Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#21 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 19:41

Titulky vo formáte srt sú buď ripnuté zo zdroja a pridané pomocou mkvtoolnix do súboru, alebo sú preložené a opäť pridané.
Chyba je potom u teba alebo v LM. Skôr podľa mňa u teba. Nie v linuxe globálne. Pretože u mňa tie titulky sú viditeľné.
titulky.jpg
Neviem, či smiem poslať odkaz, tak ti pošlem správu na titulky, ktoré k tejto verzii sedia.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#22 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 19:49

Jak jsem už psala několikrát, mám momentálně nainstalovaný OpenSUSE Tumbleweed, protože v Mintu bylo hodně problémů od instalace až po drobnosti typu natural scrolling, v OS kromě těch titulků v HB funguje všechno. Takže je chyba minimálně v těchto dvou distribucích. A opakuji, ve Windows a macOS je to v pořádku, v Linuxu mi HB neukazuje titulky v žádném filmu. Co máš všechno k HB nainstalované? Nemyslím si že by něco chybělo ale náhoda je blbec jak se říká.

Mimochodem, díky za odkaz na titulky, ale já potřebuji forced, tedy překlad nenadabovaných částí. Nejde ti poslat zpráva tak to musím napsat tady.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#23 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 19:55

Stále si myslím, že je chyba u teba. Ale v pohode. Pretože by sa ľudia museli húfne sťažovať. A ja som také niečo brúzdaním po nete nenašla. Stiahni si Antergos (Arch-based distribúciu) s grafickým inštalátorom a v Live vyskúšaj. Ak nebude fungovať, chyba je u teba.
Na extrahovanie titulkov slúži mkvextract.

Alebo v termináli:
Zistenie, ktorá stopa sú požadované titulky:

Kód: Vybrat vše

mkvmerge -i movie.mkv
Extrahovanie titulkov:

Kód: Vybrat vše

mkvextract tracks movie.mkv 2:movie.srt
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#24 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:04

Zkusím, ale stejně si nemyslím že je chyba u mě. Nefunguje to ve dvou linuxových distribucích a pro změnu to funguje ve dvou jiných operačních systémech.
Přinejhorším to vyextrahuju a vložím zpět, ale je to drbání levou nohou za pravým uchem. Prostě to musí fungovat a já bych ráda přišla na to jak to zprovoznit.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#25 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 20:11

A spoločným menovateľom tých dvoch distribúcií si ty.
Tak skús to riešenie hľadať na nete.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#26 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:33

Nezlob se na mě, ale nevěřím tomu, že je chyba u mě. Spíš by možná stálo za úvahu kdyby někdo, kdo třeba HB vůbec nepoužívá si ho nainstaloval, stáhl si nějaký film v mkv který obsahuje titulky a zkusil jestli se mu titulky zobrazí. Dokud tohle někdo neudělá tak je to slovo proti slovu a já věřím tomu svému, protože opakuji po kdovíkolikáté, ve Windows a v macOS je to v pořádku (a také jsem společným jmenovatelem obou OS), ostatně viz screenshot ->
Mimochodem na netu jsem hledala, našla jsem že tento problém existuje, ale řešení problému pro Ubuntu z roku 2008 a pak z roku 2011 mi moc nepomůže. Každopádně Google dal asi tak deset milionů odpovědí, na prvních dvou stránkách jsou staré nepoužitelné informace.

Obrázek

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#27 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 20:35

Tak hľadaj ďalej. :D
Ja som s tebou iba strácala svoj drahocenný čas. U mňa to funguje, tým to pre mňa hasne. ;)
Návrhy si dostala.
A inak. Tá chyba u teba podľa mňa práve súvisí so HW, ktorý máš.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#28 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:41

Aha, takže chyba je v HW i přesto že ve Windows na tom stejném HW to funguje. Ach ta logika... A chyba je u mě, protože tobě to funguje. Opět, obdivuji tvou logiku :-)
Uvidíme jestli to vyzkouší někdo další, jestli bude mít stejný problém (o čemž nepochybuji) nebo mu to bude okamžitě po instalaci HB fungovat (čemuž nevěřím).

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#29 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 20:48

Linux nie je Windows. To by si už ľudia mali konečne zapamätať. :D
A áno. Mám iný stroj. 2x Acer a 1x Asus. HandBrake funguje. Tatko má Lenovo, HandBrake funguje. ;)
A ak veríš svoju úsudku, prečo nevyskúšaš Antergos? Možno tam to fungovať bude. ;)

EDIT: Matka má skladačku (AMD procesor, nvidia karta), Handrake funguje.

Ja mám 2x Arch Linux a 1x AchLabs.
Rodičia majú Antergos.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#30 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 21:11

Vyzkouším. Omluvíš se mi až zjistíme že to nefunguje? Ono to totiž může (a s největší pravděpodobností je) něčím, co ty máš nainstalované a já ne. A ano, vím že Linux není Windows, o to tu ale vůbec nejde. Znovu opakuji, že na macOS to funguje také normálně a to opravdu není žádný levný šunt ale MacBook Pro za 45.000 Kč. Ostatně moje PC taky není žádný levný šunt, jen základní deska stála 7.000 Kč (mě teda ne, já ji měla podstatně levnější ale na tom nezáleží). Jinak Handbrake mi také funguje a v OpenSUSE obsahuje i požadovaný kodek HE-AAC, který v Mintu nebyl. Kdybych nepotřebovala titulky, je všechno v pořádku. Ale titulky potřebuju a ty prostě nefungují. Takže opakuji:

Může někdo kdo nepoužívá Handbrake ho nainstalovat, stáhnout film v MKV, který má vložené alespoň jedny titulky, ověřit spuštěním že tam jsou a fungují a zjistit, jestli mu to v Handbrake načte titulky k dalšímu zpracování? Děkuji

Odpovědět