Nefunguje zvuk

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#21 Příspěvek od LUTEC » 24 lis 2017, 00:34

Zkusil jsem pridat balicek z distra, pridal jsem balicek fglrx a potrebne zavislosti a vysledek je takovy, ze se mi v nabidce zvuku objevilo HDMI, ale nejde mi obraz a v nastaveni monitoru, mam najednou neznami monitor a nic nemuzu menit

predpokladam tedy, ze mi chybel ovladac, ale ze nemam spravny, jaky balicek muzu jeste zkusit pridat?
Přílohy
2.png
1.png

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1704
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#22 Příspěvek od menom » 24 lis 2017, 20:43

.

Mohol by si vyskusat upravit subor /etc/default/grub napriklad cez program gedit (alebo cez iny editor)

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/default/grub
A zmenit riadok:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Aby vypadal takto:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"
Ulozit a spustit prikaz v terminali pre update grubu:

Kód: Vybrat vše

sudo update-grub
Restart pc.

Ak to nepomoze, tak asi bude treba vratit ovladac grafickej karty na radeon.

.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#23 Příspěvek od LUTEC » 28 lis 2017, 22:57

menom píše:
24 lis 2017, 20:43
.

Mohol by si vyskusat upravit subor /etc/default/grub napriklad cez program gedit (alebo cez iny editor)

Kód: Vybrat vše

sudo gedit /etc/default/grub
A zmenit riadok:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Aby vypadal takto:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"
Ulozit a spustit prikaz v terminali pre update grubu:

Kód: Vybrat vše

sudo update-grub
Restart pc.

Ak to nepomoze, tak asi bude treba vratit ovladac grafickej karty na radeon.

.
uz nevim kde jsem to vycetl, nebo kdo mi to poradil, ale s tim grubem uz jsem neco delal a nyni tam mam:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1"

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1704
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#24 Příspěvek od menom » 29 lis 2017, 00:57

.

Neviem preco tam je XXX ale myslim, ze to malo byt ako priklad
a XXX malo byt nahradene konkretnym vyrazom podobne ako som pisal
napriklad radeon

Nemal by byt problem to dopisat:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1 radeon.audio=1"
.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#25 Příspěvek od LUTEC » 01 pro 2017, 09:56

menom píše:
29 lis 2017, 00:57
.

Neviem preco tam je XXX ale myslim, ze to malo byt ako priklad
a XXX malo byt nahradene konkretnym vyrazom podobne ako som pisal
napriklad radeon

Nemal by byt problem to dopisat:

Kód: Vybrat vše

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash XXX.modeset=1 radeon.audio=1"
.
tak jsem zkusil a zadny vysledek

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1704
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#26 Příspěvek od menom » 01 pro 2017, 10:49

.

radeon.audio=1 by malo fungovat s radeon ovladacom pre graficku kartu
nic lepsie som k tomu nenasiel

Mozno este vyskusat instalovat catalyst ovladac, ak podporuje tuto graficku kartu

.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#27 Příspěvek od LUTEC » 03 pro 2017, 00:33

redhawk píše:
01 pro 2017, 15:46
menom píše:
01 pro 2017, 10:49
.

radeon.audio=1 by malo fungovat s radeon ovladacom pre graficku kartu
nic lepsie som k tomu nenasiel

Mozno este vyskusat instalovat catalyst ovladac, ak podporuje tuto graficku kartu

.
podporuje, dokonca to mal skusit...
odporucany pre tu VGA: https://www2.ati.com/drivers/legacy/amd ... x86_64.zip
pokousel jsem se stahnout ovladac uz nekolikrat, ale marne....kdyz kliknu na vyse uvedeny odkaz, tak se objevim na strance viz prilohy celeho postupu........

dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal

Kód: Vybrat vše

sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
a odpoved

Kód: Vybrat vše

sudo: ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run: command not found
co delam spatne??
Přílohy
4.png
6.png
5.png

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1704
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Nefunguje zvuk

#28 Příspěvek od menom » 03 pro 2017, 03:01

.
LUTEC píše:dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal
sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Mohol by si to skusit takto:
Prepnut sa do adresara s ovladacom:

Kód: Vybrat vše

cd /home/lutec/radeon
Urobit subor spustitelny (pridelit opravneni):

Kód: Vybrat vše

sudo chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Spustit subor .run:

Kód: Vybrat vše

sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
A este predtym ak neni v systeme je nutno instalovat:

Kód: Vybrat vše

build-essential
a

Kód: Vybrat vše

linux-headers

Pre aktualne pouzite jadro
Bez toho to nepojde
.

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#29 Příspěvek od LUTEC » 04 pro 2017, 00:04

menom píše:
03 pro 2017, 03:01
.
LUTEC píše:dnes jsem se proklikal k ovladaci AMD Catalyst™ 13.1 Proprietary Linux x86 Display Driver, a ten jsem ulozil do slozky radeon v adresari home, pak jsem v terminalu zadal
sudo ./home/lutec/radeon/amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Mohol by si to skusit takto:
Prepnut sa do adresara s ovladacom:

Kód: Vybrat vše

cd /home/lutec/radeon
Urobit subor spustitelny (pridelit opravneni):

Kód: Vybrat vše

sudo chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
Spustit subor .run:

Kód: Vybrat vše

sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13.1-legacy-linux-x86.x86_64.run
A este predtym ak neni v systeme je nutno instalovat:

Kód: Vybrat vše

build-essential
a

Kód: Vybrat vše

linux-headers

Pre aktualne pouzite jadro
Bez toho to nepojde
.
dík za radu a moc rad bych ji vyzkousel, ale mam problem s pridavanim software, asi bych to mel resit v jinem vlakne, ale mozna to ma spojitost.......tahle hlaska mi vyskoci pri kazdem pokusu pridat software, uz jsem s tim mel problem pred par tydny, ale najednou to zacalo fungovat a ted to zas nejde...
Přílohy
11.png
mereno 30 vterin po oznameni
mereno 30 vterin po oznameni

Uživatelský avatar
LUTEC
Příspěvky: 30
Registrován: 08 lis 2017, 17:00

Re: Nefunguje zvuk

#30 Příspěvek od LUTEC » 04 pro 2017, 13:21

redhawk píše:
04 pro 2017, 09:07
LUTEC píše:
04 pro 2017, 00:04

dík za radu a moc rad bych ji vyzkousel, ale mam problem s pridavanim software, asi bych to mel resit v jinem vlakne, ale mozna to ma spojitost.......tahle hlaska mi vyskoci pri kazdem pokusu pridat software, uz jsem s tim mel problem pred par tydny, ale najednou to zacalo fungovat a ted to zas nejde...
asi by som dal cistu instalaciu 17.3 mate s tym, ze prve po update systemu by som zapol v control centre ponukane ovladace (mal by hned ponuknut aj fglrx)
ok zitra to zkusim, ale k tomu bych jeste mel jeden dotaz. Na strankach Mintu jsem nikde nenasel Wiki a ani nejaky navod co udelat po instalaci systemu a tak jsem nic nedelal. Pred linux mint jsem mel nekolik let linux mageia a tam bylo po instalaci potreba nastavit zdroje software a zrcadla odkud se bude software stahovat.Vse je hezky popsano na Wiki linux mageia a novy uzivatel neznaly vseho je schopen podle navodu vse nastavit.....
V Mintu jsem zatim pochopil, ze je to trosku jinak, ale pokud je neco potreba nebo mozno nastavit, tak nevim co ani kde...Kde muzu cerpat informace jak postupovat po nainstalovani systemu? Diky

Odpovědět