SB0400 Audigy2

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

SB0400 Audigy2

#1 Příspěvek od michaelf1 » 07 lis 2015, 16:35

Zdravim, chcel by som poziadat o pomoc, nakolko mi nejde zvuk na LM13 a ani LM17.2. Hardver je spravne oznaceny a nainstalovany, ikona bezca funguje. V pc mam aj integrovanu zvukovku ale ta nejde,tak som dal SB0400 Adigy2 PCI a este naistalovalo aj hdmi z grafiky.Dakujem.
modinfo soundcore
filename: /lib/modules/3.2.0-23-generic/kernel/sound/soundcore.ko
alias: char-major-14-*
license: GPL
author: Alan Cox
description: Core sound module
srcversion: BB6A5227AD1E780FCB16B19
depends:
intree: Y
vermagic: 3.2.0-23-generic SMP mod_unload modversions 686
parm: preclaim_oss:int

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2252
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: SB0400 Audigy2

#2 Příspěvek od juhele2014 » 07 lis 2015, 18:06

:arrow: Zadej do terminálu (ctrl + alt +t) alsamixer a vyber F6 zvukovku.

michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

Re: SB0400 Audigy2

#3 Příspěvek od michaelf1 » 08 lis 2015, 14:24

Ahoj , nastavil som to , ale zvuk stale nejde.Ta zvukovka sa da nastavit aj v nastavenie zvuku,ale nic.V win7 to normalne slo.Nahral som aj starsie jadro 3.18.6 a nejde.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2252
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: SB0400 Audigy2

#4 Příspěvek od juhele2014 » 09 lis 2015, 23:24

Zkus sem postnout výpis z terminálu po příkazu inxi -F Máš aktuální jádro + aktualizace?

1 - http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... nux-mintu/

2 - sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Případně - v systému je správce ovladačů, tak tam mrkni, jestli tu zvukovku nemáš blokovanou.

michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

Re: SB0400 Audigy2

#5 Příspěvek od michaelf1 » 10 lis 2015, 00:05

inxi -f
CPU: Single core Intel Pentium 4 CPU (-HT-) cache: 1024 KB
Clock Speeds: 1: 3007.561 MHz 2: 3007.561 MHz
CPU Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts
acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx constant_tsc pebs bts pni dtes64 monitor ds_cpl cid
xtpr

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1829
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: SB0400 Audigy2

#6 Příspěvek od menom » 10 lis 2015, 00:31

michaelf1 píše:inxi -f
CPU: Single core Intel Pentium 4 CPU (-HT-) cache: 1024 KB
Clock Speeds: 1: 3007.561 MHz 2: 3007.561 MHz
CPU Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts
acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx constant_tsc pebs bts pni dtes64 monitor ds_cpl cid
xtpr

To male f malo byt velke F aby sme sa dozvedeli ake mas jadro a ovladac na tu zvukovku ....


.

michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

Re: SB0400 Audigy2

#7 Příspěvek od michaelf1 » 10 lis 2015, 12:58

Zdravim, padol mi system, tak idem na Live LM verzii.
Host: mint Kernel: 3.13.0-37-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A Distro: Linux Mint 17.1 Rebecca
Machine: Mobo: N/A model: N/A Bios: Phoenix/Award version: 6.00 PG date: 11/05/2004
CPU: Single core Intel Pentium 4 CPU (-HT-) cache: 1024 KB flags: (nx sse sse2 sse3)
Clock Speeds: 1: 3007.337 MHz 2: 3007.337 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 630]
X.Org: 1.15.1 drivers: (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: nouveau Resolution: 1280x1024@60.1hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on NVC1 GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3
Audio: Card-1: NVIDIA GF108 High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.13.0-37-generic
Card-2: Creative Labs SB0400 Audigy2 Value driver: snd_emu10k1
Network: Card-1: Realtek RTL8169 PCI Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
IF: eth0 state: down mac: 00:01:80:5e:57:58
Card-2: Realtek RTL8188CUS 802.11n WLAN Adapter driver: rtl8192cu
IF: wlan0 state: up mac: 00:13:ef:50:15:b5
Drives: HDD Total Size: 89.9GB (8.2% used) 1: id: /dev/sda model: Maxtor_6Y080L0 size: 82.0GB
2: USB id: /dev/sdf model: STORAGE_DEVICE size: 7.9GB
Partition: ID: / size: 1008M used: 114M (12%) fs: overlayfs ID: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 160 Uptime: 1:04 Memory: 379.0/2015.8MB Client: Shell inxi: 1.8.4

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2252
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: SB0400 Audigy2

#8 Příspěvek od juhele2014 » 10 lis 2015, 20:38

:arrow: Tak s těma aktualizacema si dej klidně pohov, tohle nevypadá na současný stroj, že jo. Koukám na tvůj bios, je poněkud starší, 11 let je hodně. Doufám, že deska není MSI, nebo asrock, to by byl konec. Takže jestli umíš, nahraj nejnovější bios. Taky hardisk 80Gb má asi něco naběháno, tak snad ještě nějaký pátek vydrží, budu ti držet palce (riziko, že odejde bez výstrahy). Systém, který bych provozoval, je ten nejvíce odlehčený, aby HW zatěžoval, pokud možno, co nejméně. Takže asi LM 17.1 xfce, 32bit. Co se týká zvukové karty, něco málo je psáno zde https://askubuntu.com/questions/60763/h ... -soundcard Ještě podotýkám, že bord (sběrnice) by neměly být přetaktované, jinak by mohl být problém. Ale jelikož ti jde síťová karta, tak to na to nevypadá ...

michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

Re: SB0400 Audigy2

#9 Příspěvek od michaelf1 » 10 lis 2015, 22:51

PC som dostal s prace,bol totalne vybrakovany a tak som sa s nim pohral, nakolko som predal notebooky.Na starom HP Compaq nx 6125 mi zvuk isiel ale bol problem s wifi,bud sa pripojila alebo nesla vobec.Aj v tomto PC bol s nou problem, ale zrusil som automaticke pripojenie a zatial ide.Na Linuxe bezim uz asi 9rokov a som snim maximalne spokojny,cuduj sa svete aj moja manzelka,chcel skusit win7, ale isiel len par mesiacov a pri stahovani driverov som chytil virus a win som hodil do kosa, ale tam ta zvukovka isla,.To nie je mozne zeby to tu neslo.
Doska je Aopen i915pa-plf, dnes som nahral bios, ale nasiel som len z roku 2005.

michaelf1
Příspěvky: 60
Registrován: 21 lis 2012, 23:28

Re: SB0400 Audigy2

#10 Příspěvek od michaelf1 » 15 lis 2015, 16:57

Zdravim, tak co nikto nema napad, ako rozbehat tu zvukovku? Vsetko som skusil pise ze vsetko je ok, ale zvuk nejde. Vratit sa na win sa mi moc nechce.Uz mi zacala blbnut aj wifi, tak so natiahol kabel.Ten Pc bez zvuku to je ako byt bez jednej ruky.
Dakujem za akukolvek radu.

Odpovědět