TV karta Hauppauge WinTV-HVR-1110 někdy jde a někdy ne

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: TV karta Hauppauge WinTV-HVR-1110 někdy jde a někdy ne

#11 Příspěvek od becherekmg » 01 srp 2016, 18:47

menom píše:.

Ano myslim ze to moze suviset, skus to zakomentovat s #

.
Tak jsem to zakomentoval, takže uvidíme. Hloupé na téhle situaci je, že nemůžu s jistotu říci, že to funguje, protože mám vyzkoušeno, že třeba týden karta jede bez problémů, pak zase nějakou dobu ne. Teď třeba naběhla, takže to chce asi čas a asi až po nějaké delší době budu moci konstatovat, že to je v pořádku, pokud bude vždy fungovat

becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: TV karta Hauppauge WinTV-HVR-1110 někdy jde a někdy ne

#12 Příspěvek od becherekmg » 01 srp 2016, 18:49

redhawk píše:hm no nasiel som na stranke vyrobcu patch pre jadro 3.19

inak napadlo ma este jedna vec, je nainstalovany non free firmware?
.
Firmware mám požadovaný, tam by to mělo být v pořádku...

Na stránky Hauppauge jsem koukal v podstatě hned na začátku, když se objevily problémy, takže o tom patch(i/y - nevím jaké i zvolit ;) ) jsem četl, ale jednak mě odradilo, že není přesně pro mojí kartu, a jednak tam pak taky píší, že v jádře 4.2 už podpora je, tak jsem to ani nezkoušel. Já tak nějak předpokládám, že to vlastně znamené od jádra 4.2

becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: TV karta Hauppauge WinTV-HVR-1110 někdy jde a někdy ne

#13 Příspěvek od becherekmg » 31 srp 2016, 19:50

Tak ač to nějakou dobu fungovalo, tak pak zase přišly problémy a karta prostě někdy jede a někdy ne. Zkoušel jsem upravit konfigurák modprobe všelijak, ale nic nemělo kýžený efekt. Když už jsem se smířil s tím, že prostě pojedu na Mintu 17.3 a jádře 3.13. co to půjde, čistě náhodou jsem zjistil, že když karta po startu nenaběhne a já spustím Chromium a v něm flash video, karta se rozběhne.

Dneska už tedy mám Mint 18 a s kartou ty samé problémy, ale takto provizorně jsem schopen to vyřešit. Nainstalování 18 mě od tohoto problému navíc odvedlo, protože tu momentálně řeším dvě úplně jiné věci (jestli to nakonec nedořeším, položím tu dotaz...).

Ale zpátky ke kartě. Zajímá, jestli by někdo nevěděl, proč tohle ta TV karta dělá - potřebuje aby se spustil

Kód: Vybrat vše

/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so
(libflashplayer.so z tohoto adresáře kartu nerozběhne). Celý tenhle adresář mám od instalace Mintu neboť jsem si nechal rovnou naistalovat tenhle software. Jde mi tedy o to jestli si myslíte, že TV karta v této fázi (s jádram 4.4.) pro funkčnost tu knihovnu potřebuje anebo zda by bylo bývalo lepší provést instalaci bez flashe..? Pár dotazů jsem na internetu zkoušel, ale nevím jak šikovně se googlu nebo seznamu zeptat, aby mi vyhodil nějakou rozumnou informaci...

Odpovědět