Tv tuner Evolveo Sigma T2

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Tv tuner Evolveo Sigma T2

#1 Příspěvek od mraky » 11 dub 2019, 21:06

Ahoj,
přešel jsem na jinou tv kartu, evolveo sigma t2. nedaří se mi ji rozchodit, vypíšu lsusb, a dmesg, tam se to jeví ok, když dám w_scan tak vypíše chybu že chybí ovladač. zkoušel jsem i tento návod a nic.
https://www.czc.cz/evolveo-sigma-t2/218 ... p2/diskuse, uživatel tv179.
Vsystému chybí /dev/dvb/adapter. to je podle mě klíčové.
lsusb:

Kód: Vybrat vše

Bus 001 Device 004: ID 0572:c68a Conexant Systems (Rockwell), Inc. 
dmesg:

Kód: Vybrat vše

[    2.439318] usb 1-8: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c68a
[    2.439320] usb 1-8: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[    2.439322] usb 1-8: Product: EyeTV Stick
[    2.439323] usb 1-8: Manufacturer: Geniatech
[    2.439324] usb 1-8: SerialNumber: 161206
w_scan

Kód: Vybrat vše

w_scan 
w_scan version 20170107 (compiled for DVB API 5.10)
guessing country 'CZ', use -c <country> to override
using settings for CZECH REPUBLIC
DVB aerial
DVB-T Europe
scan type TERRESTRIAL, channellist 4
output format vdr-2.0
output charset 'UTF-8', use -C <charset> to override
Info: using DVB adapter auto detection.
main:4007: FATAL: ***** NO USEABLE TERRESTRIAL CARD FOUND. *****
Please check wether dvb driver is loaded and
verify that no dvb application (i.e. vdr) is running.
tak nevím jestli je firmware nebo ovladač blbě... netuším...

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1606
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#2 Příspěvek od menom » 12 dub 2019, 00:35

.

Podla toho co pises , navod je tu:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Geniatech_T230C2

Ak to nedas do stavu, aby vo vypise dmesg bolo to co je na odkazovanej stranke, tak to nepojede:
Myslim dosiahnut podobny stav:

Kód: Vybrat vše

# dmesg | grep dvb
[    ] dvb-usb: found a 'Mygica T230C2 DVB-T/T2/C' in warm state.
[    ] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[    ] dvbdev: DVB: registering new adapter (Mygica T230C2 DVB-T/T2/C)
[    ] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'dvb-demux' registered.
[    ] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'Silicon Labs Si2168' registered.
[    ] rc rc0: lirc_dev: driver dvb_usb_cxusb registered at minor = 0
[    ] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[    ] dvb-usb: Mygica T230C2 DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
[    ] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
[    ] si2168 3-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-d60-01.fw'
[    ] si2157 4-0060: downloading firmware from file 'dvb-tuner-si2141-a10-01.fw'


mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#3 Příspěvek od mraky » 12 dub 2019, 07:12

ano, vzápětí, jsem si tu stránku taky otevřel, a zjístil že je špatný ovladač, podle modinfo dvb_usb_cxusb. A dmesg | grep dvb nevypisuje nic.

mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#4 Příspěvek od mraky » 13 dub 2019, 20:07

jinej ovladač nenacházím, po restartu pc ho musím nahrát ručně. všude je tentýž návod z githubu. přidal jsem další firmware, a to dvb-demod-si2168-d60-01 a dvb-tuner-si2141-a10-01 a stále nic. nápady došly.
dmesg | grep dvb:

Kód: Vybrat vše

[69447.974608] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
a w_scan stále háže stejnou chybu..

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1606
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#5 Příspěvek od menom » 13 dub 2019, 22:40

.

Vedla vo vlakne TESLA Proxy T2 pise Radar CZ ze navod funguje na jadre 4.19.30

viewtopic.php?f=19&t=5427&p=29863&hilit ... %A9#p29863

Mrkni na to.

.

Radar Cz
Příspěvky: 38
Registrován: 31 kvě 2016, 16:57

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#6 Příspěvek od Radar Cz » 14 dub 2019, 06:45

menom píše:
13 dub 2019, 22:40
.

Vedla vo vlakne TESLA Proxy T2 pise Radar CZ ze navod funguje na jadre 4.19.30

viewtopic.php?f=19&t=5427&p=29863&hilit ... %A9#p29863

Mrkni na to.

.
Zdar, hlásím že na jádru 5.0.7 jsem to ne rozchodil ani po reinstalaci.

Odpovědět