Stránka 4 z 7

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 07 srp 2018, 21:19
od lombardo1981
Ja nemám dôvod sa ti ospravedlňovať, keď nebude fungovať. Pretože to potvrdí moje domnienky. Tri distrá už nie sú náhoda. Vlastne ani dva nie. A ak to bude fungovať, pre teba len dobre.
V ArchLinuxe sa inštaluje iba HandBrake, pretože závislosti sú už nainštalované. Tu sa môžeš pozrie na závislosti.
A ani OS X nie je Linux.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 07 srp 2018, 22:02
od Abby
Správně, OS X není Linux, OS X stejně jako dnes správně macOS vychází z BSD, ale spoustu věcí mají společného. Jinak OS X to už pár let není, konkrétně od vydání El Capitan.
Tvé domněnky to nepotvrdí, protože prostě chyba je někde v Mintu/OpenSUSE a/nebo Handbrake. Teď jsem přišla od kamarádky, má notebook HP s AMD APU a na něm nainstalovaný OpenSUSE Tumbleweed. Ať se ti to líbí nebo ne, Handbrake u ní titulky nezobrazí, zkoušely jsme jak můj soubor tak stažený z internetu. Takže mým PC to není, protože moje PC je Intel+Nvidia, to její HP je AMD+Radeon a nemají spolu absolutně nic společného. Co řekneš na tohle? Stále budeš tvrdit jako zaseknutý kolovrátek smyšlenku že je chyba u mě? Zítra to ověřím ještě na dvou počítačích které také jedou na Linuxu (Ubuntu 18.04 a Fedora).

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 07 srp 2018, 22:14
od lombardo1981
Ale áno potvrdí. Ak by bola chyba výlučne v HandBrake, nefungovalo by to nikde a u nikoho. Vždy musí ísť o kombináciu faktorov. A toto sa ti snažím vysvetliť. Prečo to potom u mňa to funguje? A na 4 počítačoch? Dokonca na 5 (mám záložný a neaktualizovaný Arch-Windows).
Týmto táto diskusia pre mňa končí. Rady si dostala (jednou z nich je vyskúšať Antergos), ale nemáš záujem.
Ak ti to vadí, hľadaj si riešenie alebo používaj OS, kde to funguje.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 07 srp 2018, 22:45
od lombardo1981
Stiahla som LM19 a v Live vyskúšala HB. Vložené titulky to nenačítalo. Takže, ak chceš, aby to fungovalo (aspoň nejaká pravdepodobnosť), vyskúšaj Arch alebo distribúciu na ňom postavenú. To je posledná rada, ktorú odo mňa dostaneš. Ber, alebo nechaj tak.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 10:57
od lombardo1981
No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)

Snímka z LiveUSB (LM19 Xfce):
LM19 a HandBrake.png

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 13:01
od Ventero1
Takze to vypada, ze v oficialnich repech urcitych dister je nejaka sprasena, beta ci co takeho verze handbrake ...
... to by ovsem na prvni dobrou napadlo malokoho ...

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 13:16
od lombardo1981
Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch. Nakoľko som z minulosti vedela, že deb verzia je oklieštená. Pred tými troma rokmi tam dokonca nebola podpora ani pre mp4 (kvôli licencii u libmp4v2). Ako je to u iných distribúcii, pri ktorých to zobrazenie titulkov nefunguje z oficiálnych repozitárov, netuším.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 13:42
od Abby
Na radu Sešívaného z Fedory jsem nainstalovala HandBrake z FlatPaku a ať se ti to Lombardo líbí nebo ne, titulky se zobrazují a dá se s nimi normálně pracovat, viz screenshot. Takže je chyba v mém HW nebo v distribuci jak jsem tvrdila od začátku?

Obrázek

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 13:47
od Abby
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 13:16
Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch.
Z čeho bych asi tak měla instalovat? Všichni kteří vyzdvihují Linux dávají jako jeden z důvodů to, že programy jsou všechny na jednom místě v repozitáři. Fakt mě nenapadlo instalovat odjinud, teprve Sešívaný z Fedory mi poradil instalovat přímo od zdroje přes FlatPak což zafungovalo (ovšem pro změnu tam není HE-AAC, ale to snad nějak taky vyřeším a přinejhorším prostě bude film o pár MB větší, s 32 TB na NASu mě to příliš trápit nemusí).
Každopádně díky za snahu, jen bych pro příště lombardo prosila trochu méně arogance a více empatie, děkuji. Jak je vidět to že to funguje tobě nemusí nutně znamenat že to funguje všem. Každopádně děkuji.
Třeba taky jednou budu potřebné postupy vědět z hlavy a budu Linux ovládat jako macOS nebo přinejhorším jako Windows :-)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 08 srp 2018, 13:49
od lombardo1981
Chyba bola v tom, že si v LM inštalovala z oficiálnych repozitárov a nie z PPA, ako som si myslela.
Takže, áno chyba pri LM bola u teba. Len nie taká, ako som predpokladala (nakoľko som myslela, že si použila PPA).

Pri Fedore nebol problém.
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 10:57
No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)