DVT2 USB Tunner

Dotazy a zkušenosti s "železem", ovladači a periferiemi
Zpráva
Autor
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1571
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: DVT2 USB Tunner

#31 Příspěvek od menom » 04 pro 2018, 18:34

.

Na tomto poslednom obrazku si v terminali v domovskom adresari, predtym si bol bez sudo v /Stažené

V terminali je nutne sa prepnut do adresara (zlozky) co obsahuje ten subor dvb-usb-it9303.fw

Ci tam subor dvb-usb-it9303.fw je, je mozne overit zadanim:

Kód: Vybrat vše

ls
a musi ho vypisat spolu s dalsimi subormi a zlozkami

.

WillM
Příspěvky: 128
Registrován: 13 kvě 2018, 00:53

Re: DVT2 USB Tunner

#32 Příspěvek od WillM » 04 pro 2018, 18:42

neni nikde

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1571
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: DVT2 USB Tunner

#33 Příspěvek od menom » 04 pro 2018, 19:53

WillM píše:
04 pro 2018, 18:42
neni nikde
.

Ak si ho dal stahnut, tak je tam kam sa ulozil po stahnuti

.

WillM
Příspěvky: 128
Registrován: 13 kvě 2018, 00:53

Re: DVT2 USB Tunner

#34 Příspěvek od WillM » 04 pro 2018, 19:59

ze stranek vyrobce jsem stahnul jen dvb-usb-af9035-02.fw ...to jedine mi to nabidnulo...jak mam stahnout neco kdyz nevim odkud...eventuelne jak pokud je to jednim ze sudo prikazu...ja uz na to kaslu....uz to nechci resit...kdyz to nejde tak to nejde :(

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1571
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: DVT2 USB Tunner

#35 Příspěvek od menom » 04 pro 2018, 20:51

redhawk píše:
04 pro 2018, 08:04
WillM píše:
04 pro 2018, 01:08
nebo mam udelat rovnou video a zkusit ho dat sem?
netreba video, len je to divne.
moze byt problem v systeme. mne to urobi bez problemu aj skopiruje do lib firmware
1.png

Snímka obrazovky_2018-12-04_08-01-22.png
Redhawk ty si to odkial stiahol, z tych odkazov na 1 stranke tematu to dava subor -01.fw

ci sme ho nepomylili

.

WillM
Příspěvky: 128
Registrován: 13 kvě 2018, 00:53

Re: DVT2 USB Tunner

#36 Příspěvek od WillM » 04 pro 2018, 20:55

nevim odkud by si to stahnul...se ptej jeho...ja jsem u toho nebyl abych to vedel...mne to nabidlo jen to co jsem tu dal...tim koncim celou debatu a co bude nasledovat je jen spam...neni to poprve a mozna ani naposled co v LM19 je jinak nez ve starsich edicich....

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1571
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: DVT2 USB Tunner

#37 Příspěvek od menom » 04 pro 2018, 21:04

WillM píše:
04 pro 2018, 20:55
nevim odkud by si to stahnul...se ptej jeho...ja jsem u toho nebyl abych to vedel...mne to nabidlo jen to co jsem tu dal...tim koncim celou debatu a co bude nasledovat je jen spam...neni to poprve a mozna ani naposled co v LM19 je jinak nez ve starsich edicich....
.

Se ptam jeho.
Posledne 2 dni som pisal z mobilu, nemal som cas to vsetko overovat, az teraz to skusam, mozes mi verit ze aj mna to zaujima, lebo mam dvb-t tuner a planujem kupit ked bude
aj u nas dvb-t2

.

WillM
Příspěvky: 128
Registrován: 13 kvě 2018, 00:53

Re: DVT2 USB Tunner

#38 Příspěvek od WillM » 04 pro 2018, 21:16

ja mam DVT2..pod woknama bezi ale v linuxu ho asi nevyuziju a kupovat druhy..nevim...rad bych mel ten komfort se koukat na TV na notesu ale zas mi prijde zbytecne kupovat dalsi kdyz ten co mam je maximalne 2x pouzity...mozna bych ho prodal ale nevim za kolik... Dekuju vsem za pomoc ale budu se muset smirit s tim ze Averko TD310 neuziju...skoda

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2816
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: DVT2 USB Tunner

#39 Příspěvek od redhawk » 04 pro 2018, 22:11

menom píše:
04 pro 2018, 20:51

Redhawk ty si to odkial stiahol, z tych odkazov na 1 stranke tematu to dava subor -01.fw

ci sme ho nepomylili

.
ja ho mam na disku....
zeby?
Pravděpodobně kecám.

FNS
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2019, 11:37
Bydliště: Praha

Re: DVT2 USB Tunner

#40 Příspěvek od FNS » 08 úno 2019, 11:48

Ahoj všem, tak jsem se vrátil zpět na Linux Mint (po předchozím ročním zkoušení Ubuntu a jeho výměně za Windows 10 a posléze Mint a zase W10).

Ale o tom psát nechci. Chtěl jsem napsat, že jsem řešil také problém s DVB-T2 tunerem a protože mi nešlo zprovoznit Avermedia TD310, tak jsem z neven.cz vzal DVBSky tuner a ten mi hned Mint hlásil, jen jsem v Kaffeine bojoval s laděním programů.

Nakonec jsem přes příkaz dmesg zjistil, že nemám nainstalovaný firmware v lib... a jeho přesný název.

Protože jako letitý windowsák ještě moc v Linuxu nevynikám, našel jsem si chybějící firmware na webu a stáhl ho.

A pak už jen stačilo před kopírováním ze stažených do lib/... zapnout práva Administrátora.

Pak už jsem jen restartoval počítač a už to funguje.

Díky všem zkušenějším uživatelům za jejich pomoc.

Odpovědět