Stránka 1 z 1

Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 15 srp 2018, 12:35
od Abby
Ahojky, asi mi nefunguje kontrola pravopisu i když mám nastavené všechno podle všeho správně, viz screenshoty. Když něco píšu, jsou prakticky všechny slova podtržena červeně a v nastavení mám vybraný jediný jazyk a to češtinu. Co s tím? Díky


Obrázek

Obrázek

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 15 srp 2018, 18:04
od juhele2014
Mě to taky podtrhává, ale celkem na to dlabu. (Ubuntu 18.04 LTS). Pravým myšítkem zruším kontrolovat pravopis, a je klid. Chtělo by to někoho, komu to tady funguje správně, aby se ozval ...

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 15 srp 2018, 18:10
od Abby
Já na to právě nedlabu, mě to zlobí 😀 Kdyby se ta kontrola dala trvale vypnout tak to udělám, chyby mám spíš jako překlepy než pravopisné, ale ani to vypnout nejde. Přijde mi že tam je natvrdo angličtina a z nějakého důvodu to ignoruje nastavení.

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 15 srp 2018, 18:44
od Abby
Ano, všechno je nastavené na češtinu. Jediné kde funguje kontrola pravopisu je Evolution a to zřejmě jen proto, že má vlastní a nepoužívá tu systémovou.

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 15 srp 2018, 18:57
od Abby
Ano, všechno je nastavené na češtinu, i prohlížeč.

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 16 srp 2018, 07:51
od Ventero1
V prohlizeci (FF) je nutne jeste v rozsirenich instalovat prislusny slovnik ...

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 16 srp 2018, 12:36
od Abby
To znamená že každý program má vlastní kontrolu pravopisu? To je snad nesmysl ne? V OpenSUSE Tumbleweed kontrola fungovala aniž bych do FF cokoliv instalovala, stačilo to nastavit v Nastavení KDE a platilo to pro všechny programy které byly nainstalované.

Re: Kontrola pravopisu v KDE

Napsal: 16 srp 2018, 15:36
od Abby
Co je na tom nesmyslného? Mě spíš přijde nesmyslné že by každý program měl svou vlastní kontrolu pravopisu a přijde mi nesmyslné, že např. takový Evolution ji právě má. Já jsem zvyklá z Macu že si nastavím kontrolu pravopisu v "Předvolby systému" a platí to pro celý systém a všechny programy v něm.

Aspell-cs jsem nainstalovaný měla, hunspell-cs ne, tak jsem ho doinstalovala, snad to pomůže, díky.