Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#11 Příspěvek od krpakr » 09 črc 2014, 09:38

ulo píše:Jinak kdyby se to nepovedlo rozběhat jako čtečka karet (čili jako mass-storage), tak zde je ještě návod přímo na MTP zprovoznění: http://www.mysolutions.it/mounting-your ... on-ubuntu/
Mám pocit,že se jedná o stejný postup,který jsem uváděl v dotazu,tam je ale česky.Nedokázal jsem to ani v češtině dotáhnout do konce,Asi zadávám nesprávná čísla id vendor nebo to špatně ukládám do souboru,nevím zas tak pokročilí nejsem.

krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#12 Příspěvek od krpakr » 09 črc 2014, 09:48

ulo píše:Jinak kdyby se to nepovedlo rozběhat jako čtečka karet (čili jako mass-storage), tak zde je ještě návod přímo na MTP zprovoznění: http://www.mysolutions.it/mounting-your ... on-ubuntu/
o toto jsem se pokoušel jako první,odkaz na postup uvádím v ůvodu,nedokážu dobře zapsat do souboru ty vendor hodnoty

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#13 Příspěvek od ulo » 09 črc 2014, 12:19

Aha tak za ten odkaz sry, nevšiml jsem si :-) No a jinak to vypadá stejně jako u mě, kde mi to chodí. Čili bude zrada někde jinde, ale už nevím kde (jen tipuju, že to spíš bude v tel. než v Mintu, když ti nejde zapnout ta první volba USB úložiště, ale opravdu jen hádám).
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#14 Příspěvek od krpakr » 09 črc 2014, 12:22

ulo píše:Aha tak za ten odkaz sry, nevšiml jsem si :-) No a jinak to vypadá stejně jako u mě, kde mi to chodí. Čili bude zrada někde jinde, ale už nevím kde (jen tipuju, že to spíš bude v tel. než v Mintu, když ti nejde zapnout ta první volba USB úložiště, ale opravdu jen hádám).
Na druhém notebooku kde je Windows 7 je chodí normálně.Díky za pomoc

Bohatyr
Příspěvky: 87
Registrován: 16 kvě 2014, 10:03

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#15 Příspěvek od Bohatyr » 10 črc 2014, 09:25

V nastavení, v nabídce úložiště, najdeš v jeho podnabídce "Připojení USB k počítači" a tam zaškrtni volbu "Připojení paměťového úložiště"
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB

krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#16 Příspěvek od krpakr » 10 črc 2014, 16:28

Bohatyr píše:V nastavení, v nabídce úložiště, najdeš v jeho podnabídce "Připojení USB k počítači" a tam zaškrtni volbu "Připojení paměťového úložiště"
Tu volbu tam nemám,ale když připojím fyzicky kabel k PC nabídne se mi zda chci zapnout "Velkokapacitní ůložiště USB" kliknu na zapnout ,ale v PC se nic nepřipojuje.Když jsem to stejné dělával u předchozího TLF(android 4.0.1) tak na ploše se zobrazily dvě ikony s přístupen do pamětí TLF a karty.Na tomto TLF (android 4.2.2.)se to tváří že je to připojeno a nabízí se volba "vypnout ůložiště USB" v PC se zobrazí jen nová ikona vse složce "POČÍTAČ" s názvem :"Linux File-CD Gadget",ale když na ni kliknu zobrazí se výstraha že nejde připojit umístění.Na ploše nic!

krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#17 Příspěvek od krpakr » 13 črc 2014, 11:36

To by mě nikdy nenapadlo že budu muset k vůli telefonu instalovat Windows.Telefon se prostě nepřipojuje .Měl jsem tady machra na Android a říkal že v TLF je nastavení v pořádku,ale proč nefunguje spojení nechápe,že na Windows toto ještě neviděl.V podstatě Linux nekomunikuje s Androidem(LInuxem v podstatě).Tolik práce mě k vůli tomu čeká a ještě se ponižovat a přecházet na Windows to se mi tedy moc nechce...... :-(

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#18 Příspěvek od ulo » 13 črc 2014, 11:50

Těžko říct čím to je. Podle tvých předchozích výpisů se to tváří stejně jako u mě, kterému to funguje na dvou různých kompech s LM13 KDE. Ještě bych zkusil nabootovat livedvd Mintu (klidně víc verzí) a v nich zkusit pripojit tel. a kouknout se na ty výpisy. Pokud to bude fungovat tak se tu můžeme pokusit najít odlišnosti mezi nainstalovaným Mintem a livedvdčkovým.

Odesláno z tydlyfounu, omluvte překlepy.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

krpakr
Příspěvky: 35
Registrován: 30 dub 2013, 13:06

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#19 Příspěvek od krpakr » 13 črc 2014, 12:07

ulo píše:Těžko říct čím to je. Podle tvých předchozích výpisů se to tváří stejně jako u mě, kterému to funguje na dvou různých kompech s LM13 KDE. Ještě bych zkusil nabootovat livedvd Mintu (klidně víc verzí) a v nich zkusit pripojit tel. a kouknout se na ty výpisy. Pokud to bude fungovat tak se tu můžeme pokusit najít odlišnosti mezi nainstalovaným Mintem a livedvdčkovým.

Odesláno z tydlyfounu, omluvte překlepy.
To je dobrý nápad,udělám to mám na CD Ubuntu.Díky moc!

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Poradí někdo jak nastavit připojení TLF přes MTP? (USB)

#20 Příspěvek od ulo » 13 črc 2014, 12:59

Jo i Ubuntu by mohlo pomoci.

Odesláno z tydlyfounu, omluvte překlepy.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

Odpovědět