Změna pracovního prostředí

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
FrantaB
Příspěvky: 27
Registrován: 19 srp 2015, 15:38
Bydliště: Praha

Změna pracovního prostředí

#1 Příspěvek od FrantaB » 05 úno 2017, 20:21

Lze nějak změnit pracovní prostředí bez nutnosti nové instalace? Chtěl bych si někde otestovat různá prostředí více než jen na úrovni Live CD/USB...
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Mint 18.3 (64bit), Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1080
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna pracovního prostředí

#2 Příspěvek od kamowski » 05 úno 2017, 20:38

https://www.linux-mint-czech.cz/?s=grml
daj si tam iso obrazov, koľko sa ti vlezie a testuj :)
alebo
https://ioconnor.wordpress.com/2013/08/ ... l-on-mint/
a zvolíš si pri prihlasovaní

FrantaB
Příspěvky: 27
Registrován: 19 srp 2015, 15:38
Bydliště: Praha

Re: Změna pracovního prostředí

#3 Příspěvek od FrantaB » 06 úno 2017, 04:24

Díky za radu. Druhá varianta je přesně to co hledám. Nicméně balíček "kde-full", který na daném webu je zmíněn, nějak neexistuje. Googluju, ale nějak marně. Asi hledám blbě :-(
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Mint 18.3 (64bit), Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1080
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna pracovního prostředí

#4 Příspěvek od kamowski » 06 úno 2017, 05:28

skús

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install kdebase 
alebo

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install kdebase*
ale
musí ti byť ale jasné, že takouto inštaláciou rôznych DE na jeden systém sa stávaš "privolávačom dažďa", teda skôr problémov :D
ak ti to grml nevyhovuje, a chceš ozaj len testovať, radšej si rozdeľ disk a nainštaluj každé DE samostatne, na každé si vyčleň 10-15 GB a urob dual/trial/quadro/... boot a nebude ti žiadne DE rozbíjať konfiguráky toho druhého
áno, prepneš sa jedine reštartom
a aj tak to nakoniec preinštaluješ :)

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3008
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Změna pracovního prostředí

#5 Příspěvek od redhawk » 06 úno 2017, 09:29

FrantaB píše:Lze nějak změnit pracovní prostředí bez nutnosti nové instalace? Chtěl bych si někde otestovat různá prostředí více než jen na úrovni Live CD/USB...
odporucam neskusat to takym sposobom, na to sluzi virtualbox alebo live usb
popripade sa pripravit na velmi skore a pravidelne preinstalovanie.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3008
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Změna pracovního prostředí

#6 Příspěvek od redhawk » 06 úno 2017, 09:30

kamowski píše:skús

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install kdebase 
alebo

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install kdebase*
ale
musí ti byť ale jasné, že takouto inštaláciou rôznych DE na jeden systém sa stávaš "privolávačom dažďa", teda skôr problémov :D
ak ti to grml nevyhovuje, a chceš ozaj len testovať, radšej si rozdeľ disk a nainštaluj každé DE samostatne, na každé si vyčleň 10-15 GB a urob dual/trial/quadro/... boot a nebude ti žiadne DE rozbíjať konfiguráky toho druhého
áno, prepneš sa jedine reštartom
a aj tak to nakoniec preinštaluješ :)
ale ved napise a niekto poradi :D

este ocakavam otazku ako prepinat medzi nainstalovanymi DE
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět