Nefunguje zvuk

Dotazy na tvorbu, zpracování, editaci a prohlížení těchto souborů.
Zpráva
Autor
menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1320
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#31 Příspěvek od menom » 24 lis 2017, 20:43

.

Mohol by si vyskusat upravit subor /etc/default/grub napriklad cez program gedit (alebo cez iny editor)

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/default/grub
A zmenit riadok:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Aby vypadal takto:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"
Ulozit a spustit prikaz v terminali pre update grubu:

Kód: Vybrat vše

sudo update-grub
Restart pc.

Ak to nepomoze, tak asi bude treba vratit ovladac grafickej karty na radeon.

.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#32 Příspěvek od LUTEC » 28 lis 2017, 22:57

menom píše:
24 lis 2017, 20:43
.

Mohol by si vyskusat upravit subor /etc/default/grub napriklad cez program gedit (alebo cez iny editor)

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/default/grub
A zmenit riadok:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Aby vypadal takto:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"
Ulozit a spustit prikaz v terminali pre update grubu:

Kód: Vybrat vše

sudo update-grub
Restart pc.

Ak to nepomoze, tak asi bude treba vratit ovladac grafickej karty na radeon.

.
uz nevim kde jsem to vycetl, nebo kdo mi to poradil, ale s tim grubem uz jsem neco delal a nyni tam mam:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1"

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1320
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#33 Příspěvek od menom » 29 lis 2017, 00:57

.

Neviem preco tam je XXX ale myslim, ze to malo byt ako priklad
a XXX malo byt nahradene konkretnym vyrazom podobne ako som pisal
napriklad radeon

Nemal by byt problem to dopisat:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1 radeon.audio=1"
.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#34 Příspěvek od LUTEC » 01 pro 2017, 09:56

menom píše:
29 lis 2017, 00:57
.

Neviem preco tam je XXX ale myslim, ze to malo byt ako priklad
a XXX malo byt nahradene konkretnym vyrazom podobne ako som pisal
napriklad radeon

Nemal by byt problem to dopisat:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1 radeon.audio=1"
.
tak jsem zkusil a zadny vysledek

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1320
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#35 Příspěvek od menom » 01 pro 2017, 10:49

.

radeon.audio=1 by malo fungovat s radeon ovladacom pre graficku kartu
nic lepsie som k tomu nenasiel

Mozno este vyskusat instalovat catalyst ovladac, ak podporuje tuto graficku kartu

.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 1999
Registrován: 12 led 2016, 19:14

Re: Nefunguje zvuk

#36 Příspěvek od redhawk » 01 pro 2017, 15:46

menom píše:
01 pro 2017, 10:49
.

radeon.audio=1 by malo fungovat s radeon ovladacom pre graficku kartu
nic lepsie som k tomu nenasiel

Mozno este vyskusat instalovat catalyst ovladac, ak podporuje tuto graficku kartu

.
podporuje, dokonca to mal skusit...
odporucany pre tu VGA: https://www2.ati.com/drivers/legacy/amd ... x86_64.zip
Smrt nikdy nelže

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#37 Příspěvek od LUTEC » 03 pro 2017, 00:33

redhawk píše:
01 pro 2017, 15:46
menom píše:
01 pro 2017, 10:49
.

radeon.audio=1 by malo fungovat s radeon ovladacom pre graficku kartu
nic lepsie som k tomu nenasiel

Mozno este vyskusat instalovat catalyst ovladac, ak podporuje tuto graficku kartu

.
podporuje, dokonca to mal skusit...
odporucany pre tu VGA: https://www2.ati.com/drivers/legacy/amd ... x86_64.zip
pokousel jsem se stahnout ovladac uz nekolikrat, ale marne....kdyz kliknu na vyse uvedeny odkaz, tak se objevim na strance viz prilohy celeho postupu........

dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal

Kód: Vybrat vše

sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
a odpoved

Kód: Vybrat vše

sudo: ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run: command not found
co delam spatne??
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 1999
Registrován: 12 led 2016, 19:14

Re: Nefunguje zvuk

#38 Příspěvek od redhawk » 03 pro 2017, 01:13

ubuntu / debian tam nie je?
Inak skusil by som to z USB flashky alebo dvd (bez instalacie). Ak to pojde, chyba je v ovladaci.
Smrt nikdy nelže

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1320
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#39 Příspěvek od menom » 03 pro 2017, 03:01

.
LUTEC píše:dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal
sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Mohol by si to skusit takto:
Prepnut sa do adresara s ovladacom:

Kód: Vybrat vše

cd /home/lutec/radeon
Urobit subor spustitelny (pridelit opravneni):

Kód: Vybrat vše

sudo chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Spustit subor .run:

Kód: Vybrat vše

sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
A este predtym ak neni v systeme je nutno instalovat:

Kód: Vybrat vše

build-essential
a

Kód: Vybrat vše

linux-headers

Pre aktualne pouzite jadro
Bez toho to nepojde
.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#40 Příspěvek od LUTEC » 04 pro 2017, 00:04

menom píše:
03 pro 2017, 03:01
.
LUTEC píše:dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal
sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Mohol by si to skusit takto:
Prepnut sa do adresara s ovladacom:

Kód: Vybrat vše

cd /home/lutec/radeon
Urobit subor spustitelny (pridelit opravneni):

Kód: Vybrat vše

sudo chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Spustit subor .run:

Kód: Vybrat vše

sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
A este predtym ak neni v systeme je nutno instalovat:

Kód: Vybrat vše

build-essential
a

Kód: Vybrat vše

linux-headers

Pre aktualne pouzite jadro
Bez toho to nepojde
.
dík za radu a moc rad bych ji vyzkousel, ale mam problem s pridavanim software, asi bych to mel resit v jinem vlakne, ale mozna to ma spojitost.......tahle hlaska mi vyskoci pri kazdem pokusu pridat software, uz jsem s tim mel problem pred par tydny, ale najednou to zacalo fungovat a ted to zas nejde...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět