherekmg » 05 zář 2016, 07:25

Zdravím.

Nevíte někdo, jestli je nějaký problém se zobrazováním počasí v panelu? A to jak samostatně, tak i v apletu hodin. Z ničeho nic mi to přestalo fungovat, a to jak na Mintu 18, tak Mintu 17, který mám na úplně jiném disku (ale stejný stroj). Na 18 mám MATE 1.14 a na 17 MATE 1.10

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1849
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#2 Příspěvek od juhele2014 » 05 zář 2016, 18:33

:arrow: No jo, nefunguje. IP adresa, kam se to (asi) připojuje, vede do Švédska, nebo Švícarska, to je zajímavý ... (80-239-200-24.cust:http) Počasí neřeš, nějak bylo, nějak bude, a když se podíváš sem na diskuzi, http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=23&t=135&start=720 tak pochopíš, že takový aplety jsou akorát pro srandu králikům ... :mrgreen:
ps hledal jsem for o počasí a našel sem tohle ... [img]http://pivrnec_ruda.sweb.cz/Pivrnec3/URBAN49.jpg[/img]

becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#3 Příspěvek od becherekmg » 06 zář 2016, 19:50

Tak já s tím byl docela spokojený a pochopitelně jsem to bral s rezervou, ale že by se v aktuální teplota nebo stav počasí nějak moc lišily od reality, tak to jsem nezaznamenal....

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1849
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#4 Příspěvek od juhele2014 » 07 zář 2016, 20:49

:arrow: Tak to nemyslím, pouze poukazuji na to, že v dnešní době se počasí dělá, to je vše ... 8-)
https://duckduckgo.com/?t=lm&q=cloud+seeding&ia=about
http://www.tropmet.res.in/~caipeex/Scie ... EEX_P1.pdf

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1849
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#5 Příspěvek od juhele2014 » 10 zář 2016, 09:10

:arrow: Aplet Počasí už funguje ... 8-)

becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#6 Příspěvek od becherekmg » 11 zář 2016, 23:46

juhele2014 píše::arrow: Aplet Počasí už funguje ... 8-)
Tak mě pořád ne...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1849
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#7 Příspěvek od juhele2014 » 28 zář 2016, 14:23

:arrow: To je mrzutý, třeba ti víc napoví tento obrázek ...
Obrázek

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1849
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#8 Příspěvek od juhele2014 » 28 zář 2016, 19:38

:arrow: Dneska jsem mocně serfoval :roll: a tady http://www.omgubuntu.co.uk/2016/09/simp ... a-app-icon sem našel jednoduchou indikaci počasí.
Jen dva příkazy do terminálu

Kód: Vybrat vše

sudo add-apt-repository ppa:kasra-mp/ubuntu-indicator-weather

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get update && sudo apt-get install indicator-weather
V mintu mě to ale automaticky nestartuje, je nutný napsat do terminálu indicator-weather a potom se na liště ukáže ikona počasí. Jde to nějak nastavit, ale reguje to jen na ruční povel ...

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1131
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunční aplet počasi v panelu

#9 Příspěvek od kamowski » 29 zář 2016, 09:29

v xfce existuje (používam) xfce4-weather-plugin
v prostredí Cinnamon:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install xfce4-weather-plugin
nainštaluje sa niekoľko málo závislostí
potom cez F2 spustite

Kód: Vybrat vše

xfce4-panel
- zvoľte spustenie prázdneho (empty) panela
- panel si môžete dať na voľnú hranu obrazovky (ja ho mám na vrchu)
- Nastavte si panel:
-- Display
--- Automaticky skrývať panel - inteligentne alebo vždy a zobrazí sa, len ak tam zájdem myšou
--- nerezervovať priestor na rámoch,
-- Vzhľad
--- Alfa = 0 (priehľadný)
-- Položky
--- pridajte si doň ten doplnok pre počasie, zvoľte "Nastavenia" -> vyhľadá si vašu polohu a urobí základné nastavenia a môžete používať
je tam toho (v pluginoch) viac ale to nie je témou tohoto vlákna

niečo o úpravách panela tutok
---
v Mate aj KDE to funguje rovnako
používam xfce ale cinnamon, mate aj kde viem spustiť takto ;)

Odpovědět