Nefunguje zvuk

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#31 Příspěvek od LUTEC » 06 pro 2017, 22:20

redhawk píše:
04 pro 2017, 15:06
LUTEC píše:
04 pro 2017, 13:21
ok zitra to zkusim, ale k tomu bych jeste mel jeden dotaz. Na strankach Mintu jsem nikde nenasel Wiki a ani nejaky navod co udelat po instalaci systemu a tak jsem nic nedelal. Pred linux mint jsem mel nekolik let linux mageia a tam bylo po instalaci potreba nastavit zdroje software a zrcadla odkud se bude software stahovat.Vse je hezky popsano na Wiki linux mageia a novy uzivatel neznaly vseho je schopen podle navodu vse nastavit.....
V Mintu jsem zatim pochopil, ze je to trosku jinak, ale pokud je neco potreba nebo mozno nastavit, tak nevim co ani kde...Kde muzu cerpat informace jak postupovat po nainstalovani systemu? Diky
hm no tak trosku si prihrejem kasicku :-)
Čo robím po inštalácií Mintu 17 Mate
Doladenie a vyčistenie systému po inštalácií
Plus upravujem trochu system
Zrýchlenie Linux MINT Mate
snad to pomoze.

no a nezabudnut ovladace Obrázek

ak su dostupne nahodi cosi taketo:
Obrázek
provedl jsem novou instalaci, ale mel bych par dotazu jak k samotne instalaci, tak k navodu jak postupovat po instalaci...

takze prvni dotaz, jiz pri prvni instalaci mintu, jsem rozdelil disk na root, home a swap, nenechal jsem si zadny odkladaci prostor a proto jsem pri preinstalovani nemohl naformatovat home, abych neprisel o sve soubory. Nemel jsem pred zacatkem instalace vymazat obsah nejakeho adresare/souboru kde je ulozene nastaveni systemu? Po preinstalovani, na systemu neni ani poznat, ze jsem ho preinstaloval, firefox ma vsechny zalozky jak mel, na plose jsou soubory co jsem tam mel, skoro bych rekl, ze i mnou pridane programy jsou tam automaticky taky.... Poradite mi kde a co mam smazat aby ta instalace byla opravdu jako nova a nic si nepamatovala? Lze to smazat ted a fungovat dal, nebo musim smazat a pak preinstalovat? Home bych formatoval nerad, musel bych slozite vse pretahovat na usb disk

dalsi dotaz je k navodu:
zacal jsem od prvniho uvedeneho, resp, chtel jsem zacit, ale zasekl jsem se hned na prvni vete:

Každý máme svoje drobné vychytávky, ktoré používme po čistej inštalácií systému.
Samozrejmosťou je zmena zrkadiel a aktualizácia systému, ale čo ďalej.

kde zmenim zrcadla a hlavne jake mam nastavit? Pokud je to nekde popsane,, tak staci odkaz, rad si to nastuduju..

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#32 Příspěvek od LUTEC » 06 pro 2017, 23:42

Tak jsem asi nasel ,,co jsem hledal" ale nevim jake zdroje jsou vhodne(funkcni) system me hned upozornil jestli nechci radeji nastavit mistni, ale nejake jsem vybral a kontrola zjistila nefunkcnost a aktualizace mi na ty primarne nastavene zdroje neprobehla, coz muze znamenat, ze muj puvodni problem kvuli kteremu jsem preinstalovaval byl zpusoben nespravnym resp. zadnym nastavenim zdroju, nebo se puvodni problem s nemoznosti pridani software preinstalaci nevyresil a stale trva a proto mi nejde ani aktualizovat system.....
Přílohy
22.png
21.png

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#33 Příspěvek od LUTEC » 06 pro 2017, 23:54

redhawk píše:
06 pro 2017, 22:59
LUTEC píše:
06 pro 2017, 22:20
provedl jsem novou instalaci, ale mel bych par dotazu jak k samotne instalaci, tak k navodu jak postupovat po instalaci...

takze prvni dotaz, jiz pri prvni instalaci mintu, jsem rozdelil disk na root, home a swap, nenechal jsem si zadny odkladaci prostor a proto jsem pri preinstalovani nemohl naformatovat home, abych neprisel o sve soubory.
1. Nemel jsem pred zacatkem instalace vymazat obsah nejakeho adresare/souboru kde je ulozene nastaveni systemu?
2. Po preinstalovani, na systemu neni ani poznat, ze jsem ho preinstaloval, firefox ma vsechny zalozky jak mel, na plose jsou soubory co jsem tam mel, skoro bych rekl, ze i mnou pridane programy jsou tam automaticky taky....
3. Poradite mi kde a co mam smazat aby ta instalace byla opravdu jako nova a nic si nepamatovala?
4. Lze to smazat ted a fungovat dal, nebo musim smazat a pak preinstalovat? Home bych formatoval nerad, musel bych slozite vse pretahovat na usb disk

dalsi dotaz je k navodu:
zacal jsem od prvniho uvedeneho, resp, chtel jsem zacit, ale zasekl jsem se hned na prvni vete:

Každý máme svoje drobné vychytávky, ktoré používme po čistej inštalácií systému.
Samozrejmosťou je zmena zrkadiel a aktualizácia systému, ale čo ďalej.

5. kde zmenim zrcadla a hlavne jake mam nastavit? Pokud je to nekde popsane,, tak staci odkaz, rad si to nastuduju..
1. netreba.
2. ano kedze si vsetko natiahol s home adresaru
3. no vymazat home, obsah aj skrytych suborov a priecinkov, okrem dokumentov a dat
4 nerobil by som to bez reinstalacie, ak tak na iny disk presunut udaje, popripade pouzit mega.co.nz a vyformatovat to
5. zrkadla sa menia v centre aktualizacii (stit vpravo pri hodinach) a upravit => zdroje softveru

Obrázek

vyberam si vzdy 1-3 najrychlejsi
Obrázek
Diky za radu zacnu zmenou zrcadel jestli to pomuze. Jak poznam rychlost? To co je na screen znamena, ze ten nahore umisteny je nejrychlejsi, nebo naopak?
Přílohy
23.png

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 208
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje zvuk

#34 Příspěvek od RadekD » 07 pro 2017, 19:03

Já před instalací mažu všechny skryté adresáře v /home/<user> (nechávám jen .purge .mozilla a .thunderbird - ale pokud chceš úplně čistý OS, smaž i to) a nechám přeformátovat / (samozřejmě za předpokladu, že máš /home v samostatném oddíle). Tím dostaneš čistý OS, ale zachováš data (dokumenty, obrázky....) a u těch tří jmenovaných je to kecálek (Pidgin - účty), Firefox s doplňky a e-maily.
Jde to jednoduše po nabootování z flešky připojením oddílu home a pak spuštěním správce souborů jako root (např.: gksudo nemo). Připojím se v Live k wifi, smažu výše uvedené a hned instaluji. Ještě jsem neměl problém.
Druhá možnost: v dosavadním systému vytvoř nového uživatele, bude mít základní nastavení, bez všech nesmyslů, které jsi u prvního "natahal". Jen ho budeš muset přidat do "sudousers", jinak z něj nic nenainstaluješ. Později můžeš prvního smazat (ale až budeš vědět, že vše funguje!).
AS8940G, Intel i7 1.8GHz, 8GB RAM, 250 GB SSD + 620GB HDD, NVidia 240, LM19 xfce
Acer Swift 1, Pentium N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, LM19 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 9 server

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#35 Příspěvek od LUTEC » 08 pro 2017, 14:04

redhawk píše:
07 pro 2017, 07:07
on si nacita rychlost zrkadiel. treba chvilu pockat.
jo v práci se mi ta rychlost nacetla v pohodě, ale doma mi to tam nenaskocilo.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#36 Příspěvek od LUTEC » 09 pro 2017, 11:34

redhawk píše:
08 pro 2017, 14:38
LUTEC píše:
08 pro 2017, 14:04
redhawk píše:
07 pro 2017, 07:07
on si nacita rychlost zrkadiel. treba chvilu pockat.
jo v práci se mi ta rychlost nacetla v pohodě, ale doma mi to tam nenaskocilo.
no ci nebude problem s pripojenim, tym padom sa moze stat ze system nie je zaktualizovany.
No jak mi nefungovalo instalovani software, tak to bylo prave doma a vyskakovala mi hlaska at zkontroluju internetove pripojeni, ale pri mereni mi DSL zmerilo 9mbit a signal wifi mam 70% tak to nechapu....

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#37 Příspěvek od LUTEC » 09 pro 2017, 12:12

vcera jsem preinstaloval system a zformatoval jsem i home, takze cista instalace, nastavil jsem zrcadla a zaktualizoval, pak jsem pridal

Kód: Vybrat vše

build-essential
stahl ovladac

Kód: Vybrat vše

amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64[code]

a chtel jsem pridat i
 
  [code]linux-headers
ale nevedel jsem jakej vybrat, protoze jich tam bylo hrozne na vyber, pak mi doslo, ze asi musim vybrat podle sveho aktualniho jadra a tedy

Kód: Vybrat vše

lutec@lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC ~ $ uname -a
Linux lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC 3.19.0-32-generic #37~14.04.1-Ubuntu SMP Thu Oct 22 09:41:40 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
lutec@lutec-HP-Pavilion-dm3-Notebook-PC ~ $ 
a chtel jsem vybrat

Kód: Vybrat vše

linux-headers 3.19.0-32-generic
ten byl ale uz zaskrtnutej ze je nainstalovanej, tak jsem rozjel instalaci ovladace radeon a vyskocila na me hlaska ze to linux-headers 3.19.0-32-generic chybi a ze muzu pokracovat s pridanim prikazu --force, ale ze nedoporucujou....tak jsem to zkusil a uz mi nenabehlo graficke prostredi.

Kde byla chyba? napadlo me,ze jsem po aktualizaci systemu nerestartoval, tak ze v tom mohl byt problem a nebo ze jsem mel pridat jiny linux-headers? nebo ovladac spatny? mam hybridni grafiku, jedna je Mobility Radeon HD 3200 a druha Mobility Radeon HD 4330/4350/4550, stahl jsem ovladac HD pro grafiky 4XXX pro linux.

Odpovědět