Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Handbrake nenačte titulky

#1 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 12:46

Používám Handbrake na konverzi do h265 mp4 a v LM mám problém - Handbrake mi ve videu neukáže žádné titulky. Je to evidentně nějaké chyba buď v Linuxovém Handbrake nebo přímo v Mintu, protože stejná verze na Macu i ve Windows funguje naprosto normálně. Nevíte jak to spravit prosím?

A ještě jedna věc s Handbrake, dá se nějak doplnit podpora HE-AAC? Ve Windows ji mám doplněnou díky zkompilovanému Handbrake v Ubuntu ve virtuálu, Mac ji umí nativně, jak to dostanu do Linuxu? Oficiálně to totiž kromě Macu nikde nejde.

Díky

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#2 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 13:24

Používám Handbrake na konverzi do h265 mp4 a v LM mám problém - Handbrake mi ve videu neukáže žádné titulky.
Vo výslednom videu či zo zdroja? Ja s tým v Archu problém nemám. Ako tie titulky pridávaš?
A ještě jedna věc s Handbrake, dá se nějak doplnit podpora HE-AAC? Ve Windows ji mám doplněnou díky zkompilovanému Handbrake v Ubuntu ve virtuálu, Mac ji umí nativně, jak to dostanu do Linuxu? Oficiálně to totiž kromě Macu nikde nejde.
Pokiaľ viem, tak HB nepodporuje externé enkódery. (V minulosti tomu tak bolo). Skús iný formát alebo si vyhľadaj program na prevod.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#3 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 13:32

Ze zdroje, mám zdroj třeba v mkv kde je anglický a český jazyk, anglické, české a české forced titulky. Ve Windows a na Macu normálně vidím všechny tři titulky a můžu si vybrat které tam budou, které ne a které budou default případně můžu třeba vybrané titulky vpálit do obrazu. V LM nevidím žádné titulky a jediná možnost je vybrat externí, což není řešení.

HE-AAC není externí, ale interní, na Macu je normálně zabudovaný. Pro Windows jsem ho tam dostala z Linuxového Handbrake (zkusím najít návod podle kterého jsem to dělala). Jiný formát je samozřejmě možnost, je to AAC, ale proč používat obyčejné AAC když HE-AAC má stejnou kvalitu při třetinovém nastavení? A proč bych v tom případě měla převádět v LM když ve Windows to dělá to co chci? Stopa v AAC má třeba 600 MB, v HE-AAC má třeba jen 100 MB a rozdíl v kvalitě je nerozeznatelný.

Jiný program na převod používat nebudu, používám Handbrake více než deset let, nechci si zvykat na nic jiného. Pokud je chyba v LM, tak se chyba musí opravit, ale tím stylem že Handbrake začne normálně fungovat, ne že budu hledat něco jiného. Takže klidně použiju mnohem méně efektivní AAC pokud to jinak nejde, ale prostě potřebuju ty titulky.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 13:41

Aj cez:

Kód: Vybrat vše

Titulky --> Track List --> Pridať
HE-AAC není externí, ale interní, na Macu je normálně zabudovaný. Pro Windows jsem ho tam dostala z Linuxového Handbrake (zkusím najít návod podle kterého jsem to dělala). Jiný formát je samozřejmě možnost, je to AAC, ale proč používat obyčejné AAC když HE-AAC má stejnou kvalitu při třetinovém nastavení? A proč bych v tom případě měla převádět v LM když ve Windows to dělá to co chci? Stopa v AAC má třeba 600 MB, v HE-AAC má třeba jen 100 MB a rozdíl v kvalitě je nerozeznatelný.
Prečo prevádzať? Pretože ten formát chceš.
Nájdi si ten návod, ja sa tomuto viac venovať nebudem.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#5 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 13:49

Tak napiš rovnou že nevíš co s tím. Každopádně díky.

Jinak ten návod je pro WINDOWS, copak opravdu slováci už nerozumí česky?

Mimochodem, tím jak přidat titulky myslíš tohle? ->

Obrázek

Obávám se, že tam nevidím žádné z těch tří titulků, které ve zdrojovém souboru jsou, prostě Handbrake v Mintu neumí zobrazit titulky ve zdrojovém souboru (nevím jestli jen mkv nebo i v jiných) a já bych to ráda vyřešila.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#6 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 13:54

Ak by si používala Arch, tak by pre HE-AAC bolo riešenie. :D
https://aur.archlinux.org/packages/handbrake-fdkaac/
Jinak ten návod je pro WINDOWS, copak opravdu slováci už nerozumí česky?
(zkusím najít návod podle kterého jsem to dělala)
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 07 srp 2018, 14:01, celkem upraveno 2 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#7 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 13:56

No můžu to zkusit :-) Jak moc je Arch odlišný od Ubuntu, Mintu, OpenSUSE? Je tam možné použít KDE, které si vyberu hned při instalaci? Pokud ano, jdu do toho :-D Stejně nemám co ztratit, Mint mi moc nevyhovuje, jeho prostředí je ošklivé...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#8 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 14:09

Arch je úplne iné distro. Môžeš tam mať prostredie, aké chceš. Oficiálne sú v pohode nainštalovateľné (KDE je medzi nimi). Neoficiálne môžu robiť problémy. Inštaluje sa cez príkazový riadok. Ale existuje distribúcia Antergos, ktorá má grafický inštalátor aj s KDE.
Ale pozerala som, ten balíček je len skompilovaný s podporu fdk: https://aur.archlinux.org/cgit/aur.git/ ... ake-fdkaac
A FDK je toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Fraunhofer_FDK_AAC
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3032
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Handbrake nenačte titulky

#9 Příspěvek od redhawk » 07 srp 2018, 16:08

Abby píše:
07 srp 2018, 12:46
Používám Handbrake na konverzi do h265 mp4 a v LM mám problém - Handbrake mi ve videu neukáže žádné titulky. Je to evidentně nějaké chyba buď v Linuxovém Handbrake nebo přímo v Mintu, protože stejná verze na Macu i ve Windows funguje naprosto normálně. Nevíte jak to spravit prosím?
pri ripovani ich nestiahne?
je nejaka chyba v handbrake activity-logu?

Kód: Vybrat vše

$(HOME)/.config/ghb
Abby píše:
07 srp 2018, 12:46
A ještě jedna věc s Handbrake, dá se nějak doplnit podpora HE-AAC?
HE-AAC je podporovane iba na MacOSX
Na windows a linux iba AAC cez ffmpeg
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#10 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 16:50

lombardo1981 píše:
07 srp 2018, 14:09
Arch je úplne iné distro. Môžeš tam mať prostredie, aké chceš. Oficiálne sú v pohode nainštalovateľné (KDE je medzi nimi). Neoficiálne môžu robiť problémy. Inštaluje sa cez príkazový riadok. Ale existuje distribúcia Antergos, ktorá má grafický inštalátor aj s KDE.
Ale pozerala som, ten balíček je len skompilovaný s podporu fdk: https://aur.archlinux.org/cgit/aur.git/ ... ake-fdkaac
A FDK je toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Fraunhofer_FDK_AAC
Tak to se obávám že nemám šanci...
redhawk píše:
07 srp 2018, 16:08
pri ripovani ich nestiahne?
je nejaka chyba v handbrake activity-logu?

Kód: Vybrat vše

$(HOME)/.config/ghb
Chyba tam právě žádná není. Nerozumím jak myslíš to při ripování je nestáhne. Ony tam titulky totiž vůbec nejsou zobrazené i když ve zdrojovém souboru jsou a nic neripuju, zdrojem je soubor *.mkv, kde je anglická a česká zvuková stopa a anglické, české a české forced titulky. A já to chci udělat tak, že zůstane jen česká zvuková stopa a české forced titulky budou vpálené natvrdo do obrazu. Ale ono mi to neumožní protože ty titulky nejde nijak přidat.
redhawk píše:
07 srp 2018, 16:08
HE-AAC je podporovane iba na MacOSX
Na windows a linux iba AAC cez ffmpeg
Co se týče toho HE-AAC, opravdu to je pouze v macOS? Do Windows jsem si to totiž doplnila s pomocí docela šíleného návodu a kompilace ve virtualizovaném Ubuntu a teď jsem zjistila, že v OpenSUSE Tumbleweed je to předinstalované., viz screenshot. Jenže titulky také nejdou, prostě jako by v tom zdrojovém souboru žádné nebyly, umožní to jen načíst externí titulky v srt např.

Obrázek

Odpovědět