Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

Příspěvky o drátových sítích, WiFi atd.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#1 Příspěvek od stani » 26 úno 2020, 10:47

Už jsem to naznačil tady, ale mám s tím problém u všech zkoušených distribucí: dělá to jak LAN tak i WIFI: po zapnutí PC je připojení k netu vypnuté. Abych ho zapnul, musím vždy kliknout na Drátové připojení nebo u wifi na příslušný bod připojení. U LAN jsem zkusil změnit kabel a jinou zdířku v routru, ale nepomáhá to.
K síťovce je hw info v příloze. Edit: aha, tak to hlásí "Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh." - ačkoli ta příloha má pouhých 8 kB. Takže ke stažení zde.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1088
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#2 Příspěvek od Ventero1 » 26 úno 2020, 11:34

A neni ve spravci siti nejake zatrzitko pro pripojit automaticky ? I kdyz to byva defaultne zvolene ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#3 Příspěvek od stani » 26 úno 2020, 11:54

Hmm, nemůžu přidávat přílohy... :(
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#4 Příspěvek od zeleno110 » 26 úno 2020, 16:30

Toto bude vážnejší problém s 8169 driverom v jadrách 5.., je toho na internete dosť. Jedným pomohlo vypnúť IPV6 v networkmanageri i rútri, iným dať 8169 na blaclist a použiť externý 8168 a niektorým poníženie jadra na 4.18
https://www.google.com/search?client=op ... 3sQ4dUDCAo
Naposledy upravil(a) zeleno110 dne 26 úno 2020, 17:01, celkem upraveno 1 x.

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 169
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#5 Příspěvek od West » 26 úno 2020, 16:42

Chcelo by to log. Tam by malo byť vidieť čo a kde zlyhalo. Samozrejme zistiť prečo to zlyhalo už nemusí byť také jednoduché.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2083
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#6 Příspěvek od juhele2014 » 26 úno 2020, 18:51

připojení k netu vypnuté. To je pravda, ale např. já to mám takto schválně. Připojím se, až když potřebuju. V ikoně wifi je položka Upravit připojení a v záložce Obecné je fajfka Automaticky připojit do této sítě pokud je k dispozici. Ovšem předpokládám, že o tomto víš. Ale jak to popisuješ, nebude to problém linuxu, viz tvoje hláška mám s tím problém u všech zkoušených distribucí, ale bude to v nastavení parametrů sítě a obecně v nastavení routru, pokud ho používáš.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#7 Příspěvek od stani » 27 úno 2020, 09:17

Dělá to jak po LAN tak i po WIFI.
Tady jsou screnshoty nastavení LAN.
WIFI nepoužívám, používám právě tu LAN.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1088
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#8 Příspěvek od Ventero1 » 27 úno 2020, 09:58

Kdyz uz tady docasne nefunguje vkladani obrazku - sakra co stim zase delaj - tak to hazej aspon na postimage apod., nez jako soubory ke stazeni z cloudu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 169
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#9 Příspěvek od West » 27 úno 2020, 11:30

V konfigurácii LAN adaptéra nastav "Link negotiation = auto". Malo by to fungovať potom normálne ak tam nieje ešte niekde iná bota.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#10 Příspěvek od stani » 27 úno 2020, 11:46

West píše:
27 úno 2020, 11:30
V konfigurácii LAN adaptéra nastav "Link negotiation = auto". Malo by to fungovať potom normálne ak tam nieje ešte niekde iná bota.
Tak to bohužel nepomohlo... Nastavil jsem to, uložil, restart PC, spuštění Firefoxu a opět žádné přípojení.. Musím opět dát připojení ručně - kliknutím na "Drátové připojení 1" - ale potom už připojení je, když např. restartuji Firefox, tak připojen na net je.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Odpovědět