Hvízdající monitor

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
snl
Poradce Mintu
Příspěvky: 273
Registrován: 08 lis 2019, 12:45

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#1 Příspěvek od snl » 04 kvě 2020, 20:01

Tak ATIna už je ve skříni (tedy ne počítačové) :D Takže zatím jsem ve Win10 - výhodu to má, že je počítač o něco tišší - což je celkem super.
No, tak asi zkusím nějaký ten Linux z flešky - snad to přestane hvízdat, jinak bych neměl jinou volbu než ten MX, kterej nehvízdal - jak to nastavit v jiným Linuxu (pokud je to vůbec reálný) vůbec netuším...

JJ, bylo to poslední MATE - asi tem bude nějaký bug - netuším jestli se to dá někomu hlásit, nebo ještě o to vůbec někdo stojí :lol:

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 242
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#2 Příspěvek od labeent » 05 kvě 2020, 07:52

snl píše:
04 kvě 2020, 20:01
Tak ATIna už je ve skříni (tedy ne počítačové) :D Takže zatím jsem ve Win10 - výhodu to má, že je počítač o něco tišší - což je celkem super.
No, tak asi zkusím nějaký ten Linux z flešky - snad to přestane hvízdat, jinak bych neměl jinou volbu než ten MX, kterej nehvízdal - jak to nastavit v jiným Linuxu (pokud je to vůbec reálný) vůbec netuším...

JJ, bylo to poslední MATE - asi tem bude nějaký bug - netuším jestli se to dá někomu hlásit, nebo ještě o to vůbec někdo stojí :lol:
K bugům asi tohle:

Je velmi důležité odesílat zpětnou vazbu vývojářům.

Jak se to správně dělá popsal Redhawk, díky:

Pokuď chcete poslat vývojářům zpětnou vazbu nejlépe přímo na git. nebo mailem s popisem
1. nejlépe výpis z inxi -F ohledně systému
2. přesný popis chyby v angličtině / francouzštině nebo němčině
3. úplně nejlépe i poslat screenshot chyby
Obrázek

Uživatelský avatar
snl
Poradce Mintu
Příspěvky: 273
Registrován: 08 lis 2019, 12:45

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#3 Příspěvek od snl » 05 kvě 2020, 10:31

Tak bohužel monitor mně hvízdá i s interní grafikou, tím asi testování dalších dister padá a zůstanu u MX, které nehvízdalo ani s tou ATI grafikou...

(ještě možná vyzkouším Debian Lxqt - ten mně s tou ATI kartou vůbec nenastartoval)

Asi by to šlo nějak nastavit, ale to je už nějaká alchyimie na týdny testování s nejistým výsledkem a taky to beru jako určitou známku kvality toho MX distra, když v něm ten monitor nehvízdá :D

Uživatelský avatar
labeent
Poradce Mintu
Příspěvky: 242
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#4 Příspěvek od labeent » 05 kvě 2020, 11:24

snl píše:
05 kvě 2020, 10:31
Tak bohužel monitor mně hvízdá i s interní grafikou, tím asi testování dalších dister padá a zůstanu u MX, které nehvízdalo ani s tou ATI grafikou...

(ještě možná vyzkouším Debian Lxqt - ten mně s tou ATI kartou vůbec nenastartoval)

Asi by to šlo nějak nastavit, ale to je už nějaká alchyimie na týdny testování s nejistým výsledkem a taky to beru jako určitou známku kvality toho MX distra, když v něm ten monitor nehvízdá :D
K tomu už jsem Ti psal v jiném komentáři. Moc nevěřím tomu, že to v tom MX budeš mít stále OK. Spíš si myslím, že to začne i tam a bude to HW problém.
Obrázek

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1243
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#5 Příspěvek od Ventero1 » 05 kvě 2020, 12:08

Jakou máš verzi MX? 19.1 je strašně strašně pomalá - něco tam soudruzi udělali hódně špatně. 18.3 ještě svištěla cajk ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
snl
Poradce Mintu
Příspěvky: 273
Registrován: 08 lis 2019, 12:45

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#6 Příspěvek od snl » 05 kvě 2020, 12:47

Tu nejnovější jsou zkoušel - zatím jenom z flešky

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2174
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#7 Příspěvek od juhele2014 » 05 kvě 2020, 20:44

:arrow: snl
Jestli máš monitor z Alzy, tak otevři okno ... a dál už to znáš. :D

Uživatelský avatar
snl
Poradce Mintu
Příspěvky: 273
Registrován: 08 lis 2019, 12:45

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#8 Příspěvek od snl » 05 kvě 2020, 23:44

Nj, tenhle byl z CZC, ale jinak je v pohodě až na to hvízdání ve vypnutém stavu (i když se vypne tlačítkem tak pořád hvízdá)
Když je zapnutý, tak ve Windows a v MX nehvízdá. V jiných linuxech chvílu ne a pak dost nahlas...

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 332
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Hvízdající monitor

#9 Příspěvek od stani » 06 kvě 2020, 11:06

Já nestačím zírat. Vlákno se jmenuje Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu., ale koukám že i tady je "hvízdající monitor". To pro něj nestačí samostatné vlákno, to se musí cpát do všech možných diskuzí?.. :roll:

---------------------------------------------------------------

Zajímavý „myšlenkový vývoj“. Aneb je to „korona“, „němčour“ anebo „bug“?.. :roll:
stani píše:
13 bře 2020, 09:43
Příklad: Printscreen, uložit na Plochu - zpočátku to fungovalo, ale po pár dalších printscreeenech se jakoby nic nestalo. Na Ploše prostě ten Printscreen nebyl vidět. Až po restartu se tam ukáže.
juhele2014 píše:
14 bře 2020, 14:36
TVL stani, ty máš furt něco ... :D To vypadá na koronu, nebo na toho němčoura, jak schovává věci ... ;)
juhele2014 píše:
04 kvě 2020, 17:32
O čem píšeš, je LM 19.3 MATE, že jo, s tou divnou plochou. Že se soubory neukazujou. Je to asi bug
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 482
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#10 Příspěvek od alojz » 06 kvě 2020, 11:32

...hmmm teraz sa to stalo na stolnom pécé...printskren nebol na ploche,aleee v caja-pracovná plocha ano...prestudoval som vlakno,restart,a šecko funguje...este som vyguglil aj riesenie,aleee nebolo potrebné aplikovat...UM 18.04.4...pécé sa vyliečil... :o :o :o
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

Odpovědět