Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#41 Příspěvek od Abby » 08 srp 2018, 13:42

Na radu Sešívaného z Fedory jsem nainstalovala HandBrake z FlatPaku a ať se ti to Lombardo líbí nebo ne, titulky se zobrazují a dá se s nimi normálně pracovat, viz screenshot. Takže je chyba v mém HW nebo v distribuci jak jsem tvrdila od začátku?

Obrázek

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#42 Příspěvek od Abby » 08 srp 2018, 13:47

lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 13:16
Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch.
Z čeho bych asi tak měla instalovat? Všichni kteří vyzdvihují Linux dávají jako jeden z důvodů to, že programy jsou všechny na jednom místě v repozitáři. Fakt mě nenapadlo instalovat odjinud, teprve Sešívaný z Fedory mi poradil instalovat přímo od zdroje přes FlatPak což zafungovalo (ovšem pro změnu tam není HE-AAC, ale to snad nějak taky vyřeším a přinejhorším prostě bude film o pár MB větší, s 32 TB na NASu mě to příliš trápit nemusí).
Každopádně díky za snahu, jen bych pro příště lombardo prosila trochu méně arogance a více empatie, děkuji. Jak je vidět to že to funguje tobě nemusí nutně znamenat že to funguje všem. Každopádně děkuji.
Třeba taky jednou budu potřebné postupy vědět z hlavy a budu Linux ovládat jako macOS nebo přinejhorším jako Windows :-)
Naposledy upravil(a) Abby dne 08 srp 2018, 13:52, celkem upraveno 1 x.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#43 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 13:49

Chyba bola v tom, že si v LM inštalovala z oficiálnych repozitárov a nie z PPA, ako som si myslela.
Takže, áno chyba pri LM bola u teba. Len nie taká, ako som predpokladala (nakoľko som myslela, že si použila PPA).

Pri Fedore nebol problém.
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 10:57
No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#44 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 13:53

Abby píše:
08 srp 2018, 13:47
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 13:16
Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch.
Z čeho bych asi tak měla instalovat? Všichni kteří vyzdvihují Linux dávají jako jeden z důvodů to, že programy jsou všechny na jednom místě v repozitáři. Fakt mě nenapadlo instalovat odjinud, teprve Sešívaný z Fedory mi poradil instalovat přímo od zdroje přes FlatPak což zafungovalo (ovšem pro změnu tam není HE-AAC, ale to snad nějak taky vyřeším a přinejhorším prostě bude film o pár MB větší, s 32 TB na NASu mě to příliš trápit nemusí).
Každopádně díky za snahu, jen bych pro příště lombardo prosila trochu méně arogance a více empatie, děkuji. Jak je vidět to že to funguje tobě nemusí nutně znamenat že to funguje všem. Každopádně děkuji.
Viď celá moja odopveď.
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 13:16
Mňa zase pri tejto téme ani nenapadlo, že chyba je v tom, že inštalovala z oficiálnych repozitároch. Nakoľko som z minulosti vedela, že deb verzia je oklieštená. Pred tými troma rokmi tam dokonca nebola podpora ani pre mp4 (kvôli licencii u libmp4v2). Ako je to u iných distribúcii, pri ktorých to zobrazenie titulkov nefunguje z oficiálnych repozitárov, netuším.
HE-AAC aj "titulky" sú v Arch Linuxe: https://aur.archlinux.org/packages/handbrake-fdkaac/
Plus, ak nechceš Arch, tak môžeš skompilovať zdroják s povoleným fdk.

Tú aroganciu a uštipačnosť si si tiež neodpustila. Nemáš, mi čo vyčítať.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#45 Příspěvek od Abby » 08 srp 2018, 14:00

On mi nikdo neřekl že nemám instalovat přes oficiální repozitář. Ne každý je odborník a i když já třeba nějaké minimální znalosti mám tak jsem Linux nikdy nepoužívala dlouhodobě protože se vždycky našlo něco co mi to znemožnilo (naposledy třeba to, že mi nefungovala zvukovka Sound Blaster Z a integrovaná šla pouze v režimu stereo a nešla trvale přepnout na 5.1). Teď mi z HW kupodivu funguje všechno a těch pár drobností se snad bude dát vyřešit (vlastně už jen dvě - CUDA výpočty v Boinc a HE-AAC v HandBrake přičemž to druhé není až tak must have).

Také jsem zjistila, že ve Fedoře není problém, tam stačilo jen přidat RPM Fusion a fungovalo to. No jo, holt nejsem odborník. Třeba se to časem změní, ale prostě teď jsem začátečník který si to umí nainstalovat, s některými věcmi si poradí, ale jakmile přijde větší problém tak jsem v koncích. Třeba časem budu Linux ovládat jako macOS na kterém funguju od roku 1994 od ani nevím už jaké verze macOS, tuším že to byl snad System 7 :-)

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#46 Příspěvek od Abby » 08 srp 2018, 14:03

lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 13:53

HE-AAC aj "titulky" sú v Arch Linuxe: https://aur.archlinux.org/packages/handbrake-fdkaac/
Plus, ak nechceš Arch, tak môžeš skompilovať zdroják s povoleným fdk.

Tú aroganciu a uštipačnosť si si tiež neodpustila. Nemáš, mi čo vyčítať.
Já ti nic nevyčítám, jen podotýkám že je evidentní že chyba opravdu nebyla u mě, zvláště když mi nikdo neřekl že nemám instalovat z oficiálního repozitáře (což je jeden z důvodů co uvádějí linuxáři jako výhodu).

Arch opravdu instalovat teď nebudu, ale děkuji za nabídku. Ale když jsem si pročetla jejich stránku tak bych neměla šanci se v tom zorientovat. A co se týče kompilace, no, uvidíme, pokud mi někdo poradí jak a co přesně mám udělat tak se to třeba podaří. Ale potřebuju na to postup step by step, doslova polopatě.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#47 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 14:08

Nemusíš inštalovať zrovna Arch. Existuje Antergos, čo je Arch-based distribúcia s grafickým inštalátorom a fungujúca out-of-the-box. Pri inštalácii si môžeš zvoliť aj KDE.
Antergos: https://antergos.com/

V základnej inštalácii obsahuje Pamac, čo je Synaptic pre Arch. Len v jeho nastaveniach je potrebné povoliť AUR. A potom stačí len vyhľadať a nainštalovať klikaním. Len to chvíľu trvá, pretože sa ten balíček automaticky kompiluje.
Tá automatická kompilácia prebieha vďaka skriptu, ktorý sa volá PKGBUILD: https://aur.archlinux.org/cgit/aur.git/ ... ake-fdkaac
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#48 Příspěvek od lombardo1981 » 08 srp 2018, 15:18

Len aby si sa toho Antergos nezľakla (že je to Arch-based), tak tu je postup aj s obrázkami: https://antergos.com/wiki/install/insta ... ntergos-2/
Ide o grafickú inštaláciu ako ju človek poznám z LM. Len vyzerá trochu inak.
Po inštalácii funguje všetko normálne... tlačiareň, skener (HP a Samsung). Odporúčam aj nainštalovať LTS jadro. Je stabilnejšie.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#49 Příspěvek od Abby » 08 srp 2018, 18:39

Děkuji, vypadá to dost složitě, ale vyzkouším to i když tedy nejdříve jen ve Virtual Boxu a uvidíme jak to dopadne.

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 303
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#50 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 12:03

Zkusila jsem ten Antergos a nevyznám se v něm, je to zbytečně složité. Takže mám otázku, nevíte jak dostat podporu HE-AAC do Handbrake instalovaného z flatpaku od vývojáře? Protože teď je to buď správný zvuk bez titulků nebo špatný zvuk s titulkama. Díky

Odpovědět