Stránka 7 z 7

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 13:44
od lombardo1981
V Arch Linuxe (Antergos), čo sa týka toho HB, je všetko, čo potrebuješ. Keďže sa ti zdá zložitý, odmietaš ho. Tvoja voľba.
Popravde... niečo chceš, ale po prvom neúspechu na na to vyserieš.
Oficiálne HB nemôže vydávať binárky pre linux s podporou HE-AAC kvôli licenčným nezrovnalostiam. A mnohé distribúcie tieto licencie (a nemyslím tým len HB), dodržujú.
Práve kompilujem s automake 1.16.1. Ak to vyhodí chybovú hlášku, je chyba v automake. Ak nie, chyba je možno v "distribúcii".

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 13:57
od lombardo1981
Práve kompilujem s automake 1.16.1. Ak to vyhodí chybovú hlášku, je chyba v automake. Ak nie, chyba je možno v "distribúcii".
Vyhodilo to chybovú hlášku.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 17:43
od Abby
To není pravda, po prvním neúspěchu se snažím najít jiné řešení. Ale když desáté řešení opět končí neúspěchem, tak mě to přestává bavit. Já počítač používám a chci aby byl plně funkční, to snad je normální, ne? No, zálohu Windows mám tak zkusím tedy ještě ten Antergos a uvidíme jestli bude fungovat všechno a jestli na mě nebude opravdu moc složitý.

Takže je chyba v automake. Nechápu jak může někdo uvolnit nefunkční program. No, až se dokončí práce která momentálně opět jede ve Windows tak zkusím ten Antergos, stažený ho už mám. Dám pak vědět.

Mimochodem, můžeš mi prosím dopředu ověřit jestli tam funguje Boinc s CUDA? V OpenSUSE se mi to podařilo rozběhnout, ale z neznámého důvodu musím Boinc spouštět jako root, což mi přijde dost jako nesmysl. Když ho spustím jako user tak nevidí mou GPU. A ještě jedna věc, je možné mít současně aktivní Nvidii a Intel GPU? Nvidii na všechno (zobrazování plochy, HW akcelerace, prostě kabel vede do monitoru z Nvidie), Intel pouze na výpočty v Boinc. Občas to tak totiž používám, ve Windows stačí jen nainstalovat ovladače Intel GPU a normálně to funguje, OpenSUSE ani LM se mi ani nepodařilo nainstalovat s aktivními oběma GPU tak jsem Intel dočasně deaktivovala s tím že to budu řešit až na to přijde čas.

Dám vědět nejspíš ještě dnes večer jestli to půjde. Jinak díky za rady a pomoc :-)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 18:37
od lombardo1981
Dostala si dve funkčné riešenia: Antergos (zložitý) a kompilácia (automake 1.16.1xx zlyhal, ale návrh na automake 1.15.1 je odmietnutý, pretože sa ti nechce už kompilovať). Namiesto toho, aby si si vyhľadala ako znížiť balíček a vyskúšala funkčný automake (možno bude fungovať, možno nebude), zase riešiš niečo iné, pretože sa ti nechce kompilovať. Myslíš, že mne sa chcelo? Myslíš, že mne sa chce si inštalovať Boinc s CUDA a zase to na mojom stroji zbytočne riešiť? Stále je to rýchlejšia varianta vyskúšať starý automake.

Manuálová stránka pre zypper (zníženie balíčku):

Kód: Vybrat vše

--oldpackage
Poprípade aj:

Kód: Vybrat vše

-f, --force
Pri inštalácii treba zadať presný názov balíčku.

Na dve grafické karty (nvidia a intel) sa používa bumblebee. Ale či to má Antergos nakonfigurované automaticky, neviem.

Keď ma tá príšerná únava, vyčerpanosť a totálne vymletý mozog, prejde, možno sa na tú CUDA pozriem. Ale najskôr fakt skús to zníženie. Hnusne to vyznie, ale aspoň sa niečo naučíš. Pri full rolling distribúciách je znižovanie celkom základ. :)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 18:41
od Abby
Ten návrh na automake 1.15.1 není odmítnutý, to sis jen domyslela (i když uznávám, mohlo to tak vyznít). Já nevím jak tu starší verzi nainstalovat, v repozitáři není, tam je jen ta jedna verze.

Ten přesný název balíčku zjistím jak prosím pěkně?

Jinak nejde o bumblebee, já nechci používat ty dvě karty na zobrazování aby se přepínaly, já jen potřebuju aby byly obě v systému nainstalované. Boinc si to přebere sám a zobrazovat bude jen Nvidia.

Zkusím to, ostatně on jinak OpenSUSE funguje celkem pěkně :-) Akorát prostě z toho vedra jsem na tom s mozkem a únavou asi tak stejně jako ty. Ale nechci se vzdát když mi konečně funguje veškerý HW tak i ten SW se zkrátka nějak musí nechat... Fakt děkuji za trpělivost :-)

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 19:06
od lombardo1981
Tu som našla na stiahnutie automake 1.15.1: http://ftp5.gwdg.de/pub/linux/suse/open ... ss/noarch/
Aj tu: http://ftp5.gwdg.de/pub/linux/suse/open ... ss/noarch/
Možno sa bude dať inštalovať dvojklikom alebo cez správcu softvéru, či ako sa to tam volá.
Bumblebee (alebo len Optimus) musíš nainštalovať, keď chceš dve grafické karty. Uzavretá nvidia nedokáže dynamicky prepínať (otvorená áno, pomocou PRIME).

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 19:27
od Abby
Díky, jdu to zkusit a dám vědět.

Já to ale nepotřebuju přepínat, ten Intel bude jen pro Boinc, nic jiného dělat nebude. Není to v notebooku kvůli úspoře energie, je to v desktopu kvůli výpočtům, které jsou na GPU rychlejší než na CPU. A když mám dvě GPU, je škoda je nevyužít :-) Ale možná to Bumblebee v Linuxu fakt je potřeba i přesto, že ve Windows stačí jen nainstalovat ovladače a Boinc si to detekuje sám.

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 19:40
od Abby
Tak já už nevím, nainstalovala jsem automake 1.15.1 a stejně to řeklo tu samou chybu. Zkusím tedy ten Antergos a snad to všechno půjde...

edit: tak už se instaluje, akorát to nikde nepíše jak dlouho to bude ještě trvat. Snad bude všechno ok

Re: Handbrake nenačte titulky

Napsal: 11 srp 2018, 23:22
od Abby
Tak Handbrake funguje, to ostatní podle všeho také, ale Boinc má stejný problém jako v OpenSUSE. Při běžném spuštění se nepřipojí na localhost, našla jsem tento návod - https://wiki.archlinux.org/index.php/BOINC - ale nefunguje nebo něco dělám špatně, chvíli se snaží připojit na localhost a pak suše napíše odpojen a nedaří se mi to rozběhnout.

edit: povedlo se mi to podle toho návodu spustit a nstavit projekty, ale po ukončení a novém spuštění to opět nefunguje, probíhá připojování k localhost a to po chvíli skončí a píše to "Odpojen". Udělala jsem všechno podle návodu a první spuštění fungovalo.

Handbrake nenacte titulky

Napsal: 27 úno 2019, 03:47
od Timothyjexia
mam prosbudotaz Chci se zeptat jestli tu nekdo nevi nebo ma navod jak udelat takove ty "zrnici" titulky jako jsou napriklad v hororu REC 2 na zacatku ? Moc bych to potreboval,predem dekuji za odpoved