Přehrávání Full HD

Dotazy na tvorbu, zpracování, editaci a prohlížení těchto souborů.
Zpráva
Autor
menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1361
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Přehrávání Full HD

#21 Příspěvek od menom » 02 pro 2017, 19:57

.
klocek píše:Některé programy jsou ovšem méně stabilní. Prostě se seknou(firefox,kalkulačka, skype,pidgin,thunderbird,rhythmbox). V průměru tak jedno až dvě kousnutí za den
K neuvereni
Toto som nezazil asi nikdy, ze tolko programov zamrzne 2 krat za den.

Podobnu nestabilitu som kedysi mal na fedore ale uz neviem cislo verzie, ale tam bol problem z SE Linuxom

Tymto chcem povedat, ze to neni normalne, aby si musel prevadzkovat tak zle funkcni system.

.

juhele2014
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1404
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Přehrávání Full HD

#22 Příspěvek od juhele2014 » 03 pro 2017, 00:43

:arrow: menom
Souhlas. Mám vyzkoušeno, že "zamrzání" se mě dělo nejčastěji na systému běžícím na flešce, jinak se to nestává. Spíš to tipuji na málo RAM, nebo je načaté nějaké železo, ale aby "zamrzla" kalkulačka, to sem ještě neviděl ... :D Mě sice občas spadne Palemoon, ale to není kritický, během pár sekund ho nahodím a jede se dál ...

ps Ať zkusí instalovat Psensor https://delightlylinux.wordpress.com/20 ... e-monitor/ a sleduje teploty, jestli se něco netaví ... ;)

klocek
Příspěvky: 60
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#23 Příspěvek od klocek » 04 pro 2017, 07:39

No, ja jsem si s tím systémem připadal jak někdy v roce 2008, kdy jsem začínal s Ubuntu. Tehdá nešlo skoro nic.Rozlišení obrazovky, skype, mic., kamera, myš(tady ale nastavení), tiskárna, vypalovačka... Postupně jsem to vše vyladil a pak to docela fungovalo.

To seknutí nebylo až 2x u každého programu za den. Ale dohromady. Nicméně možná jsem našel program, který to měl/má na svědomí. Thunderbird. Včera jsem ho neměl otevřený a neseklo se mi nic. U té kalkulačky to bylo tak, že jsem na ní klikl a tak 20vt.,než se otevřela. A pak jak se otevřela, tak firefox nereagoval a TB vyhodil hlášku o nečinnosti jakéhosi skriptu a jestli mám počkat než se zavře, nebo jestli ho chci zavřít hned. Zavřel jsem všechny okna a programy. FF než se zavřel, to trvalo tak minutu?... Restart PC a pak už zase vše OK. Kalkulačka se ted otevírá do 1vt.

Mě se zdálo, že je to jako když je málo paměti. Mám 3GB a ve Sledování systému, který šel kupodivu otevřít, to ukazovalo, že je užito tak 40% RAM.

Co se týče Rhythmboxu. Používám ho, bo ho mám nejraděj. Pro mne má nejlepší uspořádání oken, řádků atp. Dal jsem přehrát několik alb po sobě. A po nějaké době mi přestal přehrávat na konci jakési písničky. Musel jsem kliknout na další a pak to zase chvíli hrálo. Do konce nějaké další písničky. Včera ovšem jel tak 5h v kuse.

Budu to sledovat a jak se to chová s tym TB. Každopádně je nová verze od včerejška, už ji mám instalovánu, takže možná ty potíže už odstranili. Když tak dám po čase vědět. Pokud nedám, tak je vše OK.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2167
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehrávání Full HD

#24 Příspěvek od redhawk » 04 pro 2017, 09:16

klocek píše:
04 pro 2017, 07:39
Mě se zdálo, že je to jako když je málo paměti. Mám 3GB a ve Sledování systému, který šel kupodivu otevřít, to ukazovalo, že je užito tak 40% RAM.
to vidim na swapovanie pri tom otvarani kalkulacky. ak je pomaly disk a swap na 60, tak v podstate po zaplneni 1.2GB ram zacne swapovat aj ked tam ma este 1.8GB volneho priestoru.
Mne to robil Dell GX620 (P4 + 4.5GB ram a PATA 200GB disk) pokial som neupravil swap tak mi mrzli programy (napriklad otvoreny Palemoon+Writer + gThumb a prepinanie medzi nimi 3-4s)
Smrt nikdy nelže

Uživatelský avatar
Ventero1
Poradce Mintu
Příspěvky: 369
Registrován: 31 říj 2016, 14:17

Re: Přehrávání Full HD

#25 Příspěvek od Ventero1 » 04 pro 2017, 11:12

A swap se upravuje nastavuje jak v tomto pripade ?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2167
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehrávání Full HD

#26 Příspěvek od redhawk » 04 pro 2017, 14:58

v terminali:

Kód: Vybrat vše

gksudo gedit /etc/sysctl.conf
(gedit je textovy editor v 18.x je xed v 17.3 mate je pluma)
na koniec súboru pridat riadok:

Kód: Vybrat vše

vm.swappiness=10
co nastavi swap na 10%, podla mna dostatocne.

Inak je to aj na stranke https://www.linux-mint-czech.cz/2016/09 ... mint-mate/
Smrt nikdy nelže

klocek
Příspěvky: 60
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#27 Příspěvek od klocek » 05 pro 2017, 07:19

Ještě k té grafické kartě, jestli se mohu vrátit. To škubání v obraze se děje na 95% při rychlejší scéně, když je pohyb v obraze. Video to je 50p snímků/vteřinu a FHD rozlišení. Ovšem když to video překoduju na 25p a nechám FHD, tak už to netrhá. Je tedy jasné, že nestíhá počítač.

Proto se ptám, jestli ta nvidia 210gt je natolik dobrá, aby dala bez potíží těch 50p/vteřinu a FHD? děkuji

Swap zatím nezkouším změnit, chci nejpre potvrdit, jestli je na vině ten TB. I děkuji za tip

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2167
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehrávání Full HD

#28 Příspěvek od redhawk » 05 pro 2017, 09:22

klocek píše:
05 pro 2017, 07:19
Ještě k té grafické kartě, jestli se mohu vrátit. To škubání v obraze se děje na 95% při rychlejší scéně, když je pohyb v obraze. Video to je 50p snímků/vteřinu a FHD rozlišení. Ovšem když to video překoduju na 25p a nechám FHD, tak už to netrhá. Je tedy jasné, že nestíhá počítač.

Proto se ptám, jestli ta nvidia 210gt je natolik dobrá, aby dala bez potíží těch 50p/vteřinu a FHD? děkuji

Swap zatím nezkouším změnit, chci nejpre potvrdit, jestli je na vině ten TB. I děkuji za tip
210 je v pohode pre 1080/24. mam 210 od gigabyte a pre video je to hruza, ale na hrane wasteland, stalker ci deusex hr to staci pre min. detaili.
momentalne tam testuje GT710, a to uz vyzera lepsie s videom, pri hrach sa moc toho nezmenilo
Smrt nikdy nelže

klocek
Příspěvky: 60
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#29 Příspěvek od klocek » 22 pro 2017, 15:03

po nějaké době používání systému se mi zdá, že se opravdu jedná o zamrzání v důsledku swapování. Zaměřil jsem se na to a zdá se mi, že to ním může být. V kombinaci s 5400ot diskem.... Dal jsem #vm.swappiness=10 a je fakt, že k zamrzání už tak často nedochází. Otvíral jsem okna FF a swap začal nabíhat až někdy u 85%,což před tím bylo mnohem dříve. Zatím děkuji


Odpovědět