Problém s online přehráváním filmů

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#11 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 19:50

Tak po instalaci ovladače nvidia 390 se mi po restartovaní PC zlepšilo nastavení rozlišení z 1024x768 na 1152x864....je to malý krůček vpřed ale stále se nemohu dostat k nastavení rozlišení jež mi můj monitor ve windows dovoloval. Nedaří se mi najít na netu ovladač od mého monitoru který by byl pro linux :(

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#12 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 20:11

Ano to je přesně on

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#13 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 20:33

*-display
description: VGA compatible controller
product: GF116 [GeForce GTX 550 Ti]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
version: a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=nvidia latency=0
resources: irq:27 memory:f8000000-f9ffffff memory:d8000000-dfffffff memory:d4000000-d7ffffff ioport:dc00(size=128) memory:fbe80000-fbefffff

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#14 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 20:43

1. co vypise ked sa otvori cez menu, nastavenie monitoru? popripade ked sa da detekovat monitor v tych nastaveniach ako ho identifikuje?
...nastavení monitoru mi ukazuje ,,NEZNÁMÝ VGA-0,, detekovat monitor nevím jak myslíš, případně postup...

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#15 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 20:57

výpis z terminálu...
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1152 x 864, maximum 16384 x 16384
DVI-I-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-0 connected primary 1152x864+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
1024x768 60.0 +
1360x768 60.0 59.8
1152x864 60.0*
800x600 72.2 60.3 56.2
680x384 60.0 59.8
640x480 59.9
512x384 60.0
400x300 72.2
320x240 60.1
DVI-I-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#16 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 21:03

co je wide screen?

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#17 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 21:08

při instalaci linuxu proběhlo vše bez závad.....zkusím ted teda vypnout pc s tím kernelem

Tomas83
Příspěvky: 21
Registrován: 03 bře 2018, 12:04

Re: Problém s online přehráváním filmů

#18 Příspěvek od Tomas83 » 03 bře 2018, 21:28

1. když jsem se pokusil nabootovat kernel 3.19 tak po naběhnutí mi zkolaboval cinnamon takže vše bylo v nouzovém režimu a nepřišel jsem na to kde tam povýšit ovladač vga...takže bloudím a jsem zpět na kernelu jako předtím...něco musí být špatně, jinak to není možný....
2. tady je opis toho když zadám do terminálu to co jsi uvedl:
paja@paja-System-Product-Name ~ $ xrandr --newmode "1920x1080_60.00"
xrandr: failed to parse '1920x1080_60.00' as a mode specification
Try 'xrandr --help' for more information.
paja@paja-System-Product-Name ~ $ xrandr --addmode CRT2 1920x1080_60.00
xrandr: cannot find output "CRT2"
paja@paja-System-Product-Name ~ $ ode:
Příkaz 'ode:' nebyl nalezen. Měli jste na mysli:
Příkaz 'ode' z balíku 'plotutils' (universe)
ode:: příkaz nebyl nalezen
paja@paja-System-Product-Name ~ $ cvt 1920 1080 60
# 1920x1080 59.96 Hz (CVT 2.07M9) hsync: 67.16 kHz; pclk: 173.00 MHz
Modeline "1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsync
paja@paja-System-Product-Name ~ $ xrandr --newmode "1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsync
paja@paja-System-Product-Name ~ $ xrandr --addmode VGA0 1920x1080_60.00
xrandr: cannot find output "VGA0"
paja@paja-System-Product-Name ~ $ xrandr --output VGA0 --mode 1920x1080_60.00
warning: output VGA0 not found; ignoring

3. Připadám si jako pitomec..přitom jsem si vždy ve windows poradil sám a nebo s googlem :)

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1749
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Problém s online přehráváním filmů

#19 Příspěvek od menom » 04 bře 2018, 02:24

Tomas83 píše:
03 bře 2018, 18:54
Souhlasím s tím že je to malé rozlišení ale já nemám tucha jak to rozlišení změnit ..... linux není schopen rozpoznat můj monitor a program NVIDIA X Server Seting mi větší rozlišení není schopen nabídnout a to i přes aktualizované ovladače grafické karty
Vypada to ze ovladac je spravny, ale zle detekuje monitor.
segfault píše:Není monitor náhodou napojen na starý analogový D-Sub? Jestli ano, tak by to chtělo správně utáhnout kabeláž. Toto dělají špatně doléhající kontakty posílající EDID informace z monitoru do GK.
Tomas83 píše:výpis z terminálu...
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1152 x 864, maximum 16384 x 16384
DVI-I-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-0 connected primary 1152x864+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
1024x768 60.0 +
1360x768 60.0 59.8
koudy píše:Tady je xrandr:
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1152 x 864, maximum 16384 x 16384
DVI-I-0 connected primary 1152x864+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
1024x768 60.0 +
1360x768 60.0 59.8
Porovnanim tychto dvoch pripadov chcem povedat, ze ovladac nevidi moznost na vetsi rozliseni podobne ako pisal koudy v tom odkaze.
Kukni tu:
viewtopic.php?f=16&t=654&p=4359&hilit=EDID#p4359
Este je tam stranka cislo 3.
A tu:
viewtopic.php?f=18&t=668


.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2175
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Problém s online přehráváním filmů

#20 Příspěvek od juhele2014 » 04 bře 2018, 08:34

Někdy se musí sejít víc věcí najednou, aby si to sedlo. Kernel, ovladače, a LM bez abgrejdu. Když jsem prvně spustil (na původním PC) LM 18.x mate + nvidia 9600, tak to šlo. Po pár dnech jsem nabral abgrejdy a byl problém. Změnil jsem jádro, a taky problém. Je to asi běh na delší trať. Asi bych prubnul tohle: pomocí util. GRML https://www.linux-mint-czech.cz/2015/06 ... eho-disku/ bych butoval jednoduše jiné verze LM, a třeba se to čapne ...

Odpovědět