Síťový disk na notebooku

Příspěvky o drátových sítích, WiFi atd.
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Síťový disk na notebooku

#21 Příspěvek od Abby » 30 dub 2019, 16:37

Moc děkuji, ale obávám se, že s tím scriptem si neporadím, je to na mě moc složité. Holt budu muset vymyslet jak zprovoznit připojování v Dolphinu tak, aby mi VLC přehrávalo videa (samotné připojení funguje pro čtení i zápis, jen VLC při spuštění videa hlásí chybu).

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Síťový disk na notebooku

#22 Příspěvek od Abby » 30 dub 2019, 22:09

Tak mě to přestalo bavit, zkusila jsem nainstalovat Antergos a zjistila jsem, že v něm je problém úplně stejný. Ale podařilo se mi to vyřešit s pomocí Smb4k, disk připojený přes tohle funguje normálně a jde z něj spustit video ve VLC. Nechápu, proč to nemůže jít i normálně v Dolphinu.

West
Příspěvky: 137
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Síťový disk na notebooku

#23 Příspěvek od West » 03 kvě 2019, 20:52

V konzole zadaj tento príkaz: systemctl status nmb.service | grep Active
Keď to vypíše: Active: inactive (dead)
tak to bude treba opraviť takto: systemctl start nmb.service
Potom vyskúšaj či ti bude fungovať to zdielanie.

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Síťový disk na notebooku

#24 Příspěvek od Abby » 03 kvě 2019, 22:59

Píše mi to:

Kód: Vybrat vše

Active: active (running) since Wed 2019-05-01 16:46:47 CEST; 2 days ago

West
Příspěvky: 137
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Síťový disk na notebooku

#25 Příspěvek od West » 04 kvě 2019, 19:52

Máš to dobre. Malo by to byť v stave 'active'. Dal som si tú námahu s inštaláciou OpenSUSE Tumbleweed KDE a v priloženom screenshote môžeš vidieť, že ten skript normálne funguje.
https://ctrlv.cz/WvdC
V Dolphine sa zobrazí to, čo mám nazdielané na sieťovom disku a je to možné odtiaľ normálne spustiť a prehrávať v asociovanom prehrávači VLC. Skript je možné spustiť aj bez toho aby sa čokoľvek kamsi pridávalo ak sa napíše celá cesta k skriptu, inak je potrebné nastaviť premennú PATH. Ak by som nemal hostname NASu v /etc/hosts, tak by som to musel písať ako mnt //192.168.0.240/transfer.

Odpovědět