Brother DCP-1512-E - skener

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Odpovědět
Zpráva
Autor
Andrej
Příspěvky: 7
Registrován: 28 kvě 2017, 14:15

Brother DCP-1512-E - skener

#1 Příspěvek od Andrej » 28 kvě 2017, 14:51

Ahoj všetkým,

potreboval by som poradiť so sprevádzkovaním skeneru na multi zariadení Brother DCP-1512-E.
Ovládače som nainštaloval cez stránky výrobcu http://support.brother.com/g/b/download ... cp1512e_eu cez konzolu a vraj vše OK, ale fungovala len tlačiareň. Potom som inštaloval ostatné položky pre skener automatickým spustením GDebi. Tiež vše OK, ale skener stále nepripojí. Pri spustení skanlite prebehnú tri okná:
1. okno
Hľadanie zariadení. Prosím čakajte.
2. toto okno sa zobrazí len na zlomok sekundy
Brother : DCP-1510
brother4:bus2;dev1
3.
Otvorenie zvoleného skenera zlyhalo

Som len bežný užívateľ PC. Prosím o radu ako to naštartovať.
Používam:
LM 18.1 KDE 64-bit
KDE Frameworks: 5.33.0
Jadro: 4.4.0-78-generic

Vopred ďakujem
Andrej

Andrej
Příspěvky: 7
Registrován: 28 kvě 2017, 14:15

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#2 Příspěvek od Andrej » 28 kvě 2017, 21:24

Ešte by som doplnil info z pokusu. Napadlo ma či nie je len náhodou pokazený skener, tak som použil druhý PC s Win 7. Skener funguje a tlačiareň tlačí (tiskne) ozaj pekne a kvalitne. Z linuxu to tlačí ako ihličková tlačiareň. Naozaj budem vďačný za dobrú radu.

jarek163
Příspěvky: 70
Registrován: 29 lis 2012, 21:12
Bydliště: Rychnov n.Kn

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#3 Příspěvek od jarek163 » 28 kvě 2017, 21:43

HP EliteBook 8570w

Andrej
Příspěvky: 7
Registrován: 28 kvě 2017, 14:15

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#4 Příspěvek od Andrej » 28 kvě 2017, 22:33

Niečo málo mi to pomohlo. Z uvedených ovládačov tam mám ale len jeden (sane). Čo ma prekvapuje je, že skenlite s právami roota ide. A nepomohlo ani podľa článku príkaz
sudo usermod -a -G scanner johnny
. Johnnyho som vymenil samozrejme za seba.
Som len užívateľ a na toto som prikrátky:
terminal user:
skanlite
Bus::open: Can not get ibus-daemon's address.
IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon
a nič.
ale ako root už ide i keď vypíše toho viac:
gksu skanlite

(gksu:17815): Gtk-WARNING **: Nepodarilo sa nájsť knižnicu pre témy v module_path: "adwaita",

(gksu:17815): Gtk-WARNING **: Nepodarilo sa nájsť knižnicu pre témy v module_path: "adwaita",
QFileSystemWatcher: failed to add paths: /root/.config/ibus/bus
Bus::open: Can not get ibus-daemon's address.
IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon

Andrej
Příspěvky: 7
Registrován: 28 kvě 2017, 14:15

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#5 Příspěvek od Andrej » 29 kvě 2017, 19:03

To isté čo so skanlite. Ako user nenájde zariadenie, ale ako root áno a funguje. Asi by som potreboval nejako prideliť oprávnenie užívateľovi na používanie zariadenia, nie?

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1749
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#6 Příspěvek od menom » 30 kvě 2017, 00:06

.

Mohol by si kuknut co vypise terminal po zadani prikazov:

Kód: Vybrat vše

groups root

Kód: Vybrat vše

groups
.

Andrej
Příspěvky: 7
Registrován: 28 kvě 2017, 14:15

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#7 Příspěvek od Andrej » 30 kvě 2017, 08:47

toto:

Kód: Vybrat vše

andrej@andrej-E1-510 ~ $ groups root
root : root
andrej@andrej-E1-510 ~ $ groups
andrej adm cdrom sudo dip plugdev lpadmin scanner sambashare

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1749
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Brother DCP-1512-E - skener

#8 Příspěvek od menom » 30 kvě 2017, 10:40

.

Ked namiesto

Kód: Vybrat vše

gksu skanlite
zadas

Kód: Vybrat vše

sudo skanlite
Tak to funguje ?

Este by si mohol sem dat vypisy po zadani prikazov:

Kód: Vybrat vše

which skanlite

Kód: Vybrat vše

sudo cat /etc/sudoers
.

Odpovědět