Stránka 6 z 8

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 12:28
od lombardo1981
Čo konkrétne na tom bolo zložité? Môžem poradiť. Pretože ja osobne na tom zložité nevidím nič. Ale ja som ja.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 13:21
od Abby
V podstatě od instalace asi všechno :-) Hlavně je to jiné a abych pravdu řekla, nějak nemám chuť se teď učit něco jiného, když určitě existuje možnost jak to HE-AAC rozběhnout v OpenSUSE. Možná časem, jestli a pokud u Linuxu vydržím, jestli konečně po více než deseti letech zkoušení bude všechno fungovat tak zkusím vyšší level, ale teď jsem ráda že mi funguje OpenSUSE, že jsem si dokázala pohrát se vzhledem KDE, že mi dokonce funguje i e-mail, kontakty a kalendáře (což je menší zázrak, musela jsem kvůli tomu nainstalovat Evolution, protože KMail nebyl schopný načíst kontakty), že mi funguje HW akcelerace přes Nvidii, funguje zvuk i video a vlastně kromě CUDA a HE-AAC v Handbrake mi funguje všechno. Tak bych zkrátka ráda nejdřív dovedla k dokonalosti tohle než se případně pustím do něčeho jiného.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 13:57
od lombardo1981
Iné, ale nie zložité. :D
Práve kompilujem HandBrake, keď sa zadarí, napíšem postup.
Ale keď sa o to pokúsiš, tak si najskôr vyhľadaj všetky závislosti. Tu tvoje distro totižto nie je.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 14:19
od Abby
Asi máš pravdu :-D
Bezva, díky, snad se to zadaří tobě i mě :-)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 14:58
od lombardo1981
Ospravedlňujem sa, trochu to trvalo. Musela som niečo porobiť v záhrade. :D

Postup kompilácie. Stiahne sa zdrojový kód. Rozbalí sa. V priečinku HandBrake-1.1.1 sa otvorí terminál (postupne sa zadajú 4 príkazy):

Kód: Vybrat vše

./configure --prefix=/usr -enable-fdk
cd ./build 
make
sudo make install
Ak chceš mať zakázané informácie o dostupných aktualizáciách:

Kód: Vybrat vše

./configure --prefix=/usr --disable-gtk-update-checks --enable-fdk
cd ./build 
make
sudo make install
Odinštalovanie (otvorí sa priečinok build):

Kód: Vybrat vše

sudo make uninstall
Celá zložka, kde sa kompilovalo sa nesmie odstrániť, premenovať ani premiestniť. Najlepšie je kompilovať tam, kde chceš nechať zložku. Na kompiláciu je potrebné internetové pripojenie.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 15:40
od redhawk
tak z tej srandy som nainstaloval lm 19 na zalozny hdd.
kompilacia sa mi robit nechcela, ale nainstaloval sa cez flatpak vo verzii 1.1.1 a nacitanie titulkov ide,
taktiez ide

Kód: Vybrat vše

sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-releases
sudo apt-get update
sudo apt-get install handbrake
a tiez ide s titulkami (dvd The Wolfhound)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 15:58
od Abby
lombardo1981: díky moc, to nevadí že to trvá, stejně to budu moct zkusit až večer protože 1. převádím film ve Windows kvůli HE-AAC a 2. si jedu do iStyle pro MacBook, který se právě vrátil ze servisu (bohužel jsem obětí nové motýlkové klávesnice).

Kam tedy je nejlepší tu složku umístit? Normálně do /home? Nebo je vhodnější nějaké jiné místo? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám.

Proč zakazovat informace o aktualizacích? Tohle by aktualizovat nešlo když už je to nainstalované, byť jiným postupem?

redhawk: děkuji, ale titulky mám vyřešené právě z flatpak, ale tam mi pro změnu nefunguje kodek HE-AAC, proto řešíme tu kompilaci. U Handbrake z repozitáře je přítomný HE-AAC ale nefungují titulky, z flatpaku fungují titulky ale není tam HE-AAC. Bohužel potřebuji obojí, tak snad ta kompilace zabere :-)
edit: nevím jestli titulky z DVD fungovaly nebo ne, já jsem DVD neviděla už od roku 2011, od té doby nemám ani mechaniku (tedy někde je externí, ale už jsem ji nepoužila roky), jde mi o mkv soubory a interní titulky.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 16:05
od redhawk
Abby píše:
10 srp 2018, 15:58
lombardo1981: díky moc, to nevadí že to trvá, stejně to budu moct zkusit až večer protože 1. převádím film ve Windows kvůli HE-AAC a 2. si jedu do iStyle pro MacBook, který se právě vrátil ze servisu (bohužel jsem obětí nové motýlkové klávesnice).

Kam tedy je nejlepší tu složku umístit? Normálně do /home? Nebo je vhodnější nějaké jiné místo? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám.

Proč zakazovat informace o aktualizacích? Tohle by aktualizovat nešlo když už je to nainstalované, byť jiným postupem?

redhawk: děkuji, ale titulky mám vyřešené právě z flatpak, ale tam mi pro změnu nefunguje kodek HE-AAC, proto řešíme tu kompilaci. U Handbrake z repozitáře je přítomný HE-AAC ale nefungují titulky, z flatpaku fungují titulky ale není tam HE-AAC. Bohužel potřebuji obojí, tak snad ta kompilace zabere :-)
edit: nevím jestli titulky z DVD fungovaly nebo ne, já jsem DVD neviděla už od roku 2011, od té doby nemám ani mechaniku (tedy někde je externí, ale už jsem ji nepoužila roky), jde mi o mkv soubory a interní titulky.
ja som vytiahol externu dvd. nemal som to ako inak otestovat

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 16:28
od lombardo1981
lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 10:57
No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)

Snímka z LiveUSB (LM19 Xfce):
LM19 a HandBrake.png
V LM nie je potrebné kvôli titulkom inštalovať flatpak. Postačí PPA. Toto som tu už rozoberala.

Kam tedy je nejlepší tu složku umístit? Normálně do /home? Nebo je vhodnější nějaké jiné místo? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám.
Hoci kde. Len aby nezavadzala. Ja takéto veci mám vo Verejné. Plus moje "zálohy" pre témy a programy. A takéto rôzne prkotiny.
K tým DVD titulkov... Netuším. Keď zoženiem nejaké DVD, dám vedieť. Môj desktop mechaniku mám. Nevyužitú. Tak dúfam, že ide. :D

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 10 srp 2018, 16:43
od redhawk
lombardo1981 píše:
10 srp 2018, 16:28

V LM nie je potrebné kvôli titulkom inštalovať flatpak. Postačí PPA. Toto som tu už rozoberala.
a prehliadol som
moja chyba. ale aspon to ma potvrdene