HDMI - Black screen na TV

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
ma5lo
Příspěvky: 6
Registrován: 12 led 2016, 10:13

HDMI - Black screen na TV

#1 Příspěvek od ma5lo » 05 lis 2016, 19:34

Ahoj mam tv Panasonic Viera a NTB HP dv 6000 s gr kartou nvidia geforce 8400M GS v linux mint 17.2, chci je propojit pres HDMI kabel ale nic nereaguje a oproti tomu pres VGA se chytne hned. Zkousel jsem nejake nastaveni v nvidii a nic, taky jsem zkousel txrandr a nic ... ovladace jsou aktualni tak uz nevim :/ chapu ze pres VGA by mi to melo stacit ponevadz TV neni fullHD ale i tak nejake zlepseni bych mohl ocekavat :) a navic jsem za kablik dal tri stovky a to bych radeji zasel na pivko :) dik za kazdou radu.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3008
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: HDMI- Black screen na TV

#2 Příspěvek od redhawk » 05 lis 2016, 20:03

ked je zapojene TV cez HDMI vidi ho system (nastavenia monitoru)
poprosim vypis inxi -F
so zapojenym tv cez hdmi a bez
Pravděpodobně kecám.

ma5lo
Příspěvky: 6
Registrován: 12 led 2016, 10:13

Re: HDMI- Black screen na TV

#3 Příspěvek od ma5lo » 06 lis 2016, 09:49

Kód: Vybrat vše

inxi -F
System:    Host: alblhpvrak Kernel: 3.16.0-38-generic x86_64 (64 bit) 
           Desktop: Cinnamon 2.6.13  Distro: Linux Mint 17.2 Rafaela
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP Pavilion dv6700 Notebook PC version: Rev 1
           Mobo: Quanta model: 30D2 version: 79.29 Bios: Hewlett-Packard version: F.52 date: 03/24/2008
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo CPU T5550 (-MCP-) cache: 2048 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3) 
           Clock Speeds: 1: 1000.00 MHz 2: 1000.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G86M [GeForce 8400M GS] 
           X.Org: 1.15.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau) Resolution: 1024x768@60.0hz 
           GLX Renderer: GeForce 8400M GS/PCIe/SSE2 GLX Version: 3.3.0 NVIDIA 340.98
Audio:     Card: Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.16.0-38-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller driver: r8169 
           IF: eth2 state: down mac: 00:1e:68:4e:70:7b
           Card-2: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection driver: iwl3945 
           IF: wlan1 state: up mac: 00:1f:3c:25:03:3a
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (23.4% used) 1: id: /dev/sda model: Hitachi_HCC54501 size: 160.0GB 
Partition: ID: / size: 143G used: 35G (26%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap 
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 50.0C mobo: N/A gpu: 58C 
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A 
Info:      Processes: 165 Uptime: 16 min Memory: 887.2/3952.0MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17


tohle je bez zapojeneho HDMI ale pres VGA protoze display na NTB je KO :( tak ted nevim jak zkopirovat inxi pres hdmi kdyz nic nebudu videt :D a v nastaveni ho rozpozna akorat kdyz to prepnu na hdmi tak je black screen...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3008
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: HDMI- Black screen na TV

#4 Příspěvek od redhawk » 06 lis 2016, 11:40

ma5lo píše: tohle je bez zapojeneho HDMI ale pres VGA protoze display na NTB je KO :( tak ted nevim jak zkopirovat inxi pres hdmi kdyz nic nebudu videt :D a v nastaveni ho rozpozna akorat kdyz to prepnu na hdmi tak je black screen...
aha tak toto malo byt uz v prvom prispevku.
je dost mozne ze je poskodeny aj hdmi vystup.
riesenie skusit do hdmi druhy monitor a prepnut
Pravděpodobně kecám.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1739
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: HDMI- Black screen na TV

#5 Příspěvek od juhele2014 » 06 lis 2016, 12:07

:arrow: A nebo zkusit nabutovat z flešky LM 18, ten má nový jádro i ovladače, jestli se to nechytne ... Nedávno řešil známej přetržený datový kablík, který je mezi monitorem a deskou noťase. U kloubu se to poškodilo. Je to šikula, noťas rozebral a kabel opravil. Nechá se vyměnit i celej svazek, ale v servisu to nebude asi laciný ... :?

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3008
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: HDMI- Black screen na TV

#6 Příspěvek od redhawk » 06 lis 2016, 16:42

juhele2014 píše: Nechá se vyměnit i celej svazek, ale v servisu to nebude asi laciný ... :?
no to ano, cena je vacsinou okolo 50-60€ s robotou.
Suciastka stoji tak do 15€
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět