dvb-t2, čt programy nejde obraz

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

dvb-t2, čt programy nejde obraz

#1 Příspěvek od mraky » 01 kvě 2020, 11:51

Ahoj,
Mám dvb-t2 kartu, je to pci-e https://www.olmi.tv/d/dvbsky-t982-dual- ... c-1001077/ , z nějakého důvodu mi nechce přehrávat programy čt. Když na nějaký kliknu, zobrazí se obraz, a vzápětí se kousne, zvuk normálně jde ale obraz ne. Kaffeine, VLC, stejný problém. Mám doma ještě klasickou televizi a tam ty programy jdou normálně. Netuší někdo v čem bude zakopaný pes?

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 359
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#2 Příspěvek od stani » 01 kvě 2020, 12:05

První co mě napadá, čím se ČT programy (v dvb-t2) odlišují - že vysílají v 1080p, ostatní max. 1080i.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz

mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#3 Příspěvek od mraky » 01 kvě 2020, 13:17

moc tomu nerozumím, ale co jsem googlil, tak na to 1080p to chce zapnout deinterlanci. což jsem zkoušel ve VLC ale nic..

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1470
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#4 Příspěvek od Ventero1 » 01 kvě 2020, 16:45

... up to 1080i
Takže nejspíš bez podpory p-režimu. Ještě můžeš zkusit reklamaci ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 359
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#5 Příspěvek od stani » 01 kvě 2020, 17:04

No, pokud je tam "... up to 1080i", tak to znamená že třeba 720p by mělo jít. V 720p myslím vysílají německé stanice.
Pokud je tam ale specifikum do 1080i, tak to těžko může reklamovat. Reklamovat by to mohl pouze v případě, že by ve specifikaci bylo 1080p, a přitom to tuner nepodporoval.
Anebo by bylo na krabici/v reklamě, že zvládá všechny DVB-T2 programy, apod.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz

mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#6 Příspěvek od mraky » 01 kvě 2020, 19:42

hmm, up to 1080i, a jelikož čt vysílá 1080p tak to vypadá na smůlu.když jsem si tu kartu kupoval, tak jsem byl rád, že jsem vůbec něco našel, natož tenhle problém. ostatní televize neysílají v tak velkém rozlišení, takže se vejdu, zatím... doufám..

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1470
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#7 Příspěvek od Ventero1 » 01 kvě 2020, 22:19

No karta za dvaapul hadru a neda to - hmmmm ....
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2327
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#8 Příspěvek od juhele2014 » 02 kvě 2020, 11:44

Ale pánové, nejde o rozlišení, ale o kodeky. Takže ovladač karty. Jelikož prodejce avizuje podporu od win xp, je to stará karta. Takže wh karty pravděp. nativně nemá podporu pro souč. DVBT2 ve vysokém rozlišení. Televize, které byly v prodeji před pár léty měly to samý - zvuk šel, obraz nikoliv.
---------
Jinak, na satelitu jedou i ostatní "český" tv v hádéčku ... Je to ale placený ...

mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: dvb-t2, čt programy nejde obraz

#9 Příspěvek od mraky » 02 kvě 2020, 18:58

jsou tam ovladače pro win7, takže bych to nebral od xp, ale i ty sedmičky už jsou starý.-)


Odpovědět