Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#31 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:41

Aha, takže chyba je v HW i přesto že ve Windows na tom stejném HW to funguje. Ach ta logika... A chyba je u mě, protože tobě to funguje. Opět, obdivuji tvou logiku :-)
Uvidíme jestli to vyzkouší někdo další, jestli bude mít stejný problém (o čemž nepochybuji) nebo mu to bude okamžitě po instalaci HB fungovat (čemuž nevěřím).

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#32 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 20:48

Linux nie je Windows. To by si už ľudia mali konečne zapamätať. :D
A áno. Mám iný stroj. 2x Acer a 1x Asus. HandBrake funguje. Tatko má Lenovo, HandBrake funguje. ;)
A ak veríš svoju úsudku, prečo nevyskúšaš Antergos? Možno tam to fungovať bude. ;)

EDIT: Matka má skladačku (AMD procesor, nvidia karta), Handrake funguje.

Ja mám 2x Arch Linux a 1x AchLabs.
Rodičia majú Antergos.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#33 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 21:11

Vyzkouším. Omluvíš se mi až zjistíme že to nefunguje? Ono to totiž může (a s největší pravděpodobností je) něčím, co ty máš nainstalované a já ne. A ano, vím že Linux není Windows, o to tu ale vůbec nejde. Znovu opakuji, že na macOS to funguje také normálně a to opravdu není žádný levný šunt ale MacBook Pro za 45.000 Kč. Ostatně moje PC taky není žádný levný šunt, jen základní deska stála 7.000 Kč (mě teda ne, já ji měla podstatně levnější ale na tom nezáleží). Jinak Handbrake mi také funguje a v OpenSUSE obsahuje i požadovaný kodek HE-AAC, který v Mintu nebyl. Kdybych nepotřebovala titulky, je všechno v pořádku. Ale titulky potřebuju a ty prostě nefungují. Takže opakuji:

Může někdo kdo nepoužívá Handbrake ho nainstalovat, stáhnout film v MKV, který má vložené alespoň jedny titulky, ověřit spuštěním že tam jsou a fungují a zjistit, jestli mu to v Handbrake načte titulky k dalšímu zpracování? Děkuji

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#34 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 21:19

Ja nemám dôvod sa ti ospravedlňovať, keď nebude fungovať. Pretože to potvrdí moje domnienky. Tri distrá už nie sú náhoda. Vlastne ani dva nie. A ak to bude fungovať, pre teba len dobre.
V ArchLinuxe sa inštaluje iba HandBrake, pretože závislosti sú už nainštalované. Tu sa môžeš pozrie na závislosti.
A ani OS X nie je Linux.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#35 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 22:02

Správně, OS X není Linux, OS X stejně jako dnes správně macOS vychází z BSD, ale spoustu věcí mají společného. Jinak OS X to už pár let není, konkrétně od vydání El Capitan.
Tvé domněnky to nepotvrdí, protože prostě chyba je někde v Mintu/OpenSUSE a/nebo Handbrake. Teď jsem přišla od kamarádky, má notebook HP s AMD APU a na něm nainstalovaný OpenSUSE Tumbleweed. Ať se ti to líbí nebo ne, Handbrake u ní titulky nezobrazí, zkoušely jsme jak můj soubor tak stažený z internetu. Takže mým PC to není, protože moje PC je Intel+Nvidia, to její HP je AMD+Radeon a nemají spolu absolutně nic společného. Co řekneš na tohle? Stále budeš tvrdit jako zaseknutý kolovrátek smyšlenku že je chyba u mě? Zítra to ověřím ještě na dvou počítačích které také jedou na Linuxu (Ubuntu 18.04 a Fedora).

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#36 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 22:14

Ale áno potvrdí. Ak by bola chyba výlučne v HandBrake, nefungovalo by to nikde a u nikoho. Vždy musí ísť o kombináciu faktorov. A toto sa ti snažím vysvetliť. Prečo to potom u mňa to funguje? A na 4 počítačoch? Dokonca na 5 (mám záložný a neaktualizovaný Arch-Windows).
Týmto táto diskusia pre mňa končí. Rady si dostala (jednou z nich je vyskúšať Antergos), ale nemáš záujem.
Ak ti to vadí, hľadaj si riešenie alebo používaj OS, kde to funguje.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#37 Příspěvek od lombardo1981 » 07 srp 2018, 22:45

Stiahla som LM19 a v Live vyskúšala HB. Vložené titulky to nenačítalo. Takže, ak chceš, aby to fungovalo (aspoň nejaká pravdepodobnosť), vyskúšaj Arch alebo distribúciu na ňom postavenú. To je posledná rada, ktorú odo mňa dostaneš. Ber, alebo nechaj tak.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#38 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 10:57

No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)

Snímka z LiveUSB (LM19 Xfce):
LM19 a HandBrake.png
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 693
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Handbrake nenačte titulky

#39 Příspěvek od Ventero1 » 08 srp 2018, 13:01

Takze to vypada, ze v oficialnich repech urcitych dister je nejaka sprasena, beta ci co takeho verze handbrake ...
... to by ovsem na prvni dobrou napadlo malokoho ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 546
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#40 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 13:16

Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch. Nakoľko som z minulosti vedela, že deb verzia je oklieštená. Pred tými troma rokmi tam dokonca nebola podpora ani pre mp4 (kvôli licencii u libmp4v2). Ako je to u iných distribúcii, pri ktorých to zobrazenie titulkov nefunguje z oficiálnych repozitárov, netuším.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Odpovědět