nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
derik
Příspěvky: 28
Registrován: 23 črc 2017, 17:17

nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#1 Příspěvek od derik » 06 led 2020, 20:13

zdravím, už jsem v kncích. Instaloval jsem přes DVD LK 19.3 a po startu najede tabulka OUT OF RANGE a nic se s tím nedá dělat než restart.
Prosím co dělám špatně ?
při startu mačkám Shift a občas najede nabídka, zkouším linux mint anebo advanced options a pokaždé končím OUT
děkuji za rady

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 428
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#2 Příspěvek od vxmery » 06 led 2020, 20:39

Notebook alebo PC? Aká HW konfigurácia? Ako si robil DVD? Prečo si nepoužil USB? Málo informácií
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

derik
Příspěvky: 28
Registrován: 23 črc 2017, 17:17

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#3 Příspěvek od derik » 06 led 2020, 20:59

je to PC. Asrock deska, Athlon 64x2, 8G mem. Zkoušel jsem i USB, se stejným výsledkem . Mám staší DVD s LM18.3 a to instalovat jde.. ale napadlo mě že LM 19.3 bude lepší tak jsem to přeinstaloval. Předešlé problémy jsou řešeny ve vlákně "jde Leadtek WinFast DTV2000 H na mintu "
.. a jsem to podělal tak že nejde nic :(
snažím se sblížit se s Linuxem ale moc mi to nejde

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 428
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#4 Příspěvek od vxmery » 06 led 2020, 21:10

tak jsem to přeinstaloval
Netreba sa hneď ponáhľať s inštaláciou. Najprv je treba vyskúšať Live a až keď všetko funguje, potom inštalovať. Takže bootni to DVD do Live a daj vedieť (voľba vyskúšat LM bez inštalácie alebo tak nejako).
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 978
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#5 Příspěvek od Ventero1 » 06 led 2020, 22:44

A neni to dialogove okno (zadna tabulka doprcic) hlaseni MONITORU a nikoliv OS ?! To by znamenalo, ze OS pres grafickou kartu generuje vyssi rozliseni ci akceleraci, nez je monitor schopen zobrazit. Z toho by pak vyplyvalo, ze to chce jiny monitor nebo nabootovat s prislusnym parametrem (pravdepodobne mozne). Dej sem fotku toho oznameni "out of range".
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 428
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#6 Příspěvek od vxmery » 06 led 2020, 23:07

hlaseni MONITORU
Asi si na to káp, v tomto vlákne bolo to isté hlásenie a bol to monitor.
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

derik
Příspěvky: 28
Registrován: 23 črc 2017, 17:17

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#7 Příspěvek od derik » 07 led 2020, 09:18

je to tak, ale co s tím. Rada s odpojením monitoru nefunguje. Udělal jsem nový USB přes UNetbootin a má širší nabídku. Volol jsem Start in compatibility mode a teď to z flešky běží, ale nevím co dál, protože když to nainstaluji tak to skončí opět OUT.. a na disku mám přechozí instalaci.
Je možo nastavit nějak nastavit něco
-aby se změnilo nastavení na disku,
anebo nastavit něco když to běží z flešky
-aby po nové instalaci ten monitor poznal ?
díky

zdá se že do souborů na disku se z flešky nedostanu.

derik
Příspěvky: 28
Registrován: 23 črc 2017, 17:17

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#8 Příspěvek od derik » 07 led 2020, 09:33

zkouším LM z flešky, zkusil jsem Firefox a po odchodu mi hlásí Could not display "network:///".
Error : timeout was reached Please select another viewer and try again
.. ale nevím co dál

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 978
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#9 Příspěvek od Ventero1 » 07 led 2020, 12:25

Ale jo - dostanes se z flash live OS do instalovaneho OS - a to je ta cesta. Je treba oddil pripojit a do pomocneho konfiguraku grubu pridat parametr s kterym bezi Live - tusim, ze tak se to resi.
Totez lze podle me udelat, kdyz si pri bootu nainstalovaneho OS vyvolas nabidku Grub2 (klavesa shift nebo esc) a dostanes se do recovery mode.
Ale myslim ze bro beznejsiho uzivatele (jako jsem i ja) je pohodlnejsi prvni cesta. Ale treba me tu nekdo opravi ci doplni.
A uplne nejjednodussi cesta je si koupit jiny monitor - sirokouhla 22", ktera to utahne se da sehnat za 600,-Kc
Jeste pro sichr - co mas za grafiku?
Jo a jeste by to mohlo byt kabelem - jednou se mi stalo, ze jsem pouzil prumyslovy kabel, ten nemel vsechny piny a nez mi to doslo, tak jeden funkcni monitor skoncil v popelnici zbytecne - breee
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

derik
Příspěvky: 28
Registrován: 23 črc 2017, 17:17

Re: nová instalace 19.3 a OUT OF RANGE

#10 Příspěvek od derik » 07 led 2020, 14:12

grafika Nvidia GT72 1024 MB, ale monitor je AVI. Kabel je snad ok, když windowsy chodí normálně. Uvažuju o změně monitoru.

Odpovědět