Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#11 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 17:08

neviem o tom ze by niekto he-aac enkoder mal
Ale je mozne ze je cosi podobne ako fhgaac alebo fdkaac kodek ale s nim nemam skusenosti. Do AAC nerobim
Ja ho práve mám. :D
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#12 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 17:13

lombardo1981 píše:
07 srp 2018, 17:08
neviem o tom ze by niekto he-aac enkoder mal
Ale je mozne ze je cosi podobne ako fhgaac alebo fdkaac kodek ale s nim nemam skusenosti. Do AAC nerobim
Ja ho práve mám. :D
Já už taky :-D

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#13 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 17:20

redhawk píše:
07 srp 2018, 17:03

robilo mi Handbrake obcas tiez problemy tak som presiel na Hybrid
Ten Hybrid, jak ho mám normálně nainstalovat? Stáhla jsem archív, rozbalila a objevil se soubor Hybrid. Poklepala jsem na něj a on se spustil, řeklo to nějakou chybu a pak to pokračovalo. Vybrala jsem soubor na konverzi, pak to řeklo asi tak milion chyb a tím to skončilo, ani jsem ty chyby všechny nečetla, bylo jich fakt hrozně moc. Takže nějaký jednoduchý způsob jako třeba přidat repozitář nebo stáhnout rpm by nebyl? Ale stejně bych spíš radši zprovoznila ten Handbrake, jsem na něj zvyklá, používám ho přes deset let a na všech systémech je stejný.

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#14 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 17:44

Díky, ale stejně bych radši vyřešila ten Handbrake, je totiž pro mě lepší, nechci se učit nový program, navíc na třech systémech...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#15 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 18:10

A tie titulky nenačíta zo všetkých súborov? Pretože HandBrake podporuje tieto formáty:
HandBrake can read subtitles from the following sources:
From DVD’s – Either embedded VOBSUB or CC tracks.
From Bluray - PGS Subtitles.
User supplied SRT files.
Embedded SSA/SRT/CC within files (such as mkv or mp4)
Že či náhodou tie titulky nie sú vo formáte sup.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#16 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 18:27

To nevím, mám teď na převod jeden film, který nicméně na Macu i ve Windows jde převést normálně včetně titulků, takže chyba je pouze v Linuxu. Jde mi o to, že Mac na to je pomalejší než PC a spouštět Windows kvůli konverzi znamená, že bych mohla v těch Windows klidně zůstat a nemusela bych řešit Linux. Jenže mě Windows 10 prostě vadí a macOS na PC nejde jen tak lehce dostat, navíc mi v něm nefunguje zvuk a síť (ALC 1220 a Aquantia 5 Gb). Windows mám jen na hry a Linux chci na to ostatní (stejně většinu práce dělám na Macu tak nepotřebuji nic extra důležitého, iPhone je připojený k Macu, kancelář je iWorks na Macu, videa nahraná iPhonem zpracovávám v iMovie, fotky jsou ve Photos.app a takhle bych mohla pokračovat, PC je primárně herní a multimediální, Windows 10 na hry a Linux na ten zbytek. A poté co jsem nainstalovala OpenSUSE Tumbleweed tak mi funguje všechno kromě těch titulků v Handbrake, které ale nefungují ani v Mintu. No a ty CUDA výpočty, ale to snad taky nějak vyřeším, Nvidia ovladače mám, ale Boinc nedetekuje GPU).

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#17 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 18:32

Eventuálne, ak sú české a v srt, tak tam aj tak boli pridané. Skús ich stiahnuť zo známeho servera a pridať ich ako externé.
Pretože ja naozaj nemám problém s pridávaním a rozoznávaním titulkov. Nikdy som nemala. Ani s VOB, ani s PSG.
Na zistenie, aké titulky tam sú, slúži mkvtoolnix-gui.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#18 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 19:22

Jestli to pomůže tak v tom souboru jsou následující stopy:

Obrázek

A handbrake to vidí takhle:

zvuk:
Obrázek

titulky:

Obrázek

Doufám že to je pochopitelné. Zkusím udělat ten samý screenshot ve Windows pro porovnání, ale ten dodám až později, teď nemůžu ještě chvíli restartovat.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#19 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 19:31

Sú tam srt titulky, ktoré boli stiahnuté z titulkového servera a pridané. Skús ich odtiaľ stiahnuť a pridať ako externé. Vložené titulky nevidí. A skús vyskúšať aj iný súbor, či je to globálne alebo sa to týka len tohto súboru. To, že sú titulky vynútené (forced), nevadí.
Riešenie problému to síce nie je, ale obchádzka, ktorá sa dá využiť. :D
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#20 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 19:33

Nemám nejmenší tušení odkud to stáhnout aby to sedělo. Konkrétně v tomto filmu jsou titulky z blu-ray, nejsou odnikud stažené, u těch ostatních nevím. Navíc to není řešení, ve Windows a na Macu to prostě funguje. Jinak kromě toho jednoho filmu jsem teď zkoušela sedm dalších a ani u jednoho to titulky nevidí, je to u všech chyba filmu? I tehdy, když jsem již dříve provedla konverzi ve Windows a titulky mám správně vybrané? Já si nemyslím že chyba je ve filmech, chyba je někde v Linuxu a/nebo v Handbrake pro Linux, protože Windows ani macOS to nepostihuje.

Odpovědět