Problém s full screenem v Chromu

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
Tripper10
Příspěvky: 30
Registrován: 18 lis 2018, 16:01

Problém s full screenem v Chromu

#1 Příspěvek od Tripper10 » 25 říj 2020, 10:29

Po dlouhé době jsem spustil různé aktualizace, teď mám Mint 18.3 Cinnamont 64 bit. Google Chrome jsem měl ve verzi 86.0.4240.75, nyní 86.0.4240.111 . Při roztažení videa např. na YouTube nebo webu ČT na full screen obraz zamrzne v menší, případně roztažené velikosti. Při stisku Esc problikne full screen zobrazeníí a vrátí se na malé.
V Chromium full screen funguje, ale trvá cca 2-3 sekundy, než naběhne.
V přehrávači - mám XPlayer - tento problém není.
Jsem málo zkušený uživatel Linuxi, tak prosím pokud mžno méně odborné řešení.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2377
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Problém s full screenem v Chromu

#2 Příspěvek od juhele2014 » 27 říj 2020, 16:40

Ehm, můžeš sem dát výpis z terminálu inxi -F :?:

Tripper10
Příspěvky: 30
Registrován: 18 lis 2018, 16:01

Re: Problém s full screenem v Chromu

#3 Příspěvek od Tripper10 » 28 říj 2020, 21:44

Hází mi to chybu:
zbynek@Lenovo ~ $ inxi -F4
/usr/bin/inxi: illegal option -- 4
Error 7: One of the options you entered in your script parameters: -F4
is not supported.The option may require extra arguments to work.
For supported options (and their arguments), check the help menu: inxi -

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1546
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Problém s full screenem v Chromu

#4 Příspěvek od Ventero1 » 28 říj 2020, 21:47

A kde jsi vzal tu ctyrku? To si to nejde zkontrolovat, nez sem das zbytecny prispevek, ktery si vyzada zbytecnou reakci?!
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Tripper10
Příspěvky: 30
Registrován: 18 lis 2018, 16:01

Re: Problém s full screenem v Chromu

#5 Příspěvek od Tripper10 » 29 říj 2020, 22:03

Omlouvám se, mám toho asi za posední dny dost...

zbynek@Lenovo ~ $ inxi -F
System: Host: Lenovo Kernel: 4.15.0-118-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: System: LENOVO (portable) product: 20351 v: Lenovo G50-70
Mobo: LENOVO model: Lancer 5A2 v: 31900058STD
Bios: LENOVO v: 9ACN16WW date: 12/25/2013
CPU: Dual core Intel Core i3-4010U (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
clock speeds: max: 1600 MHz 1: 821 MHz 2: 851 MHz 3: 800 MHz
4: 846 MHz
Graphics: Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1366x768@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8
Audio: Card-1 Intel 8 Series HD Audio Controller driver: snd_hda_intel
Card-2 Intel Haswell-ULT HD Audio Controller driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-118-generic
Network: Card-1: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet controller
driver: r8169
IF: enp1s0 state: down mac: 28:d2:44:5d:b5:94
Card-2: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter
driver: ath9k
IF: wlp2s0 state: up mac: 28:e3:47:9a:d4:5f
Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (21.2% used)
ID-1: /dev/sda model: ST1000LM024_HN size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 909G used: 198G (23%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 43.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 221 Uptime: 3:18 Memory: 1124.3/7872.9MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2377
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Problém s full screenem v Chromu

#6 Příspěvek od juhele2014 » 01 lis 2020, 14:58

Ten noťas není zrovna trhač asfaltu, 7 let starej, takže s aktualizacema (na současný železo) opatrně. Jako pozitivní vidím 8GB RAM, to je gut. Cinnamon je nejvíc náročné distro, tady se ti hodí každý procento výkonu navíc k dobru, xfce by bylo asi vhodnější. Je to jedno s druhým - pomalejší hardisk, starší kernel, náročné distro, etc ... Problém zamrzání kdysi řešilo vypnutí hardwerové akcelerace (v prohlížeči), zda to pomůže konkrétně v tvém případě, netuším. Co bych ale asi vyzkoušel, je celkový abgrejd systému, jestli ses o to tedy nepokoušel? Klidně instalovat do flešky 19. nebo 20. LM mate, např. a zkusit nabutovat noťas z flešky, jak to bude makat ... :idea:
-----------
edit.
Pokud Chrom nevyhovuje, klidně použij jiný prohlížeč. Používám Brave, mimo jiné, https://brave.com/?ref=rev893 , není s ním žádný problém. Např. na této stránce https://www.mall.tv/planespotting-letis ... nespotting při full obrazu zatěžuje CPU na necelých 50%. (mám grafiku v procáku)

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1546
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Problém s full screenem v Chromu

#7 Příspěvek od Ventero1 » 01 lis 2020, 16:27

Tak ale při tědlech parametrech by to dávat měl ten stroj bez potíží - v tom to nebude, pokud se nebavíme o 2K a více videu.
Problém nejspíše bude buď v Chrome nebo v Cinnamon.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Tripper10
Příspěvky: 30
Registrován: 18 lis 2018, 16:01

Re: Problém s full screenem v Chromu

#8 Příspěvek od Tripper10 » 01 lis 2020, 17:27

To vím, že výkonově není notebook nic na špici, ale na moje používání prohlížeč a max. střih videa - to zatím bohatě stačí. Problém bude v aktualizaci Chromu - podobně nedávno v Chromium přestaly jít náhledy fotek na Google Photos, tak jsem přešel na Chrome. Změnit prohlížeč není problém - Chromium už běhá, jak má, ale to si nechávám jako záložní variantu.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2377
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Problém s full screenem v Chromu

#9 Příspěvek od juhele2014 » 02 lis 2020, 15:18

náhledy fotek na Google Photos
Mě zase pro změnu nešly náhledy na mapy.cz, ale prý je na to jednoduchá rada: vyčistit keš prohlížeče, pak se to prý srovná. Nevim ...

Tripper10
Příspěvky: 30
Registrován: 18 lis 2018, 16:01

Re: Problém s full screenem v Chromu

#10 Příspěvek od Tripper10 » 02 lis 2020, 20:39

A kde je koš prohlížeče v Chromu? O tom slyším poprvé.

Odpovědět