LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1586
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#11 Příspěvek od menom » 08 srp 2019, 06:57

.

Nj, ja ked pustim nieco vo VLC, tak mi vypise State: RUNNING

Co to PCM, jde to zvolit - oznacit ?

.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 74
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#12 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 08:39

Teď u toho nejsem, ale podle obrázku je to zaškrtnuté a inverzní, čili to volit nejde ale mělo by to být zaplé ...
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 74
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#13 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 20:19

labeent píše:
08 srp 2019, 08:39
Teď u toho nejsem, ale podle obrázku je to zaškrtnuté a inverzní, čili to volit nejde ale mělo by to být zaplé ...
JJ, je to tak ...
Obrázek

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1586
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#14 Příspěvek od menom » 08 srp 2019, 21:02

.

Vypada to, ze nastavene to je dobre, ale to nejede.
Na tvojom mieste by som zadal do terminalu prikaz ked vlc prehrava, kde je pulse audio dopodrobna rozpisane:

Kód: Vybrat vše

pacmd list cards
Ak to fungovalo v Live OS beta 19.2, tam urobit rovnaky vypis za rovnakych podmienok a porovnat co je jinak.

.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2918
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#15 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2019, 21:10

spravit

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -k
sudo service alsa-utils stop
sudo modprobe -r snd_emu10k1
sudo modprobe snd_emu10k1
sudo service alsa-utils start
pulseaudio -D
EDIT:
ak to nezaberie este by som skusil lts kernel 4.19 mam audigy 1 a ta mala s LM problem uz v 18.3
v ubuntu mi blbla s kernelom vyssim nez 4.19.
manjaro som musel manualne instalovat snd_emu10k1 driver

e este jedna vec live 19.2 ma aky kernel?
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 74
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#16 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 22:11

redhawk píše:
08 srp 2019, 21:10
spravit

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -k
sudo service alsa-utils stop
sudo modprobe -r snd_emu10k1
sudo modprobe snd_emu10k1
sudo service alsa-utils start
pulseaudio -D
EDIT:
ak to nezaberie este by som skusil lts kernel 4.19 mam audigy 1 a ta mala s LM problem uz v 18.3
v ubuntu mi blbla s kernelom vyssim nez 4.19.
manjaro som musel manualne instalovat snd_emu10k1 driver

e este jedna vec live 19.2 ma aky kernel?
Takže při zadání příkazů se stalo toto:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ pulseaudio -k
Terminal:~$ sudo service alsa-utils stop
[sudo] heslo pro ***:       
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_emu10k1 is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
Obrázek

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2918
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#17 Příspěvek od redhawk » 08 srp 2019, 23:51

labeent píše:
08 srp 2019, 22:11


Takže při zadání příkazů se stalo toto:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ pulseaudio -k
Terminal:~$ sudo service alsa-utils stop
[sudo] heslo pro ***:       
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_emu10k1 is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
nieco blokuje modul, to moze byt aj dovod nefunkcnosti
prvy krok zistit co

Kód: Vybrat vše

lsmod | grep snd_emu10k1
bude vypis co to drzi.
pokracovat:

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -k
sudo service alsa-utils stop
druhy krok

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe -r <module ktory vypise lsmod> snd_emu10k1
a dalej:

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe snd_emu10k1
service alsa-utils start
pulseaudio -D
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 74
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#18 Příspěvek od labeent » 09 srp 2019, 13:44

Ahoj,
tak po zadání příkazů to napsalo tohle:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ lsmod | grep snd_emu10k1
snd_emu10k1_synth      24576  0
snd_emux_synth         40960  1 snd_emu10k1_synth
snd_emu10k1           159744  3 snd_emu10k1_synth
snd_util_mem           16384  2 snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_ac97_codec        135168  1 snd_emu10k1
snd_hwdep              20480  3 snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_pcm               102400  6 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_ac97_codec,snd_hda_core
snd_rawmidi            36864  3 snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_seq_virmidi
snd_seq_device         16384  5 snd_seq,snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_emu10k1_synth,snd_rawmidi
snd_timer              36864  3 snd_seq,snd_emu10k1,snd_pcm
snd                    86016  21 snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_codec_hdmi,snd_hwdep,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_timer,snd_ac97_codec,snd_seq_virmidi,snd_emux_synth,snd_pcm,snd_rawmidi
Co mám tedy doplnit do příkazu

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe -r <module ktory vypise lsmod> snd_emu10k1
?

Díky
Obrázek

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2918
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#19 Příspěvek od redhawk » 09 srp 2019, 15:47

labeent píše:
09 srp 2019, 13:44
Ahoj,
tak po zadání příkazů to napsalo tohle:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ lsmod | grep snd_emu10k1
snd_emu10k1_synth      24576  0
snd_emux_synth         40960  1 snd_emu10k1_synth
snd_emu10k1           159744  3 snd_emu10k1_synth
snd_util_mem           16384  2 snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_ac97_codec        135168  1 snd_emu10k1
snd_hwdep              20480  3 snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_pcm               102400  6 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_ac97_codec,snd_hda_core
snd_rawmidi            36864  3 snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_seq_virmidi
snd_seq_device         16384  5 snd_seq,snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_emu10k1_synth,snd_rawmidi
snd_timer              36864  3 snd_seq,snd_emu10k1,snd_pcm
snd                    86016  21 snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_codec_hdmi,snd_hwdep,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_timer,snd_ac97_codec,snd_seq_virmidi,snd_emux_synth,snd_pcm,snd_rawmidi
Co mám tedy doplnit do příkazu

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe -r <module ktory vypise lsmod> snd_emu10k1
?

Díky

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe -r snd_util_mem  snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_ac97_codec snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_hwdep   snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_pcm snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_rawmidi snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_seq_device snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd_timer  snd_emu10k1
sudo modprobe -r snd  snd_emu10k1
nasledne dokoncit

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe snd_emu10k1
sudo service alsa-utils start
pulseaudio -D
pfu tak toto vidim prvy krat, Ubuntu to vacsinou blokuje rawmidi.
a
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 74
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#20 Příspěvek od labeent » 09 srp 2019, 16:34

Je to prostě nějaké zakleté:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_util_mem  snd_emu10k1
[sudo] heslo pro ****:       
modprobe: FATAL: Module snd_util_mem is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_ac97_codec snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_ac97_codec is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_hwdep   snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_hwdep is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_pcm snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_pcm is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_rawmidi snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_rawmidi is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_seq_device snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_seq_device is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_timer  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_timer is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
Terminal:~$ 
Obrázek

Odpovědět